FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

İngilizce öğrenirken asla yapmamanız gereken yanılgılar

Uzun yıllardır İngilizce eğitimi görmemize karşın hala öğrenemiyorsak bir yerlerde yanılgı yaptığımız aşikardır. Bilhassa de kendinizi daima …

İngilizce öğrenirken asla yapmamanız gereken yanılgılar

Uzun yıllardır İngilizce eğitimi görmemize karşın hala öğrenemiyorsak bir yerlerde yanılgı yaptığımız aşikardır. Bilhassa de kendinizi daima öğrendiğiniz kuralları düşünerek buluyor, lisan bilgisi kurallarına sıkışıp kalıyorsanız İngilizce öğrenmek için yolunuz uzun demektir. Çağdaş Kardaş, en çok nerelerde kusur yapıldığını anlatıyor.

Evvel Türkçe

Kendi lisanını düzgün bilmeyen ve lisan yapısını kavrayamayan kişinin İngilizce dahil öbür yabancı lisanları öğrenmesi çok zordur. Bu durumda yapılması gereken İngilizce dilbilgisi kitaplarına takılıp kalmadan evvel Türkçe lisan bilgisi öğrenmelidir.

Gramere takılıp kalmayın

Lisan en kolay doğal bir süreç içinde öğrenilir. Bu süreçte ise öncelik lisan bilgisi kuralları değildir. Her ne kadar gramer, lisan öğrenmek için bir yol gösterse de uzun vadede sonuca götürmez. Daima kurallarla düşünmek zorunda bırakabilir. Gramer irtibatın bir modülü olarak öğrenilmelidir. Bu noktada lisan bilgisini bir yol gösterici olarak görmeli fakat kurallara uyacağım diye konuşmanızı zora sokmamalısınız.

Panik yapmayın

İngilizce öğrenirken yapılan en sık yanılgıların başında korkmak geliyor. Yanılgı yapmaktan korktuğumuz için konuşurken panikliyor ve en sonunda tüm motivasyonumuzu kaybediyoruz. Bu sorunu aşmak içinse evvel kendinize inanmalı ve bol bol pratik yapmalıyız. Anadili İngilizce olan şahıslarla yapılacak pratik çok yararlı olacaktır şayet birini bulamıyorsanız gerekirse aynada kendinizle pratik yapın.

Türkçe düşünmeyin

Her ne kadar imkansız görünse de İngilizce öğrenirken Türkçe düşünmemek mümkündür. Bu durumu sağlamak sandığınız kadar sıkıntı değil. Bir lisana ne kadar maruz kalırsanız o kadar çok lisana yatkınlığınız artar. Bu durum ise vakitle o lisan ile düşünmeye başlamanıza imkan tanır hatta o lisanda hayaller görmeye başlarsınız. Fakat çeviri mantığıyla devam ettiğiniz taktirde yeni bir lisana odaklanma sorunu yaşayabilirsiniz.

Aksan için uğraşmayın

Yeterli bir İngilizce kursunda anadili İngilizce olan öğretmenlerden eğitim aldığınız takdirde vakitle bir aksan kazanacaksınız. Fakat bunu bir sorun haline getirmek ve kendi dilinize has aksanınızı bir sorun olarak görmek yanılgı olacaktır. Bu noktada yapmanız gereken o lisanın kendi diksiyon kurallarına uygun, pak ve doğal bir biçimde konuşmaktır.

Tüm bunların yanı sıra

– Bir misyon ve bir mecburilik olarak görmeyin.

– Lisana yatkın olmadığınızı düşünmeyin. Dünyada herkes en az bir lisan konuştuğuna nazaran herkes yeni bir lisan öğrenebilir.

– Öğrenmek için ivedi etmeyin. Belirli bir mühlet sonra pes edip, İngilizce öğrenmekten vazgeçmeyin.

– Soru sormaktan çekinmeyin. Daima soru sorun, merak ettiğiniz ne varsa eğitmenlerinize sorun, internetten bakın.

– Pratik yapmaktan asla vazgeçmeyin. Zira lisan öğrenme seyahatinde sizi bir sonraki durağa taşıyacak en değerli araç pratik yapmaktır.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi