FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Saç Dökülmesini Önleyen Kokteyller

Saç Dökülmesini Önleyen Kokteyller

Sık sık çeşitli etkilere maruz kalan, sürekli düzleştirilen, boyanan saçlar gün geçtikçe deniz, havuz ve güneş ışınlarının da etkisiyle nemini kaybeder. Sonuçta kırılmaya, hatta dökülmeye başlar. Sağlıklı, parlak ve daha güçlü ve gür saçlara yeniden kavuşmanın en iyi yolu ise vücudun ihtiyacı olan suyu karşılayarak, nem dengesini sağlamaktır. Bu açıdan uzmanlar günde en az iki litre su içmenin gerekli olduğunu söylüyorlar.

Saç Dökülmesini Önleyen Kokteyller

Yeterince su içmemek saç kuruluğuna, kırılmalara ve saç dökülmesine neden olur. Su vücudu sadece nemlendirmez, aynı zamanda temizler, sağlıklı, ipeksi ve parlak saçlara kavuşmayı da sağlar. Ayrıca su saç derisinin kurumasını, kepeklenmeyi ve dökülmeyi de önler. Saç kökten beslendiği için sağlıklı saçların sırrı dengeli beslenme ve yeterli su içmektedir. Protein, omega-3, çinko, demir ve biotin alımı da saçların canlanması için önemlidir “.

Saç Dökülmesini Önleyen Kokteyller

Saç Dökülmesini Önleyen Kokteyller

Su besin maddelerinin hücrelere taşınması, atık maddelerin vücuttan dışarıyaatılması gibi birçok hayati işlevi yerine getiriyor. Su vücuttan solunum, ter, idrar ve dışkı yoluyla çıkar. Özellikle yaz aylarında sıvı kaybı artışı daha çok yaşanır. Bu nedenle kadınların günde yaklaşık 2 litre, erkeklerin ise 2,5 litre suya ihtiyacı var. Yatmadan önce içilen su gece boyu cildin su ihtiyacını karşıladığı için çok önemlidir. Çay, kahve gibi içecekler suyu yerine geçmediğinden idrarı artırıyor ve vücudun daha fazla sıvı kaybetmesine yol açıyor. Bu durum da deri hücrelerine yeteri kadar besin maddesinin taşınmasına engel oluyor.

Saç dökülmesini önleyen tarifler

Demir açısından zengin yeşil sebze ve meyveler saç dökülmesinin önlenmesinde etkilidir. Aşağıdaki alkolsüz meyve-sebze kokteyli reçeteleri saçlardan başlayarak tüm vücudun sağlığını sağlar.

Yeşil alkolsüz meyve-sebze kokteyli için

  • 1 avuç ıspanak
  • 1 demet maydanoz
  • 3-4 adet salatalık
  • 1 yeşil elma
  • 1/2 bardak su

Hazırlanışı: Yukarıdaki malzemeleri blenderde çektikten sonra suyla karıştırın.

Strese karşı kırmızı alkolsüz meyve-sebze kokteyli için

  • 1 küçük boy haşlanmış pancar
  • 1 küçük boy muz
  • 1 avuç siyah tut
  • 1 bardak su

Hazırlanışı: Yukarıdaki malzemeleri blenderde çektikten sonra suyla karıştırın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi