FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Uyku Apnesi Belirtileri ve Tedavisi

Kadinnews

Uyku apnesi; Hayati sağlık problemlerine niçin olan son derece öneme alınması gereken bir hastalıktır. Çoğunlukla kuvvetli horlama ve uyku sırasında soluk alamama şeklinde baş gösterir. Çoğunlukla hasta bu rahatsızlığı kendi fark etmez. Yanında yatan eşi ya da yakınları doğrulusunda gözlemlenir. Şiddetli horlama ve soluk alımının durmasının yanısıra hasta sabah uyandığında kendini dinlenmemiş hisseder. Gün içerisinde de halsizlik, yorgunluk ve uyku talebi hisseder.

Önemle vurgulamak isteriz ki genelde günlük yorgunluklara bağlanan şikayetler ihmal edilmemesi gereken uyku apnesinin belirtileri olabiliyor. Vakit kaybedilmeden bir eksperden yardım alınmalıdır. Yoksa sağlığımızı tehdit eden ciddi hastalıklara zemin hazırlamış oluruz. Eğer etrafımızda horladığımız ve çok gürültülü uyuyup ani soluk duruşları hayat sürdüğümüz eleştirisi alıyorsak bir an evvelce bu hastalığımızı tedavi ettirmemiz gerekir.

Uyku Apnesi Tedavi Edilmezse Hangi Sağlık Sorunlarına Yol Açar

Sadece günlük yorgunluktan kaynaklanan bir horlama diyerek geçiştirmek daha ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmamıza neden olacaktır. Bunlardan en başta yaşanan uykuda ölüm gelmektedir. Uyku apnesi düzensiz kalp atışlarına, kalbin büyümesine , yüksek tansiyona, kalp krizi riskinin artmasına neden olabilir. Gün boyu aşırı yorgunluk ve uykusuzluk hali eğer araç kullanırken olursa trafik kazalarına bile neden olur.

Cinsel arzularda azalma (iktidarsızlık), önlenemeyen kilo alımı, şişmanlama, aşırı sinirlilik ve depresyon yaşanabilir. Uykudayken aşırı terleme olur ve sık sık çişe kalkma isteği hissedilir. Bu tarz hastalarda inme (felç) olayı da gözlenmiştir.

Uyku Apnesi Belirtileri ve Tedavisi

Uyku Apnesi Belirtileri ve Tedavisi

Uyku Apnesi Tedavi Edilebilir mi? Tedavi Şekli Nedir

Uyku apnesi tedavisinde ilaç kullanılmaz. En kesin ve etkili tedavi şekli tüm Dünya’da kullanılan “kesintisiz pozitif nazal basınç” tedavisidir. Uyku zamanı hastanın baş ucuna konan küçük bir cihaz ile burun yoluyla yansıtılan çok hassas pozitif bir basınç oluşturulur. Bu pozitif basınç sayesinde nefes yollarının ve gırtlağın sürekli açık kalmasını sağlar.

Bu cihaz sayesinde horlama ve ani nefes kesintileri yok olur ve hasta bu sorunundan kurtulur. Eğer çevrenizden”çok horluyorsun ” şikayeti alıyorsanız, sabah kalktığınızda hala dinlenmemiş hissediyorsanız, gün boyu da bu yorgunluk geçmiyor uyuma isteği duyuyorsanız bir uzmana görünüp tedavi olmalısınız. İleride daha ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmak istemiyorsak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi