FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Baharda saç dökülmesine son

Birkaç değerli noktaya dikkat ederek bahar aylarında daha güçlü, daha çabuk uzayan, daha parlak ve nemli saçlara sahip olabilirsiniz …

Kadinnews

Birkaç değerli noktaya dikkat ederek bahar aylarında daha güçlü, daha çabuk uzayan, daha parlak ve nemli saçlara sahip olabilirsiniz.

– Zayıflayan, yıpranan, dökülen saçlar bahar aylarındaki en büyük problemlerimizdendir. Bu durumun nedeni güneş ışınlarının hormonlar üzerinde değişim yapmasıdır. Gerilim, protein eksikliği, çok A ve B vitamini tüketimi, demir eksikliği üzere faktörler de saçların dökülmesine neden olur. Sebebi ne olursa olsun saç dökülmesi önlenebilir bir sorundur. Değerli olan her yetişkinin günde 50-100 adet ortasında saç teli kaybetmesinin olağan olduğunu, ancak bunun üzerindeki ölçünün sorun olarak nitelendirileceğini bilmektir.

Bedenimizle ilgili her hususta olduğu üzere gerçek beslenme ve kaliteli uyku, saçların sağlıklı olması için de gereklidir. B6, B12, C, E vitaminleri açısından güçlü, birebir vakitte kalsiyum, magnezyum, çinko, bakır, demir üzere aminoasitleri içeren besinler tüketmek ve şayet bedende bunların eksikliği varsa destek edici besinler (multi-vitaminler vs.) kullanmak da o denli. Pekala, saçların canlı ve dolgun olması için nizamlı beslenmek ve kaliteli uyumak dışında neler yapılabilir?

Saçlarınızı her gün değil, gün çok yıkayın

Saçları her gün yıkamak, saç derisindeki hami bakterileri yok ederek kepeklenmeye ve saç dökülmesine hatta saç derisinde istenmeyen bakteri ve mantarların üremesine neden olabilir. Bu sebeple saçları gün çok yıkamak sağlıklı bir saç derisi için kıymet taşır.

Hakikat şampuan kullandığınızdan emin olun

Saç dökülmesi sorununuz varsa buna özel üretilen şampuanları tercih etmelisiniz. Bilhassa Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, buğday, ısırgan otu, sarımsak, lavanta, ardıç, çay ağacı, argan yağı içerikli eserler bunun için teğe birdir. Ayrıyeten şampuanınızı seçerken tuz, paraben, SLES ve SLS üzere ziyanlı kimyasallar içermemesine dikkat etmeniz gerekir.

Ne kadar az süreç, o kadar sağlıklı saçlar

Sık sık fön çektirmek yahut düzleştirici, maşa üzere şekillendiricilerle saçı yüksek ölçüde ısıya maruz bırakmak, saç boyası ve perma üzere süreçleri çok uygulamak ve saçları her gün sıkıca toplamak da saç dökülmesine neden olur.

Saçınızı Hindistan cevizine emanet edin

Saçınızı bahar aylarında Hindistan cevizinin bakımıyla koruyabilirsiniz. Thalia Natural Beauty Coconut Oil Besleyici ve Onarıcı Bakım Şampuanı, “yaşam ağacı” olarak tanımlanan Hindistan cevizinin (coconut) pahalı içeriklerini saçlarınıza taşıyarak dökülmeleri önlüyor.

Hindistan cevizinin içinde bol ölçüde laurik asit bulunuyor. Anne sütünde de olan laurik asit, Hindistan cevizini bedelli kılan özelliklerden yalnızca biri. Antioksidan ve antibakteriyel özelliklerinin yanı sıra bol ölçüde E, C ve B6 vitaminlerine, demir, magnezyum, sodyum, potasyum üzere minerallere sahip olan Hindistan cevizi, saç için gerçek bir hazine. Saçlara parlaklık verip pürüzsüzleştiriyor, yumuşacık ve kolay hal alan saçlar yaratıyor. Hindistan cevizi yağının bir özelliği evvel ısınan, sonra da soğuyan ve buharlaşmayan bir yapıya sahip olması; bu yapısı nedeniyle saçları ve saç tabanlarını ağır bir biçimde nemlendirirken, nemin dışarı çıkmasına müsaade vermiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi