FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Anneliğe İlk Adım!

Anneliğe İlk Adım!

Hamilelik denilince kadınların aklına ilk olarak adet nettisi gelmektedir. Adet gecikmesinin bir hafta amacıylade farkedilmesi, şartları ideal olan çiftler amacıyla hamilelik sendromu olarak algılanmaktadır.

Ancak toplum olarak, bu sendromların her bireyde değişik görülebileceği olasılığını atlamaktayız. Bu amaçla yazımızın devamında paylaşacağımız hamilelik sendromlarıni yaşam sürdüren kadınların, yüzde yüz olarak hamile olduklarını ya da olmadıklarını düşünmemeleri gerekir. Kadınlar amacıyla mühim günler olan ve geleceği daha eskiden birtakım belirtilerle tanınan adet zamanları ve hamilelik bulguları sık sık karıştırılan halların başında gelmektedir.

İşte şimdi hamilelik belirtileri arasında yer alan en yaygın gelişmelerden söz edeceğiz.

1. Göğsünüzde hassasiyet başlayacak.
Göğsünüzde ortaya istikbal olan renk değişimleri, ağrı ya da hassasiyetler hormonal değişikliklere bağlı olarak hamileliğin daha ilk haftalarında başlar.
Aynı şikayetleri adet döngüsünden aşağı yukarı bir hafta evvelce de söylemeye başlarsınız. Bu amaçla dikkatli olunması gereken maddelerden birisidir.

Hamileliğe İlk Adım

Hamileliğe İlk Adım

2. Mideniz bulanacak ve kusma hissi yaşayacaksınız.
Midenizin bulanmasına namacıyla olacak birkaç etken bu dönemde gelişecektir. Bazı kokulara karşı hassaslığınızın başlaması kusmayı arttırabilir.
Tıpkı filmlerdeki sık Aralıklarla mide bulantısı yaşamanız hamileliği işaret edebilir.
Ama bu tesiri yapacak daha çoğu etkeni göz önünde bulunduğumuz da, mide bulantılarınız tek başına hamile olduğunuzu göstermez.

3. Yiyeceklere karşı da isteksiz olabilirsiniz.
Kişiye göre değişecek olan hallardan birisi yiyeceklere karşı hassasiyettir. Bazı anne adayları, hamilelik zamanların başında aşermeye başlayabilirler.
Bu dönemlerde mevsiminde olmayan bir meyveyi dahi yemek isteyebilirler. Arada sırada ise tam tersi bir hal yaşayarak, görmek dahi istemezler.
Tiksintilerin yükselmesi ile beraber mideden şikayet etmelerin sonu gelmeyecektir. Hamileliğin ortalarına gelindiğinde ise şunlar bir nebze olsun hafifler.

4. Kanamaları adet dönemlerinizle karıştırmayın.
Hamilelik ilk haftalarında görülecek olan kanamaları, adet devresine denk geldiği zaman hamile olmadığınızı düşündüren bir hal ortaya gelebilir.
Ancak bu kanamalar, adet döngüsündekilere oranla çok daha hafiftir. Bundan dolayı, şayet hamile olma olasılığınız varsa gene de test yaptırarak garanti netice alın.

5. Duygu değişimleri yaşayarak ağlamak isteyebilirsiniz.
Birdenbire değişen duygusal halleriniz namacıylaiyle, ortada birşey yokken durduk yere ağlama talebiniz gelebilir.
Mutlu bir an yaşarken, derhal ardından hüzünlenmeye başlayabilirsiniz.
Hamilelik sendromlarınde sık sık görülen bir halun daha duygu değişimleri ve ruh hallarında görülecek dalgalanmalar olduğunu söyleyebiliriz.

6. İdrara çıkmalarınız sıklaşacaktır.

İdrar sisteminizin tamamıyla değiştiğini göreceğiniz zamanlardan birisi hamilelik zamanlarınin şimdilik başlarıdır. Gece vakitlerinde daha sık idrara çıkma talebi alışkanlıklarınızı alt üst etmeye yetecektir.

Sizler amacıyla 6 maddede en sık yaşanan hamilelik sendromlarıni paylaştık.
Yukarıdaki sendromların bir ya da daha çoğunu yaşıyorsanız, hamile olup olmadığınızı kavramanın net tekniği olan testleri yaptırmanız gerekmektedir.
Bu bulguları yaşadığınız amacıyla eczanamacıyla alarak yaptığınız testin neticesi pozitif çıkarsa hamileliğinden emin olabilirsiniz.
Tereddüt edeceğiniz hallarsa ise net yanıtı kan testleri ardından alabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi