FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Erkekler bayanlardan daha süratli kilo veriyor

Bir erkekle zayıflama yarışına girdiğinizde, onun daha kolay ve süratli kilo vermesi üzere sert bir gerçekle karşılaşırsanız, şaşırmayın …

Erkekler bayanlardan daha süratli kilo veriyor

Bir erkekle zayıflama yarışına girdiğinizde, onun daha kolay ve süratli kilo vermesi üzere sert bir gerçekle karşılaşırsanız, şaşırmayın. Erkekler bayanlardan daha süratli kilo verirler.

‘Diabetes, Obesity and Metabolism’ mecmuasındaki bir araştırma, Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki 2.200’den fazla fazla kilolu yetişkinin kilo kaybı sonuçlarını detaylı olarak açıkladı. Yetişkinlerin her birinde yavaşça yükselmiş kan şekeri düzeylerinin işaret ettiği bir durum olan prediyabet de vardı.

Sekiz haftalık çalışmada, bu yetişkinler çoğunlukla çorbalar, sıcak tahıllar ve düşük kalorili sebzelerden oluşan 800 kalorili bir diyet uyguladılar. Sonunda, erkekler bayanlardan yüzde 16 daha fazla kilo kaybetti. Bayanlar ortalama 10 kilo, erkekler ise ortalama 12 kilo verdi.

Erkekler daha sağlıklı zayıflıyor

Erkekler için uygun haberler bu kadarla bitmiyor. Küme olarak erkeklerin kalp atış suratı daha düşük ve beden yağları daha azdı. Ayrıyeten, çalışmanın sonunda diyabet riskleri bayanlardan daha düşük çıktı. Düşük kalorili diyetin bayanlar üzerinde öteki tesirleri vardı. Bayanlar, “iyi” kolesterol çeşidi olarak da bilinen HDL kolesterolünde büyük düşüşler yaşadılar. Ayrıyeten, kemik mineral yoğunluğunda zayıf kemiklere yol açabilecek daha büyük düşüşler gösterdiler. Yağsız beden kütleleri de azaldı, bu da metabolizmanın ve zayıflamanın yavaşlamasına neden oluyor. Araştırmadaki erkeklerin kaybettiği yağ çeşidi, bayanların kaybettiği çeşitten daha sağlıklıydı.

Fizyolojik farklılıklar var

Bayanlar beden yağlarını kalçaları, uylukları ve popoları etrafında taşıma eğilimindedir. Derialtı yağ ismi verilen bu tıp yağ çocuk doğurma ve adet görme durumları için değerlidir, fakat kaybedildiğinde metabolik sıhhatiniz için hiçbir şey yapmaz. Bu şanssız bir durum zira bu çalışmada kalçalardan, bayanlar; erkeklerden daha az yağ kaybetti.

Erkeklerin neden daha fazla kilo verme eğiliminde oldukları, bayan ve erkeklerin beden işleyişindeki farklılıktan kaynaklanmaktadır. Fizyolojik olarak, erkeklerin vüutları daha süratli yağ yakmak için çalışır. Yağsız kas kütlesine ve doğal olarak daha yüksek metabolik sürate sahiptirler. Yağsız kas kütlesi de daha fazla kalori tüketir. Bedende ne kadar fazla kas kütlesi olursa, bedeniniz o kadar fazla yağ yakma eğiliminde olur.

Erkeklerin metabolizmaları daha süratli

Çalışmadaki kalori ölçüsü da adaletsiz olarak yarar sağlamıştır. Bedenin uyku ve nefes alma üzere temel fonksiyonları yerine getirmek için gereksinim duyduğu kalori ölçüsü ‘bazal metabolizma hızı’ olarak isimlendiriliyor. Erkeklerin, bayanlara nazaran bazal metabolizma suratı daha yüksektir. Erkeklerin bazal metabolizma suratlarını karşılamak için her gün daha fazla kalori tüketmeleri gerekir.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi