FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Yaşa Göre Beslenme Programları

Kadinnews

Doğru Beslenme Kuralları; Beslenmenin hayatımızda ki önemi yaş geliştikçe anlaşılıyor ve kilo alma endişeleri başlıyor bunu önlemek amacıyla yaşa göre beslenme programlarına uymalı ve ilgi etmelisiniz.

Yaşa Göre Beslenme Programları

20 Yaş

Beslenmeye dikkat edilmesi gerekilen önemli bir yaştır. 20 yaş grubun da ki kişilerin yaptıkları hatalar ayak üstü yemek ve fast food tüketmek gibi daha bir çok şekilde sıralanabilir. Düzenli ve doğru beslenilmelidir, tahıllı gıdalar tüketmeye özen gösterilmeli ve bolca meyve sebze tüketilmelidir.

30 Yaş

Güçlü bir iskelet yapısı için kalsiyuma ihtiyacınız vardır kalsiyum tüketilmediğinde ilerleyen yıllarda kısalabilir ve kemik erimesi hastalıklarına yakalanabilirsiniz. Kalorisi yüksek ve şekerli yiyeceklerden uzak durulmalıdır şeker tüketmek kan şekerinizin dengesini bozabilir. Hücrelerin uzun ömürlü ve genç olmasını sağlamak açısından da bol su tüketilmelidir.

Yaşa Göre Beslenme Programları

Yaşa Göre Beslenme Programları

40 Yaş

Bu yaş grubunda yeterli ve dengeli beslenilmelidir. Günde 3 bardak süt tüketilmelidir ve protein ihtiyacı düzenli olarak giderilmelidir. Yağlar konusunda ölçülü olunmalıdır ve doymamış yağlar tercih edilmelidir. Vücut ağırlığı dengede tutulmalıdır ve her gün düzenli olarak yürüyüş ve spor yapılmalıdır.

50 Yaş

Yüksek tansiyondan korunmak ve su kaybını önlemek adına tuzu azaltın. Kemiklerinizin güçlü olması açısından yeterli miktarda D vitamini alın. İyi huylu yağlar kullanılmalıdır. Daha çok deniz ürünleri tahıllı ekmekler ve zeytinyağı tüketilmelidir. Beslenirken ek vitaminler alınmalıdır, 50 yaş grubunda ki insanların daha çok demire ihtiyaçları vardır.

60 Yaş

Yaş ilerledikçe besin gereksinimi değişir. Bu yaş grubunda öğün sayısı arttırılır yenen besin miktarı azaltılır.Düzenli olarak sebze, meyve, süt ve et ürünleri tüketilmelidir. Öğün atlamamak günde 3 öğün beslenmek gerekir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi