FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

İdrar Tutamamayla Başa Çıkma

İdrar tutamama hemen çabucak herkesin başına gelen sorunlardan bir adedidir. Pek çok kişi hayatının bir kısmında idrar tutamama sorunu ile …

Kadinnews

İdrar tutamama hemen çabucak herkesin başına gelen sorunlardan bir adedidir. Pek çok kişi hayatının bir kısmında idrar tutamama sorunu ile karşılaşır ve bu soruna bir tahlil arar. Fakat idrar tutamama ve sık idrara çıkma sorununun çözülebilmesi için öncelikle neden idrarın tutulamadığının net bir formda araştırılıp belirlenmesi gerekmektedir. Bu da hekimin yapacağı çeşitli testler sonucunda belirlenebilmektedir.

İdrar kaçırma tedavi edilmediği taktirde hiçbir biçimde denetim edilemeyen ve engellenemeyen bir durumdur. Pek çok kişinin toplumsal hayatını derinden etkileyen idrar kaçırma sorununun daima tekrarlanması durumunda bu sorun tıbbi bir sorun olarak kabul edilmektedir. Hem bayanlarda hem de erkeklerde meydana gelen idrar kaçırma durumunun bayanlarda çok daha ağır bir biçimde gerçekleştiğini söz edebiliriz. Bunun yanı sıra pek çok hasta idrar kaçırma sorunu yaşadığını söylemekten çekinir ve bunu olağan bir durummuş üzere kabullenir. Lakin sık sık idrara çıkma durumunun daima tekrarlaması, şayet şahısta hamilelik kelam konusu değilse, bir sorunun habercisidir. Gebe bireylerde sık idrara çıkma sorunu meydana gelir. Bebeğin büyümesi ve rahmin genişlemesi ile birlikte mesaneye yapılan baskı artar ve kişi daha sık idrara çıkar. Bu son derece olağandır. Fakat öteki durumlarda kesinlikle bir uzman ile görüşmek gerekir. İdrar kaçırma ile başa çıkmanın öbür bir prosedürü yoktur.

İdrar Kaçırma Tipleri Nelerdir?

İdrar kaçırmanın, hastanın ne vakit ve nasıl idrar kaçırdığına bağlı olarak çeşitli tipleri vardır. Kelam konusu idrar kaçırma tiplerini aşağıdaki üzere açıklayabiliriz.

Gerilim tipi idrar kaçırma bireylerin sık sık karşılaştığı bir idrar kaçırma tipidir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen gerilim tipi idrar kaçırma aşağıdaki durumlarda meydana gelebilir.

  • Koşma ya da sıçrama üzere idmanlar
  • Öksürme, gülme ve hapşırma
  • Ağır yük kaldırma

Kelam konusu aktiviteler sırasında mesanenin içerisinde bulunan basınç artar . İdrar yolu ve/veya idrarın tutulmasını sağlayan kaslar, artan mesane basıncına karşı formunu koruyamaz ve idrar kaçırma meydana gelir.

Sıkışma tipi idrar kaçırma, ansızın ve ertelenemeyecek kadar ağır bir sıkışma hissi ile meydana gelen idrar kaçırma durumunu söz eder. Mesanede bulunan kaslar kasılır ve kişi idrarını tutmak istese dahi kaçırır.

Karışık tipte idrar kaçırma hem gerilimden hem de sıkışmadan ötürü meydana gelebilen idrar kaçırma durumudur.

İdrar Kaçırma ile Nasıl Baş Edilir?

İdrar kaçırma ile baş edebilmek için idrar kaçırma sorunu ile karşı karşıya olan şahısların bir doktora muayene olmaları gerekir. Bu sayede sorunun neyden kaynaklı olduğunun teşhis edilmesi ve buna nazaran bir teşhis konulması gerekmektedir. Aksi takdirde soruna tahlil bulunabilmesi mümkün değildir. Bir doktora muayene olunması durumunda tabip aşağıda yer alanları talep edebilmektedir.

  • Hastanın tıbbi hikayesi ve hastalık geçmişi
  • Fizik muayene
  • Mesane günlüğü
  • Ped testi
  • İdrara çıkma sonrası mesanede kalan idrarın ölçülmesi
  • İdrar testi

Üstte bahsedilen testlerin ve hekiminiz isterse öbür farklı testlerin de yapılması sonucunda idrar kaçırmanın nedeni anlaşılabilmektedir. Bu doğrultuda hekim hastaya konan teşhis ile bir tedavi prosedürü uygulayabilmektedir. Örneğin obeziteden kaynaklı idrara sık çıkma sorununda diyete önerilirken enfeksiyonlardan ötürü meydana gelen idrara sık çıkma sorununda antibiyotik tedavisi uygulanır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi