FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Çörek Otu Yararları Nelerdir, Neye Âlâ Gelir?

Çörek otu bitkisinin faydaları mikrop ve virüslere karşı öldürücü tesire sahip olması, mantar oluşumunu engellemesi ve teneffüs yolunu …

Kadinnews

Çörek otu bitkisinin faydaları mikrop ve virüslere karşı öldürücü tesire sahip olması, mantar oluşumunu engellemesi ve teneffüs yolunu genişletmesidir. Ayrıyeten bitki, kan şekerini düşürür ve hazmı kolaylaştırır. Çörek otu kullananlar bilhassa hazmı kolaylaştırma ve zayıflama konusunda hemfikirdir.

Çörek Otunun İnsan Bedenine Faydaları

Çörek otunun insanlara faydalarını şu biçimde sıralayabiliriz:

  • Yaraların güzelleşmesinde hızlandırıcı bir tesire sahiptir.
  • Astıma güzel gelen bitki, teneffüs yollarını açarak kişinin daha rahat nefes almasını sağlar.
  • Hamilelik periyodunda görülen bulantı, kusma üzere şikayetleri azaltır ve yan tesiri yoktur.
  • Antioksidan özelliği sayesinde çörek otu ile zayıflama sistemli kullanım ve diyet ile mümkündür.
  • Kanı sulandırır ve romatizma ağrılarını giderir.
  • Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olması çörek otunun cilde yararı olarak sayılabilir. Yapılan çörek otu kürleri ile cildin meyyit derilerden arınmasını sağlamak mümkündür.
  • Kalp krizi riskini azaltır.

Çörek Otu Nasıl Kullanılır?

Çörek otu, börek ve poğaçalara, keklere katılabileceği üzere yemeklerin içine serpilebilir, şerbetli tatlılarda kullanılabilir. Bunun yanında bitki, direkt olarak yenebilir. Bilhassa mide bulantısı durumunda bir çay kaşığı çörekotu, mide bulantısını keser ve kusmayı önler. Ayrıyeten piyasada satılan çörek otu yağı ve çörek otu kremi de kullanılabilmektedir. Çörek otu bitkisi kür formunda cilde uygulanabilir ve peeling tesiri ile cildi meyyit derilerden arındırır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi