FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Hibe Kredisi Nasıl Alınır Ve Kimler Alır?

Hibe Kredisi Nasıl Alınır Ve Kimler Alır?

Taşınabilir veya taşınamayan para, mal, mülk ve benzerlerinin karşılığı olmadan kişi veya kişilere verilmesine hibe denir. Vatandaşlara Türkiye içerisinde hibe kredisi desteği veren tek kurum KOSGEB ve devletle ilişkisi olan kurum ve kuruluşlardır.

 

Ülkemizde birçok sektörün gelişebilmesi için vatandaşlara hibe kredi ve hibe kredisi almaya teşviki imkânları sunuluyor. Bu imkânların en başında hayvancılık sektörü gelirken hemen arkasında şahsına ait kazanç kapısı kurmak isteyen girişimciler gelir. Bunun dışında hibe desteği Kobi ve girişimci vatandaşlara, işletme kurmak dışında hayvancılık ve diğer diğer sektörlerde yer alan işini yükseltmek ve hayvanlarını çoğaltmak isteyen herkese verilmektedir. Peki, Hibe Kredi Nasıl Alınır Krediyi almak için nereye başvurulmalı, kosgeb ve avantajları nelerdir ? Hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlara kısaca bahsedelim.

 

Hibe Kredisi Kredisi Almak İçin Ne Yapılmalı?

İş kurmak ve işini geliştirmek veya hayvanlarını çoğaltmak isteyen vatandaşlar devlet tarafından kurulan KOSGEB geri ödemesiz ( hibe) kredisi alabilirler. Devlet vatandaşlara hibe kredisini vermesinin amacı işsizliğin azalması, iş gücünün artarak ekonominin ilerlemesi için yeni girişimcilere ihtiyaç duymaktadır. Yeni girişimcileri iş yeri açmaya teşvik etmek amacı ile hibe kredisini vermektedir. Bunun yanı sıra bir yıl boyunca hizmet veren girişimcilere de faizsiz kredi vermektedir. Bu kredi den yararlanmak isteyen girişimciler KOSGEB kursları olarak bilinen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmaları gerekiyor.

 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

İş yeri kurmak ve işini geliştirmek isteyen vatandaşların devletten hibe desteği alabilmeleri için birkaç uygulamadan ve eğitimden geçmeleri şarttır. Vatandaşlar ilk olarak il veya ilçelerindeki İŞ-KUR ya da KOSGEB birimlerine başvuru yaparak kayıt olmaları gerekir. Daha sonra devletin hibe kredisine teşvik amacı, verdiği para ile vatandaşın iyi bir iş için kullanmasına önem verdiği içindir. Bu yüzden iş kuracak yeni girişimcilere iki hafta boyunca 70 saat girişimcilik eğitimi veriyor. Girişimcilik eğitimi kurumda görev alan uzmanlar tarafından verilerek vatandaşlar için en uygun iş yeri projesi hazırlanır ve kurulan işletme veya atölyenin uzun vadeli ayakta kalması için ne yapmak gerektiği hakkında yeni girişimcilere öğretilir.

 

Hibe desteği almak için yapılması gereken en önemli adım kurulacak işletmeni projesinin hazırlanmasıdır. Girişimcilerin elinde devleti hibe desteği vermeye ikna edebilecek iyi bir iş projesi yoksa devletten teşvik almazlar. Diğer bir yandan ise KOSGEB’in düzenlediği girişimcilik eğitimini alan ve eğitimi başarı ile bitiren girişimcilere girişimcilik sertifikası verilir. Girişimcilik sertifikasını alanlar iş yerlerini kurarak hibe kredisi desteklerini almak için başvurularını yapabilirler. Elbette bu başvuruları yapmak için de birtakım evrak ve uygulamaların aşılması gerekir.

 

Kobi Beyanname ve Dokümanı Hazırlanması

Hibe desteği almak isteyenlerden KOSGEB birkaç evrak isteyecektir Bunlardan en önemlisi Kobi beyannamesi ve Kobi bilgisinin dokümanı çıktısının alınması gerekiyor. Bu iki beyanname aynı ekranda yer alır.

 

Diğer Evrakların Tanzimi

Hibe desteği alacak olanlar girişimcilik sertifikası, Kobi beyannamesi ve Kobi bilgisi dokümanını hazırladıktan sonra hibe kredisi başvurularını yapmaları için aşmaları gereken birkaç adım daha vardır. Bahsi geçen evrakların dışında imza beyannamesi ve sirküleri, Ticari veya esnaf sicil gazetesi, faaliyet belgesi ve iş yeri projesi gibi evrakları da tanzim ederek ilgili kurumun genel müdürlüklerine başvurularını yapabilirler. Başvurudan sonra ön değerlendirme ve sonrasında idari kurula sevk edilir. Uzmanların oluşturmuş olduğu kurul belirli zaman aralıklarında toplanarak iş planını projesi değerlendirilir. Proje uygun görülmesi durumunda iş yeri harcamalarını girişimcilik desteği programı kapsamında belirtilen banka hesabına hibe kredisi aktarılır.

 

Hibe Kredisini Kimler Alabilir?

Hibe kredisi almak için çok büyük şartlar koşulmamıştır. İlkokul mezunun olan ve 18 yaşını dolduran iş kurmak isteyen herkes krediyi alabilir işletmesi olmayan ve iş kurmak isteyen, içinde girişimci ruhu olan herkes hibe kredisi başvurusunda bulunabilirler. Ayrıca bunun yanında küçük bir iş yeri olan, iş yerini büyütmek isteyen Kobiler, sivil toplum kuruluşlar, zanaatkarlar, çiftçiler, belediyeler, üreticiler ve kadın erkek fark etmeksizin tüm girişimciler ya da kurumlar hibe kredisinden yararlanabilirler.

 

Hibe Kredisi İçin Proje Neden Önemlidir?

Hibe kredisi almak isteyen girişimcilerin projesinin olması oldukça önem taşımaktadır. Çünkü krediyi almak için yatırım yapılacak maliyetin büyük veya küçük olması o kadar önemli değildir. Her sektördeki her tür proje eşittir ve aynı önemi taşıdığı için büyük küçük iş ayrımı yapılmaksızın girişimcilere hibe desteği verilir. Girişimciler hangi işle uğraşmayı istiyorlarsa o işle ilgili hibe kredisi alabilirler.

 

Hangi İşler İçin Hibe Kredisi Alınır?

İsteyenler hayvancılık hibe kredisi alarak hayvanlarınızın sayısını çoğaltabilir ya da mandıra kurabilirler. Giyim sektöründe uğraşmak girişimciler tekstil, sanayi ya da tarım ile uğraşmak isteyenler, teknoloji ile uğraşmak isteyenler, vb. gibi iş kolları veya alanları fark etmeksizin tüm girişimciler ekonomiye katkı sağlamak ve iş alanlarını çoğaltmak için hibe kredisi alarak iş kurup kendi işlerinin patronları olabilirler.

Hibe kredisi çok zor görünmesine rağmen oldukça basittir. Günümüzde pek çok iş dalında girişimcilere hibe kredisi verilmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi