FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Vajinal sıhhat için tüketmeniz gereken 6 besin

Beslenme şeklimiz vücumuzdaki çabucak hemen her şeyi tesirler. Diyetiniz, regl devrindeki ruh halinden, vajinal sıhhate kadar her kademede …

Kadinnews

Beslenme şeklimiz vücumuzdaki çabucak hemen her şeyi tesirler. Diyetiniz, regl devrindeki ruh halinden, vajinal sıhhate kadar her kademede değerlidir.

İşte vajinal sıhhati arttırmak için tüketebileceğiniz 6 besin.

1. Probiyotik ve prebiyotik

Vajina, tıpkı bağırsaklar üzere, enfeksiyonlarla savaşmak ve olağan bir pH pahasını korumak için sağlıklı bakteri gerektirir. Neyse ki, bağırsak sıhhatini desteklemeye yardımcı olan rastgele bir besin sağlıklı vajinal bakteri istikrarını desteklemeye de yardımcı olabilir. Probiyotikler, cinsel alaka sırasında ağrıya neden olabilecek kronik vajinal rahatsızlığı olan vajinitli bayanlara da yardımcı olabilir.

Hem bağırsak hem de vajinal sıhhatinizi uygunlaştırmak için, sarımsak, soğan ve çiğ pırasa üzere prebiyotik besinler ve yoğurt, lahana turşusu, kefir ve kombucha üzere probiyotik besinler tüketbilirsiniz.

Unutulmaması gereken bir nokta: Prebiyotik ve probiyotik destekleri, gerçek prebiyotik ve probiyotik içeren besinler kadar uygun değildir.

2. Sağlıklı yağlar

Fındık, zeytinyağı ve avokadolarda bulunanlar üzere sağlıklı yağlar, kolesterolü düzenlemeye yardımcı oldukları için ekseriyetle üstün besinler olarak lanse edilir. Ama bu yağlar birebir vakitte östrojen düzeylerinin istikrarda kalmasına yardımcı olur ve enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olabilecek sağlıklı bir mukozal astar oluşturur. Badem, fındık üzere yağlı tohumlar bilhassa düzgündür, zira vajiniti önleyen B vitaminleri ve kalsiyum içerirler.

3. İşlenmiş besinlerden kaçının

Prebiyotik ve probiyotik besinler bağırsak ve vajinaya faydalı bakterileri kazandırırken, işlenmiş yiyecekler bağışıklık sistemini baskılar ve ziyanlı bakterilerin alınmasına müsaade verebilir. Bu durum, bakteriyel vajinoz, maya enfeksiyonları, kuruluk, münasebet sırasında ağrı ve idrar yolu enfeksiyonları üzere her türlü sıkıntıya yol açabilir.

4. Şekeri azaltın

Çok fazla şeker de vajinal sıhhat açısından güzel değildir. Bilhassa, ‘laktobasil’ olarak isimlendirilen değerli vajinal bakterilere ziyan verebilir yahut öldürebilir. Temel olarak, şeker probiyotiğin zıddıdır. Bakteriyel dengesizlik, sahiden uğraşmak istemediğiniz üç şeye, mantar enfeksiyonlarına, ağrıya ve tahrişe neden olabilir.

5. Yapay hormon içeren et ve süt eserlerinden kaçının

Kimi etlerde ve süt eserlerinde östrojeni taklit eden yapay hormonlar olan kseno-östrojenler bulunur. Bunlar vajinadan östrojeni engelleyebilir, mukoza zarının oluşmasını engelleyebilir ve bu da sizi enfeksiyonlara karşı savunmasız bırakabilir.

6. Kâfi su

Kâfi su tüketimi vajinal sıhhat açısından hayli değerlidir. Kâfi su alımı tıpkı vakitte rastgele bir olağandışı vajinal kokunun ortaya çıkmasını önlemeye de yardımcı olabilir.

Günde ne kadar su içeceğiniz hakkında bilgi almak için buraya tıklayarak “Günde kaç litre su içilmeli” makalemi okuyabilirsiniz.

Dyt. Serkan Sıtkı Şahin

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi