FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Meme Kanserinde En Belirgin Belirtiler?

Meme Kanserinde En Belirgin Belirtiler?

Meme kanserindeki en belirgin belirtisi, memede elle kontrol edildiğinde bir kitlenin ele gelmesidir. Bunun dışında radyoloji görüntüleme yöntemleri ile görüntülemesi yapılabilmektedir.

Meme kanserinin ileri evreleri olarak bilinen kitlenin belirlenmesi, meme dokusunda değişiklikler meydana gelmesi ve cildin kızararak damarlarında artış gözlenmesi, memede kanlı akıntı ve koltuk altı lenf bezlerinde ele gelme gibi belirtiler meme kanserinin belirtileri arasındadır.

Meme Kanseri belirtilerinin farkında olmanız erken teşhis için önemlidir.

Meme kanseri belirtileri ortaya çıkmadan olabilecek bir müdahale, olabilecek bir meme kanseri riskini azaltmakta büyük rol oynar. Meme kanserinde diğer onkolojik hastalıklarda olduğu gibi

Erken tanı hayati değer taşımaktadır. Erken tanı sonucu hastalığa erken müdahale edilerek olumsuz sonuçlar en aza indirme şansı çoğalacaktır.

40 yaş öncesinde ultrasonografi, 40 yaşın sonrasında ise iki yıllık aralarla mamografi kontrollerinin yapılması tavsiye edilmektedir. Bunun yanında kadınlar kendilerini elle muayene etmelidir. Bunun dışında memeden iç çamaşıra kan gelmesi, meme dokusundaki damarlarda kalınlaşma, dokuda çökmeye benzer değişiklikler varsa hemen uzman hekime başvuru yapılmalıdır.

Meme kanseri belirtileri arasında en çok rastlanan sonuç, elle yapılan muayene sonucu, kitleye elle rastlanmasıdır.

meme kanserinde belirtiler

Meme kanseri erken dönem belirtileri sıralama gerekirse

– Memede kitle

– Meme cildinin portakal kabuğuna benzer bir hal alması

– Meme başının içeri doğru çökmesi

– Meme başından gelen akıntı ve kanlı akıntı

Meme kanseri erken teşhis edilememesi durumda lokal olarak rastlanan bazı bulgular mevcuttur.

Meme kanseri geç dönem belirtileri

– Koltukaltında hissedilen büyük bir kitle

– Meme üzerinde hissedilen ağrılar

– Meme üzerinde oluşan gözle görülür yaralar

ve meme kanseri hücrelerinin diğer organlara ve kemiklere yayılması

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi