FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

SANATTAN İLHAM ALAN MODA

Yaratıcı ruh ve özgünlük, sanatçıların ortak özellikleridir. Moda tasarımcıları koleksiyon oluştururken birçok şeyden ilham alır ve tabi ki …

SANATTAN İLHAM ALAN MODA

Yaratıcı ruh ve özgünlük, sanatçıların ortak özellikleridir. Moda tasarımcıları koleksiyon oluştururken birçok şeyden ilham alır ve tabi ki sanat da ilham listesinin en başında yer alıyor. Sanat ile moda birleştiğinde, bunun sonucu büyülü olabilir.

Podyumlardaki bazı görünümlerde, moda tasarımcılarının nereden ilham aldıkları net bir şekilde belli olabiliyor. Van Gogh’tan “İrisler”, Bosch’tan “Dünyevi Zevkler Bahçesi”, Michelangelo’dan “Kıyamet Günü” gibi pek çok ikonik sanat eserinin modaya nasıl yansıdığını ve ortaya çıkan büyüleyici görünümler için fotogalerimizi inceleyin. İşte tasarımlarında sanattan ilham alan 14 moda tasarımcısı…

VALENTINO
Valentino’nun İlkbahar 2017 defilesinde Hieronymus Bosch’un “Dünyevi Zevkler Bahçesi (The Garden of Earthly Delights)” eserinden ilham alan bir elbise yer aldı.

Dünyevi Zevkler Bahçesi
The Garden of Earthly Delights
Hieronymus Bosch

VERSACE
1991 yılında Gianni Versace, popüler sanattan ilham alan elbiseler içeren bir koleksiyon yaptı. Versace’nin Warhol’a olan tutkusu, New York’a yaptığı gezilerden birinde başladı. Bu koleksiyon, medya ve görsel kültürden oldukça etkilenmişti. Donatella Versace, ikonik pop-art esintili baskıları yeniden yarattığı Versace’nin İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonuyla kardeşlerinin çalışmalarını takdirle karşıladı.

Versace İlkbahar/Yaz 2018

Marilyn Diptych
Andy Warhol

CELINE
Celine’in İlkbahar/Yaz 2017 Koleksiyonu için Phone Philo, savaş sonrası Fransız sanatçı Yves Klein’ın Mavi Dönem Antropometrisi’nden (Anthropometry of the Blue Period) ilham aldı.

Mavi Dönem Antropometrisi
Anthropometry of the Blue Period
Yves Klein

ALEXANDER MCQUEEN
Bu elbise Alexander McQueen’in İlkbahar/Yaz 2011 Koleksiyonu’nda yer aldı. Üzerindeki motifler için, Feng Chaoran’ın İsimsiz (1932) eserinden ilham alındı.

İsimsiz
Feng Chaoran

DOLCE & GABBANA
Domenico Dolce ve Stefano Gabbana, 2013 Sonbahar/Kış Koleksiyonu için Sicilya’daki Monreale Katedrali’nin Bizans mozaiklerinden ilham aldı. İtalyan tasarım ikilisi, baskı ve nakış şeklinde ortaya çıkan mozaiklerin görsel yorumuna ek olarak, bu muhteşem sanatsal çalışmayı işçilik ve titiz çalışmanın bir metaforu olarak kullanmayı seçmiş.

Sicilya Monreale Katedrali
Bizans mozaikleri

MARY KATRANTZOU
Mary Katrantzou, tasarımlarında Yunan motiflerini asla kullanmak istemeyen bir Yunan tasarımcıydı. İlkbahar 2017 Koleksiyonu’na kadar… Katrantzou, koleksiyonda mozaik döşemeden görünümler yaratırken, aynı zamanda tasarımcıyı yerli Yunan köklerine geri döndürdü.

Yunan mozaik döşemeleri

VERA WANG
2018 MET Gala’nın teması “Heavenly Bodies: Fashion and The Catholic Imagination (Cennetlik Bedenler: Moda ve Katolik Hayal Gücü)” idi. Pek çok tasarımcı Katolik sanatından ilham aldı. Öne çıkan elbiselerden biri de Vera Wang’ın Ariana Grande için tasarladığı elbise oldu. Bu peri masalı elbisesi, Michelangelo’nun Sistine Şapeli’nin kutsal duvarını süsleyen ikonik Kıyamet Günü eserinden(The Last Judgement) görüntülerle serigrafi baskılıdır.

Kıyamet Günü
The Last Judgement
Michelangelo

YVES SAINT LAURENT
Yves Saint Laurent, modanın sanat olduğuna inanan bir tasarımcıydı. Henri Matisse, James Ensor, Constantin Brancusi ve Pablo Picasso’nun eserlerini içeren bir sanat koleksiyonuna sahipti. Bir sanat hayranı olarak, onun ilham kaynaklarından biri olması şaşırtıcı değil.

1965’te kıyafetleri, sanatı ve resmi tek bir öğede birleştirecek deha vuruşunu yaptı. Böylece Neoplastisizm adlı sanatsal hareketten ve Hollandalı ressam Piet Mondrian’ın “Kırmızı Mavi ve Sarı ile Kompozisyon (Composition with Red, Blue and Yellow)” sanat eserinden ilham alan ünlü Mondrian elbisesini yarattı.

Kırmızı Mavi ve Sarı ile Kompozisyon
Composition with Red, Blue and Yellow
Piet Mondrian

MARCHESA
İlkbahar/Yaz 2016 podyumunda olsak da, kendimizi Claude Monet’in “Nilüferler ve Japon Köprüsü (Waterlilies and Japanese Bridge)” tablosunun içinde gibi hissedebiliriz. Marchesa ‘nın bu elbisesi Monet’in eserinden ilham alınarak tasarlandı.

Nilüferler ve Japon Köprüsü
Waterlilies and Japanese Bridge
Claude Monet

MOSCHINO
Picasso’ya ve ilham perilerine adanan İlkbahar/Yaz 2017 Koleksiyonu bir istisna değildi. Kreatif Direktör Jeremy Scott, bu sanata adanan koleksiyonla kültürler arasındaki farkı ortadan kaldırmayı amaçlıyordu. Mankenler yürüyen birer tuval misali, İspanyol sanatçının farklı eserlerini yansıtan resim baskılı tasarımlar giydi.

Avignonlu Kızlar
The Girls of Avignon
Pablo Picasso

CHRISTOPHER KANE
Christopher Kane 2015 Sonbahar/Kış Koleksiyonu’ndaki, modeli saran kıvrımlı nü figürlerden oluşan dantel elbise belki de en çekici olanıydı. Henri Matisse’in ünlü tablosu 1910’daki “Dans (Dance / La Danse)” çıplak dansçılarından ilham almıştı.

Dans
Dance / La Danse
Henri Matisse

BURBERRY PRORSUM
Burberry Prorsum 2014 Sonbahar/Kış Koleksiyon defilesinde Willem de Kooning’ın “Woman V” tablosundan esinlenen bir elbise mevcuttu.

Woman V
Willem de Kooning

MAISON MARGIELA
Maison Martin Margiela Sonbahar 2014 Haute Couture Koleksiyonu’nda Poiret, Lampas ve Van Gogh’dan ilham aldı. Van Gogh’un “İrisler” tablosunu hemen akla getiren dev işlemeli süslerden oluşan mavi-yeşil elbise özellikle en etkili parçaydı.

İrisler
Irises
Van Gogh

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi