FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

GUCCİ ARIA KAMPANYASININ ARKASINDAKİ YARATICI ONTOLOJİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Gucci, viral gösterisinin ardından yeni Aria kampanyasını yayınladı. Alessandro Michele’in yaratıcı yönetmenliğiyle Mert & Marcus tarafından …

GUCCİ ARIA KAMPANYASININ ARKASINDAKİ YARATICI ONTOLOJİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Gucci, viral gösterisinin ardından yeni Aria kampanyasını yayınladı. Alessandro Michele’in yaratıcı yönetmenliğiyle Mert & Marcus tarafından fotoğraflanan kampanya, koleksiyonların ilham kaynağı The Savoy’un izini sürüyor.

Gucci Aria, başka bir moda koleksiyon repertuarından daha fazlası, aynı zamanda hayatı derinden tartışan bir kampanya. Her şey Savoy’da başladı. Guccio Gucci gençliğinde asansörcü olarak çalıştı ve orada gözlemlediği sofistike ve kozmopolit konuklardan ilham aldı. Gucci Evi’ni bulmaya devam etti ve gerisi tarihe karıştı. Ancak 100. yılında, Gucci köklerine, her şeyin başladığı yere geri döndü. Savoy, çağdaş görüntülerin arkasındaki yaratıcı güç olarak eros’un devrimci ve neşeli ivmesini yakalayan Gucci Aria kampanya senografisinin ilham kaynağı olarak kutlanıyor. Alessandro Michele’in yönettiği kampanya, ‘Arzunun Ontolojisi’ne daha derin bir bakışla tiyatrodan başka bir şey değil.


Dokunduğumuz, hissettiğimiz ve bildiğimiz her şeyin tanımladığı bir dünyada, Gucci 100. yıl dönümü için başka bir podyum görünümünden daha fazlasını sunuyor. Gucci Aria kampanyası tam da bunu ve çok daha fazlasını kapsıyor – sadece düşünülecek kadar yiyecek bırakıyor.


Her görünümün arkasında zihin ve bedeni birbirine bağlayan, altını çizen bir estetik vardır. Kampanya boyunca – daha çok retorik bir anlatıda – tezahür eden arzunun incelenmesidir. ‘Arzunun Ontolojisi’ beş bölüme ayrılmıştır; Androjini, Eros, Vücut, Giysiler ve Felsefe.

ARZUNUN ONTOLOJİSİ

1.ANDROJİNİ
Androjini, insanlığın androjen bir yaratıktan, kayıp bir yarıyı aramak için umutsuzca dolaşan birine evriminden bahsediyor. Eros’ta arzunun özüdür – her birimizi kayıp bir birliği yeniden kurmaya zorlayan hayati dürtü. Dürtüsel bir mıknatıs olan arzu, kimliğin, cinsiyetin, yönelimin, tercihlerin, uygulamaların ve beğeninin ötesine geçen yeniden kompozisyonlardan oluşan birleştirici bir sanat oluşturur; erotizm, vücut ve aşk nüanslarıyla dokunmuştur.

Platon’un Sempozyumu’nda, her insanın başlangıçta androjen bir yaratık olduğu bir zamanın hikâyesi anlatılır: iki başlı, dört kollu, dört bacaklı ve iki cinsel organlı küresel bir figür. Bu insanlar olağanüstü bir güç yayarlardı, öyle ki tanrıları tahttan indirmek için Olympus’a tırmanmayı arzulayabilirlerdi. Artan bir endişeyle itilen Zeus, dürtülerini zayıflatmak ve huzursuzluklarını evcilleştirmek için tüm androjenleri ikiye ayırmaya karar verdi. O zamandan beri, insanlar umutsuzca kayıp bir yarıyı aramak için dolaşıyorlar.

2.EROS
Bir ayrılığı onarma girişimi yoluyla arzuyu harekete geçiren, kadim ve ilkel güç olan Eros’un doğuşudur. Aslında mit, Öteki ile olan ilişkide, her birimizi kayıp bir birliği yeniden kurmaya zorlayan yaşamsal dürtüyü tanımlar. İçsel Benliğin dünyaya açıldığı ve etin neyin kaybolduğunu itiraf ettiği darbeli bir mıknatıs… Böyle bir büyü altında arzu, kimlik, cinsiyet, yönelim, tercihler, uygulamalar, zevklerin ötesine geçen yeniden kompozisyonlardan oluşan birleştirici bir sanat inşa eder. Varlığı alevlendiren yanan bir magma adına öznellikleri parçalayan eklemlerin çoğalması…

3.BEDEN
Beden, ruhu bedenden ayıran dokunsal bir yüzeydir. Beden, sevinçle dönüştürücü bir enerjiye dönüşen ‘erotik gücü’ saklı tutar. Arzunun akışı, birbirine bağlı bedenlerin uzantısı ve titreşiminden geçer. “Erotik güç” (A. Lorde) rezervlerini harekete geçiren bedenler, neşeyle özgürleştirici ve dönüştürücü enerji anlamına geliyordu. Ruhu bedenden ayırmayı amaçlayan belirli bir Musevi-Hıristiyan metafizik geleneği tarafından aktarılanın aksine, beden, öznelliklerimizin gerçek özüne karşı çıkan tesadüfi bir kabuk olarak görülemez. İnsanların derinliği elle tutulur etlerinde, derilerinde yatar. Varlığa bedensel bir sergi olarak bakar. Cinsiyetçiliktir (J.L. Nancy). İçsellik her zaman cinsiyetlendirilmiş bir beden aracılığıyla ortaya çıkar. Eros tapınağını bu aç, hevesli ve asla doymayan tende inşa etmiştir.


4.KIYAFETLER
Giydiğimiz giysiler cildimize mükemmel bir şekilde yapışır ve dahası, bir şekilde onun uzantısıdır. İçinde yaşamaya karar verdiğimiz deridir: kim olmak istediğimizi tanımlama gücüne sahip şeffaf, materyal, dokunsal bir zar. Bu bir kimlik eseridir, aynı zamanda bizi hayatın erotik oyununda fırlatan epidermik bir protezdir. Bir giysi giymek, hassas potansiyelimizi çoğaltmak anlamına gelir. Sergileyen özümüzü yüceltmek demektir. Bu, giysilerin Eros tapınağını, arzunun tellürik gücüyle sarsılan büyük bir yatak odasına dönüştürdüğü zamandır. Giysilerin hışırtısı, cazibe merkezinin gizemli tiyatrosunun kapılarını açar.

5. FELSEFE
Felsefe, her şey tarafından tanımlanan dünya ile erotik ilişkiyi anlatır – eserler, rüyalar, giysiler ve arzu. Bilinçli ve bilinçsiz olarak yaşamımız boyunca kendini göstermeye devam eden bir döngüdür. Nitekim felsefenin etimolojik kökleri (“sevmek” anlamına gelen φιλεῖν/phileîn ve “bilgelik” anlamına gelen σοφία/sophía) bilmek istediğimiz şeye sevgi dolu bir yatırımı ortaya koymaktadır. Böylece Freud, Nancy ve Butler’ın kitapları arzu evrenini tanımlar ve dahası, kendileri de çekim nesneleri haline gelirler. Sonuç olarak, kelimeler aşk dolu bir sözlüğe dönüşür. Bilgelik, kendisini bilmek ve koklamak için erotik bir beden olarak sunar. Epistemik özne doyumsuz bir âşık olur. Ne de olsa kelimeler bile giymeye karar verdiğimiz giysilerdir. Bizi dünyanın etine bağlayan erotik bir dokumayla zihni ve bedeni yeniden bağlayan giysiler.


Fotoğrafçılar – Gucci Aria kampanyası, çağdaş görüntülerin arkasındaki yaratıcı güç olarak erosun devrimci ve neşeli ivmesini yakalar. Fotoğrafları çekmek için fotoğrafçılar Mert Alas ve Marcus Piggott seçildi ve yaratıcı yönetmenlik Alessandro Michele tarafından yapıldı.

Konum –
Gizli ve baştan çıkarıcı bir atmosfer yaratmanın yanı sıra, bir otelin odalarında çekim yapma fikri, her şeyin başladığı yere, Savoy’a hitap ediyor. Hayali bir kulüp şeklindeki Londra lojmanı, Nisan ayında House’un yüzüncü yıl kutlamalarını başlatan Gucci Aria dijital defilesinin fonu olarak hizmet etti. Guccio Gucci’nin gençliğinde asansörcü olarak çalıştığı ve orada gözlemlediği sofistike ve kozmopolit konuklardan erken dönemde ilham aldığı yer The Savoy’dadır. Ayrıca mekân, Madonna’nın Gucci Aria kampanyasının soundtrack’i olan ve yine bir otelde geçen ‘I Want You’ müzik videosunda kullanıldı.

Kahramanlar – Alessandro Michele tarafından kişisel olarak seçilen oyuncu kadrosunun yanı sıra, Yaratıcı Yönetmen ayrıca kampanyaya katılmaları için bir dizi özel konuk davet etti: Toplamda 3,2 milyardan fazla toplam dinlenme ile küresel listelerde en çok satan İtalyan grup Måneskin, dijital platformlar ve kariyeri boyunca güzellik kurallarını yeniden tanımlamasıyla tanınan üretken Amerikalı model Kristen McMenamy.

Referanslar – Zihin ve bedeni birbirine bağlayan bir estetiğin altını çizen modeller, Jean Baudrillard’ın Simulacra ve Simulation, Walter Benjamin’in The Work of Art in the Age of its Technical Reproducibility, Bodies that Matter by Judith Butler gibi arzu üzerine eserler veya makaleler okundu. Sigmund Freud’un Seks Teorisine Üç Katkı ve Jean-Luc Nancy’nin Cinsiyetçilik.


Krediler
Kreatif Direktör: Alessandro Michele
Sanat Yönetmeni: Christopher Simmonds
Fotoğrafçılar ve Yönetmenler: Mert ve Marcus
Makyaj: Diane Kendal
Saç: Paul Hanlon

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi