FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

VICTORIA’S SECRET MELEKLERİNE VEDA EDİYORUZ

Son yıllarda bölümde sessizliğini koruyan ve el değiştirme söylentileri ile gündemde olan Victoria’s Secret, efsanevi yılbaşı defilesini de …

VICTORIA’S SECRET MELEKLERİNE VEDA EDİYORUZ

Son yıllarda bölümde sessizliğini koruyan ve el değiştirme söylentileri ile gündemde olan Victoria’s Secret, efsanevi yılbaşı defilesini de sonlandırmıştı. 2019 yılında ikonik gösterisini sonlandıran Victoria’s Secret, artık ise “melek” periyodunun sona erdiğini duyurdu.

Birçok modelin ulaşabileceği en yüksek nokta olarak bilinen Victoria’s Secret “melek” makamı, Gigi Hadid, Bella Hadid, Kendall Jenner, Naomi Campbell ve Tyra Banks üzere sayısız modeli, muhteşem model düzeyine taşımıştı. Son vakitlerde erişilemez hoşluk standartlarını desteklediği için eleştirilen Victoria’s Secret’ın yerini Rihanna’nın Savage x Fenty gösterileri doldurmuştu. Farklı vücutlardan ve ırklardan bayanları öne çıkaran Savage x Fenty defilesi, yeni moda dünyasının kurallarını belirlemiş ve Victoria’s Secret’ı oyun dışı bırakmıştı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü ‘The VS Collective’ ve ‘The Victoria’s Secret Küresel Fund for Women’s Cancers’ isimli iki insiyatif duyuran Victoria’s Secret, değişen moda dünyasına ahenk sağlayacaklarının altını çizdi. VS Collective insiyatifini “Olumlu değişimi yönlendirmek için ortak bir tutkuyu paylaşan, daima büyüyen başarılı bir bayan grubu” olarak tanımlayan Victoria’s Secret, toplumsal, kültürel ve ticari bağlantılar yoluyla yeni ortak programlar, ihtilal niteliğinde eser koleksiyonları, ilgi cazip ve ilham verici içerikler oluşturmak ve bayanlar için hayati kıymet taşıyan gayeler için takviye toplamaya çalışacağını bildirdi. VS Collective bünyesinde dünya çapından modeller, aktivistler, atletler ve sanatkarlar olduğunu söyleyen Victoria’s Secret, Amerikan futbol şampiyonu Megan Rapinoe ve oyuncu Priyanka Chopra’nın bu topluluğa dahil olduğunu ekledi.

Tıpkı vakitte Sudanlı ve Avustralyalı model Adut Akech; fotoğrafçı Amanda de Cadenet; Çinli patenci Elleen Gu; İngiliz model ve aktivist Paloma Elsesser ve 2019’da Victoria’s Secret’ın birinci trans modeli olan Brezilyalı Valentina Sampaio’nun VS Collective toplumuna dahil olduğunu açıklayan Victoria’s Secret, yeni bir periyodun başlangıcı olduğunun altını çizdi. “Biz, Victoria’s Secret’ta bayanların öncü savunucusu olmak için olağanüstü bir seyahatteyiz,” diyen marka CEO’su Martin Waters, yeni programın dramatik bir değişim olduğunu söyleyerek, “Bu, özümüzde kucakladığımız bir değişim. Bu yeni teşebbüsler yalnızca başlangıç. Önümüzde yapacağımız çalışmalarla enerjik ve alçakgönüllüyüz.” diye ekledi.

Victoria’s Secret’ın geç de olsa bu türlü bir değişime imza atmasından keyifli olmamıza karşın geçmişteki tenkitleri de unutamayız. Erkek dominantlığını destekleyen ve Jeffrey Epstein cinsel taciz skandalına karışarak cinsiyetçi tavırları ile boykot edilen Victoria’s Secret’ın 2020’de New York Times’ın haberi ile şirket kültüründe de taciz ve zorbalık olduğunu öğrenmiştik. 30’dan fazla çalışan ve eski çalışan ile röportajlar yapan New York Times, birebir vakitte mahkeme kanıtlarını ve evraklarını öne sürmüştü.

Modelleri koruyan Model Alliance tertibi bu söylentilerin çıktığı vakitlerde Christy Turlington ve Amver Valletta üzere yıldızların da imzaladığı bir evrak ile “Kraiyerlerini riske atma korkusuna karşın öne çıkıp öykülerini paylaşan yavuz bayanlar ile birlikte duruyoruz,” demişti.

Gösterinin iptal edildiği Kasım 2019’da ise Victoria’s Secret’ın şirketi L Brands CFO’su Stuart Burgdoerfer, “Müşterilerimiz ile bağlantı kurmaya devam edeceğiz fakat bu gösterilerimizde olduğu üzere olmayacak. Toplumsal medya üzere farklı platformlarda tüketiciler ile irtibat kuracağımıza emin olabilirsiniz,” demiş ve markanın apayrı bir yol izleyeceğinin sinyallerini vermişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi