FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

APPLE 2021 LANSMANININ TÜM DETAYLARI

Merakla beklenen Apple lansmanı 14 Eylül Salı günü Kaliforniya’da sanal bir etkinlikle gerçekleşti. Apple ürünlerine dair bütün bilgileri sizin …

Merakla beklenen Apple lansmanı 14 Eylül Salı günü Kaliforniya’da sanal bir etkinlikle gerçekleşti. Apple ürünlerine dair bütün bilgileri sizin için derledik. İşte Apple ürünleri iPhone 13 ve iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, Apple Watch Series 7, iPad ve iPad Mini hakkında merak edilenler…

IPHONE 13 ve IPHONE 13 MINI
Apple, çığır açan kamera inovasyonları ve pil ömründe etkileyici bir artış sağlayan, olağanüstü güçlü bir çip sunan iPhone 13 ve iPhone 13 Mini’yi tanıttı.

Şık ve dayanıklı bir tasarıma, loş ışıkta daha iyi fotoğraf ve videolar için gelişmiş yeni çift kamera sistemine sahip ve Sinematik modu sunuyor. Apple bugün beş muhteşem renk seçeneğiyle, şık düz kenarlarıyla etkileyici bir tasarıma sahip, dünyanın en iyi akıllı telefonunun yeni nesli olan iPhone 13 ve iPhone 13 mini’yi tanıttı. Her iki modelde de bir iPhone’da bugüne kadarki en gelişmiş çift kamera sistemi ile birlikte – daha büyük piksellerle ve loş ışıkta fotoğraf ve video çekiminde iyileştirmeler sunan sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonuna (OIS) sahip yeni Geniş kamera, kamerayı Fotoğrafik Stillerle kişiselleştirmenin yeni bir yolu ve görüntülü hikaye anlatımına yeni bir boyut getiren Sinematik mod gibi büyük inovasyonlar bulunuyor. iPhone 13 ve iPhone 13 mini; A15 Bionic ile süper hızlı bir performans ve güç verimliliği, daha uzun pil ömrü, içeriklere hayat veren daha parlak Super Retina XDR ekran, Ceramic Shield ön yüzey sayesinde olağanüstü dayanıklılık, 128 GB ile iki kat artırılan başlangıç düzeyi depolama kapasitesi, suya dayanıklılık için sektör lideri IP68 derecesi ve gelişmiş 5G deneyimi sunuyor.

Pembe, mavi, gece yarısı, yıldız ışığı ve (PRODUCT)RED1 renk seçenekleriyle sunulan iPhone 13 ve iPhone 13 mini için 17 Eylül Cuma gününden itibaren ön sipariş verilebilecek ve iPhone 13 ve iPhone 13 mini 24 Eylül Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.

“Müşterilerimiz her gün iPhone’a güveniyor. Bu nedenle, iPhone 13 ve iPhone 13 mini’yi daha güçlü, daha yetenekli ve kullanması daha eğlenceli olacak şekilde tasarladık,” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Her iki telefon da muhteşem tasarıma, etkileyici bilişimsel fotoğraf teknolojileri barındıran gelişmiş kamera sistemine sahip ve hepsi, müşterilerin ihtiyaç duyduklarında iPhone’larına güvenebilmelerini sağlamak için olağanüstü dayanıklılık, suya dayanıklılık ve pil ömründe büyük bir artışla birlikte sunuluyor. iOS 15 ve yerleşik gizlilikle sıkı bir şekilde entegre olan tüm bu özellikler iPhone 13 ve iPhone 13 mini’yi tartışmasız bir tercih haline getiriyor.”

Muhteşem pil ömrüyle dayanıklı ve zarif bir tasarım
Baştan aşağı yeniden tasarlanan iPhone 13 ve iPhone 13 mini dayanaklı bir düz kanar tasarımına ve zarif bir alüminyum çerçeveye sahip ve beş muhteşem renk seçeneğiyle sunuluyor. 6.1 inç ve 5.4 inç ekranlar2 iPhone’a özel ve tüm akıllı telefon camlarından daha sağlam olan Ceramic Shield ön yüze sahip. Her iki model de suya dayanıklılık için sektör lideri IP68 derecesine3 sahip ve sık kullanılan sıvıların dökülmesine karşı koruma sağlayacak şekilde tasarlandı. Diyagonal olarak düzenlenmiş lenslerle yeniden tasarlanan arka kamera yerleşimi gelişmiş çift kamera sistemini olanaklı kılıyor ve yeniden tasarlanan daha küçük TrueDepth kamera sistemi, bir akıllı telefondaki en güvenli yüz doğrulama teknolojisi olan Face ID dahil, aynı çığır açan teknolojileri barındırırken daha fazla görüntüleme alanı sunuyor.

Geliştirilmiş Super Retina XDR OLED ekranlar, daha yüksek enerji verimliliğiyle, gerçeğe yakın siyah tonları için olağanüstü bir kontrast oranı ve 800 nit’te maksimum dış mekan parlaklığında yüzde 28 artış ve 1200 nit’te fotoğraflar ve videolar gibi HDR içerikleri için daha yüksek maksimum parlaklık sunuyor.

A15 Bionic, daha verimli bileşenler, daha büyük pil ve donanım ve yazılımın derinlemesine entegrasyonunun sağladığı güç optimizasyonları sayesinde, hem Phone 13 hem de iPhone 13 mini önemli pil ömrü iyileştirmeleriyle sunuluyor. iPhone 13, iPhone 12’den günde iki buçuk saate kadar daha uzun ve iPhone 13 mini iPhone 12’den günde bir buçuk saate kadar daha uzun pil ömrüyle, olağanüstü bir tam gün pil ömrü sunuyor.

iPhone’daki en gelişmiş çift kamera sistemi
iPhone 13 ve iPhone 13 mini, donanım ve bilişimsel fotoğraf teknolojilerinde büyüleyici fotoğraflar ve videolar çekmeyi sağlayan gelişmelerle birlikte kamera tasarımında büyük bir ilerlemeyi temsil ediyor. Bir iPhone çift kamera sistemindeki en büyük sensöre sahip, 1.7 µm piksel boyutlu yeni Geniş kamera, daha az pürüz ve daha parlak sonuçlar için yüzde 47 daha fazla ışık toplayabiliyor. İlk kez iPhone 12 Pro Max ile kullanıma sunulan ve başka hiçbir akıllı telefonda bulunmayan sensör bazlı OIS, daha kompakt iPhone 13 mini’de bile, Geniş kameraya da geliyor. Sensör bazlı OIS, lens yerine sensörü stabilize ederek çekimlerin sarsıntısız görünmesini sağlarken, özel olarak tasarlanan, yeni bir sensöre sahip Ultra Geniş kamera, görüntüleri fotoğrafların ve videoların karanlık alanlarında daha fazla ayrıntıyla ve daha az pürüzle kaydediyor.

Sinematografi üzerine yapılan ayrıntılı çalışmaların ve odak kaydırmanın kullanılmasının ardından, iPhone’daki Sinematik mod, insanların, ev hayvanlarının ve nesnelerin videolarını otomatik odak değiştirmeleri sayesinde etkileyici bir derinlik efektiyle kaydediyor. Bu sayede, profesyonel bir film yapımcısı olmasa bile herkes sinematografik çekimler yapabilecek. Yaratıcı müdahale için, odak kayıttan önce veya sonra değiştirilebiliyor ve kullanıcılar Fotoğraflar ve iOS için iMovie uygulamalarında bokeh düzeyini ayarlayabiliyorlar. Bu özellik çok yakında macOS için iMovie ve Final Cut Pro uygulamalarında da sunulacak. Bu, iPhone 13 ürün serisini videoda alan derinliği efekti düzenlemesini kayıttan sonra bile yapabilen yegane aygıtlar yapıyor. A15 Bionic ve gelişmiş yapay öğrenme algoritmalarıyla desteklenen Sinematik mod Dolby Vision HDR kayıt yapıyor. Her iki model de, kayıttan düzenleme ve paylaşmaya kadar, şimdi tüm kameralarda 4K için saniyede 60 kare hıza kadar desteklenen, Dolby Vision ile HDR video kaydı sunuyor.

A15 Bionic’teki daha hızlı Neural Engine, yeni görüntü sinyali işlemcisi (ISP) ve bilişimsel fotoğraf teknolojilerindeki gelişmeler iPhone 13 ve iPhone 13 mini’deki tamamen yeni özellikleri destekliyor. Fotoğrafik Stiller, kullanıcıların Apple’ın çok kareli görüntü işleme teknolojisinden hala yararlanmaya devam ederken, her görüntüye kendi kişisel fotoğraf tercihlerini uygulamalarını sağlıyor. Önceden ayarlanmış ve özelleştirilmiş tercihler, basit bir filtreden farklı olarak, fotoğrafın farklı parçalarında doğru ayarlamaları akıllı bir şekilde uygulayarak tüm sahneler ve süjeler üzerinde, farklı cilt tonları gibi önemli unsurlarının korunmasını sağlayacak şekilde işlem yapıyor. Çift kamera sistemi ve bilişimsel fotoğraf teknolojilerinin gücü, gelişmiş Gece modunun yanı sıra, Akıllı HDR 4’ü destekleyerek şimdi zorlu koşullarda bile bir grup fotoğrafında her süje için daha iyi renk, kontrast ve ışıkla gerçeğe çok daha yakın görüntüler elde etmeyi sağlıyor. TrueDepth kamera, Sinematik mod, Fotoğrafik Stiller, Akıllı HDR 4 ve diğer özellikler dahil, muhteşem yeni kamera özelliklerinin tümünü destekliyor.

A15 Bionic: iPhone 13’ün Motoru
Rakiplerinden daha hızlı ve daha fazla performans ve enerji verimliliği sunan A15 Bionic, iPhone 13 ürün serisinde her şeyi daha akıcı hale getiriyor. En son bilişimsel fotoğraf teknolojisi özellikleri dahil, en zorlu görevlerin üstesinden gelmek için 5 nanometre teknolojisini kullanıyor ve yaklaşık 15 milyar transistöre sahip. İki adet yüksek performans çekirdeği ve dört adet yüksek verimlilik çekirdeğine sahip yeni 6 çekirdekli CPU, rakiplerine göre yüzde 50’ye kadar daha hızlı ve zorlu görevleri sorunsuz ve verimli bir şekilde yerine getiriyor. Yeni 4 çekirdekli GPU ise rakiplerine göre yüzde 30’a kadar daha hızlı ve grafiklerin yoğun olarak kullanıldığı oyunlarda daha gerçeğe yakın görselleri ve ışık efektlerini olanaklı kılıyor. Yeni 16 çekirdekli Neural Engine saniyede 15,8 trilyona kadar işlem gerçekleştirme kapasitesiyle, iOS 15 ile Kamera uygulamasındaki Canlı Metin gibi özelliklerin yanı sıra üçüncü taraf deneyimler için daha da hızlı yapay öğrenme sağlıyor. Bilişimsel fotoğraf teknolojileri ve güçlü kamera donanımıyla eşleşen yeni nesil ISP’deki büyük ilerlemeler yeni çift kamera sistemini oluşturmak için birleşiyor.

Daha fazla yerde 5G deneyimi

Dünya hızla 5G’ye geçiyor ve iPhone, kullanıcıların bağlanma, paylaşma ve içerikleri kullanma biçimini değiştiren gelişmiş bir 5G deneyimi sunuyor. Daha fazla 5G banda sahip özelleştirilmiş donanım tasarımı, iPhone 13 ürün serisinin daha büyük kapsama ve performans için daha fazla yerde 5G’de çalışmasını sağlıyor.6 2021 yılının sonuna kadar, iPhone’daki 5G desteği, tüm dünyada 200’ün üzerinde operatör ve 60 ülke ve bölgeyle iki katına çıkacak. Kullanıcılar favori platformlarında daha yüksek kaliteli video yayınları, çok oyunculu oyunlarda daha rekabetçi oyunlar, daha yüksek indirme ve yükleme hızları ve çok daha fazlasını deneyimleyebilecek. iOS 15 ile, 5G’deki SharePlay7, FaceTime görüşmesi yaparken arkadaşlarınızla eşzamanlı olarak HDR filmleri veya TV programları izlemek gibi güçlü paylaşılan deneyimlere imkan verecek. Ve Akıllı Veri modu, 5G hızları gerekmediğinde iPhone’u LTE’ye otomatik olarak geçirerek pil ömrünü akıllı şekilde koruyacak.

iOS 15 ile birlikte
iOS 15, iPhone deneyimini bağlantıda kalmanın yeni yolları, kullanıcıların aygıt içi akıllı teknolojilerle odaklanmalarına, keşfetmelerine ve daha fazlasını yapmalarına yardımcı olan güçlü özelliklerle geliştiriyor. FaceTime görüşmeleri uzamsal ses ve yeni Portre moduyla daha doğal görünüyor; yeni Odak özellikleri kullanıcıların dikkatlerinin daha az dağılmasına yardımcı oluyor; yeniden tasarlanan bildirimler ve Canlı Metin özelliği, aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanarak bir fotoğraftaki metinleri algılıyor ve kullanıcıların bu metinler üzerinde işlem yapabilmesini sağlıyor. Apple Harita uygulaması, üç boyutlu bir şehirde araba kullanma deneyimi ve artırılmış gerçeklikte yürüme rotalarıyla dünyayı keşfetmenin yepyeni yollarını sunuyor. Hava Durumu ise tam ekran haritalar ve verileri gösteren daha görsel grafiklerle yeniden tasarlandı. Wallet, ev anahtarları için destek sunarken Siri, Mail ve sistem genelinde daha fazla yerde sunduğu yeni gizlilik denetimleri ile kullanıcı bilgilerini daha da iyi koruyor.

iPhone ve çevre
iPhone 13, sektörde ilk kez, kimyasal olarak daha güçlü, yüksek performanslı bir malzemeye dönüştürülmüş plastik su şişelerini kullanan anten hatları dahil, çevreye olan etkisini en aza indirmek için tasarlanmıştır. iPhone, aynı zamanda, MagSafe’de kullanılanlar gibi mıknatıslarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementleri, anakart lehimlerinde ve ilk kez, pil yönetimi biriminin lehimlerinde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay kullanıyor. Ayrıca, her iki model de anakartın kaplamasında ve ön kamera ve arka kameralardaki kablolarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın kullanıyor. Yeniden tasarlanan ambalajın dış yüzeyinde streç film kullanılmaması, plastik kullanımının 600 metrik ton azaltılmasını sağlıyor ve Apple’ı 2025 yılına kadar tüm ambalajlarda plastik kullanımını tamamen sona erdirme hedefine yakınlaştırıyor.

Apple bugün küresel kurumsal operasyonlarında tamamen karbon nötr olmayı başardı. 2030’a kadar ise üretim tedarik zinciri ve ürün yaşam döngüleri de dahil tüm çalışmalarında iklim üzerindeki etkisinin net olarak sıfır olmasını planlıyor. Bu da satılan her Apple aygıtının bileşen üretimi, montaj, nakliye, müşteri kullanımı ve şarjdan geri dönüşüm ve malzemelerin geri kazanılmasına kadar her aşamada yüzde 100 karbon nötr olması anlamına gelecek.

Fiyatlar ve bulunabilirlik
• iPhone 13 ve iPhone 13 mini; pembe, mavi, gece yarısı, yıldız ışığı ve (PRODUCT)RED renk seçenekleri, depolama kapasitesini iki katına çıkaran 128 GB yeni başlangıç düzeyi kapasitesiyle satışa sunulacak.
• Avustralya, Kanada, Çin, Almanya, Hindistan, Japonya, Birleşik Krallık, ABD ve 30’dan fazla diğer ülke ve bölgedeki müşteriler iPhone 13 ve iPhone 13 mini için 17 Eylül Cuma saat 05:00’ten (PDT) itibaren ön sipariş verebilir. iPhone 13 ve iPhone 13 mini, 24 Eylül Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.
• Her iki model de Türkiye’de 1 Ekim Cuma gününden itibaren, Malezya, Meksika, Güney Kore, Tayland ve 10 diğer ülke ve bölgede 8 Ekim Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.
• Müşteriler iPhone 13’ü 11.999 TL ve iPhone 13 mini’yi 10.999 TL’den başlayan fiyatlarla Apple Store uygulaması ve Apple Store’lardan satın alabilecekler.
• iPhone 13 ve iPhone 13 mini, ayrıca Apple Yetkili Satıcıları ve belirli iletişim operatörlerinde satışa sunulacak.
• ABD’deki müşteriler, 16 Eylül Perşembe günü 21:00’a (PDT) kadar apple.com/tr/store sitesini ziyaret ederek veya Apple Store uygulamasını kullanarak iPhone 13 ve iPhone 13 mini ön siparişleri için hazırlanabilirler. Aylık taksitlerle veya peşin ödemeyi seçebilir, yeni ürünleri için bir takas kredisi ekleyebilirler veya iPhone Yükseltme Programı aracılığıyla yeni bir modele geçebilirler.
• iOS 15, 20 Eylül Pazartesi günü ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak kullanıma sunulacak.
• Yeni iPhone için MagSafe özellikli Deri Cüzdan, iPhone’dan çıkarılırsa en son bilinen konumunun kullanıcılara bildirilmesini sağlayarak Bul uygulamasını destekliyor. iPhone için MagSafe özellikli Deri Cüzdan, yeni deri ve silikon MagSafe kılıflar ve MagSafe özellikli şeffaf kılıflar bugünden itibaren sipariş edilebilecek.

IPHONE 13 PRO VE IPHONE 13 PRO MAX
Apple, her zamankinden daha pro olan iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’i duyurdu.

Bugüne kadar bir iPhone’da sunulan en gelişmiş pro kamera sistemi, ProMotion özelliğine sahip Super Retina XDR Ekran, pil ömründe büyük bir artış, A15 Bionic, bir akıllı telefonda bulunan en hızlı çip, gelişmiş bir 5G deneyimi ve çok daha fazlası…

Apple bugün, bir akıllı telefonda yapılabileceklerin sınırını genişleten iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’i tanıttı. Baştan aşağı yeniden tasarlanan her iki modelde de 120 Hz uyarlamalı yenileme hızıyla dokunma deneyimini daha hızlı ve duyarlı hale getiren, ProMotion özelliğine sahip, tamamen yeni bir Super Retina XDR ekran bulunuyor. Pro kamera sistemi, muhteşem fotoğraflar ve videolar çeken, gücünü A15 Bionic’in benzersiz performansından alan, önde gelen rakiplerinden çok daha güçlü yeni Ultra Geniş, Geniş ve Telefoto kameralarla şimdiye kadarki en büyük ilerlemeyi kaydetti. Bu teknolojiler, yeni Ultra Geniş kamerada makro fotoğrafçılık ve 2,2 kata kadar daha iyi loş ışık performansı gibi etkileyici yeni fotoğraf özelliklerini mümkün kılıyor. Fotoğrafik Stiller gibi yeni bilişimsel fotoğrafçılık özellikleri Kamera uygulamasındaki görüntülerin görünümünü kişiselleştiriyor ve her iki modelde de tüm kameralarda Gece modu bulunuyor. Sinematik mod video çekimlerine muhteşem alan derinliği geçişleri, makro video, Hızlı Çekim, Ağır Çekim ve hatta daha iyi loş ışık performansı için büyük bir yenilik getiriyor. Her iki model de Dolby Vision’da uçtan uca pro iş akışlarını ve ilk kez, yalnızca iPhone’da bulunan ProRes’i sunuyor. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max daha fazla kapsama sağlamak için daha fazla bant içeren 5G’ye, pil ömründe iPhone 13 Pro Max modelinde bir iPhone’daki en iyi pil ömrünü elde etmek için yapılan büyük iyileştirmelere, yeni 1 TB depolama kapasitesine ve hala diğer tüm akıllı telefon camlarından daha sağlam olan Ceramic Shield’a sahip.

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max grafit, altın, gümüş ve tamamen yeni sierra mavisinden oluşan dört büyüleyici renk seçeneğiyle satışa sunulacak. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max için 17 Eylül Cuma gününden itibaren ön sipariş verilebilecek ve her iki model de 24 Eylül Cuma gününden itibaren satışta olacak.

“iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, kamera sistemimizdeki en büyük ilerleme, bir iPhone’da bugüne kadarki en iyi pil ömrü ve bir akıllı telefondaki en hızlı performans ile bugüne kadar sunduğumuz en iyi pro iPhone ürün serimizi oluşturuyor, iPhone için yeni bir standart belirliyor ve daha önce asla mümkün olmayan inanılmaz deneyimleri mümkün kılıyor,” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni pro kamera sistemi, gelişmiş Telefoto zoom, makro fotoğrafçılık, Fotoğrafik Stiller, Sinematik modun yanı sıra ProRes ve Dolby Vision video gibi daha da pro fotoğrafçılık becerilerini sunuyor. ProMotion teknolojisine sahip Super Retina XDR ekran şimdiye kadarki en iyi ekranımız; ekranınızdaki içeriklere akıllı şekilde tepki veriyor, fantastik bir grafik performansı sunuyor ve tüm görüntüleme deneyimleri için mükemmel.”

Şimdiye kadarki en gelişmiş iphone kameraları
iPhone 13 Pro ürün serisi, üç arka kamera için daha iyi pürüz azaltma ve ton eşleme için A15 Bionic’teki yeni görüntü sinyali işlemcisi (ISP) tarafından desteklenen, iOS 15 ile birlikte sorunsuz bir şekilde çalışmak için optimize edilen yeni sensörler ve lenslerle iPhone’daki en iyi kamera sistemine sahip. Yepyeni Geniş kamera, daha az pürüz ve farklı ışık koşullarında gereken daha yüksek deklanşör hızları için 1.9 µm piksel boyutunda, yani bir iPhone’da bugüne kadar bulunan en büyük sensöre sahip ve daha da detaylı fotoğraflar çekiyor. Daha büyük ƒ/1.5 diyaframla birlikte, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’in Geniş kamerası düşük ışık koşullarında iPhone 12 Pro’ya göre 2,2 kata, iPhone 12 Pro Max’e göre neredeyse 1,5 kata kadar ulaşan çok büyük iyileşme sunuyor. Her iki modelde de bulunan, iPhone’a özgü sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu (OIS) lens yerine sensörü stabilize ederek, kullanıcı hareket ettiğinde bile fotoğrafların pürüzsüz ve videoların sarsıntısız olmasını sağlıyor.

Yeni Ultra Geniş kamera, loş ışık koşullarında yüzde 92 oranında bir iyileşme sağlayarak daha parlak ve net görüntüler oluşturan daha büyük bir ƒ/1.8 diyaframa ve yeni otomatik odaklama sistemine sahip. Yeni lens tasarımı, iPhone’daki Ultra Geniş kamerada ilk kez sunulan otomatik odaklama özelliği ve gelişmiş yazılım daha önce iPhone’da hiç mümkün olmayan bir şeyi, makro fotoğrafçılığı da olanaklı kılıyor. Kullanıcılar en az 2 cm odak uzaklığındaki süjeleri büyüterek, isimlerin normal hayatta olduğundan daha büyük göründüğü büyüleyici net görüntüler kaydedebiliyor. Makro özelliği Hızlı Çekim ve Ağır Çekim modları dahil video çekimlerinde de kullanılabiliyor. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, kamera sisteminde toplam 6 kat optik zoom aralığı elde etmek için 3 kat optik zoom sunarak, kullanıcıların video çekerken süjelerine daha fazla yaklaşmalarını ve hatta daha klasik bir şekilde kadrajlanmış portreler çekebilmelerini sağlayan yeni bir 77 mm Telefoto kameraya da sahip.

A15 Bionic’teki daha hızlı Neural Engine, yeni ISP ve bilişimsel fotoğrafçılık teknolojilerindeki gelişmeler iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’teki tamamen yeni kamera özelliklerini destekliyor. Fotoğrafik Stiller, kullanıcıların Apple’ın çok kareli görüntü işleme teknolojisinden hala yararlanmaya devam ederken, her görüntüye kendi kişisel fotoğraf tercihlerini uygulamalarını sağlıyor. Önceden ayarlanmış ve özelleştirilmiş tercihler, basit bir filtreden farklı olarak, fotoğrafın farklı parçalarında doğru ayarlamaları akıllı bir şekilde uygulayarak tüm sahneler ve süjeler üzerinde, farklı cilt tonları gibi önemli unsurlarının korunmasını sağlayacak şekilde işlem yapıyor. Bugüne kadar ilk kez, Gece modu iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’in Telefoto kamera dahil tüm kameralarına geliyor ve Akıllı HDR 4 ile, kullanıcılar grup çekimlerinde ve zorlayıcı ışık koşullarında bile süjeleri için daha iyi renk, kontrast ve ışık elde ederek gerçeğe daha yakın görüntüler kaydedebiliyor. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max; Deep Fusion, Apple ProRAW ve Portre Işığı özelliğine sahip Portre Modu gibi popüler özellikler de sunuyor.

Akıllı telefon videosunda büyük yenilik
Sinematografi üzerine yapılan ayrıntılı çalışmaların ve odak kaydırmanın kullanılmasının ardından, iPhone’daki Sinematik mod, insanların, ev hayvanlarının ve nesnelerin videolarını otomatik odak değiştirmeler sayesinde etkileyici bir derinlik efektiyle kaydediyor. Bu sayede, profesyonel bir film yapımcısı olmasalar bile herkes sinematografik çekimler yapabilecek. Yaratıcı düzenleme için, odak kayıttan önce veya sonra değiştirilebiliyor ve kullanıcılar Fotoğraflar ve iOS için iMovie uygulamalarında bokeh düzeyini ayarlayabiliyorlar. Bu özellik çok yakında macOS için iMovie ve Final Cut Pro uygulamalarında da1 sunulacak. Bu, ürün serisini videoda alan derinliği efekti düzenlemesini kayıttan sonra bile yapabilen yegane aygıtlar yapıyor. A15 Bionic ve gelişmiş yapay öğrenme algoritmalarıyla desteklenen Sinematik mod Dolby Vision HDR kayıt yapıyor.

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max ile, daha yüksek bir renk doğruluğu ve daha az sıkıştırma sunmak için, reklam filmleri, gişe filmleri ve yayınlarda son teslimat formatı olarak yaygın bir şekilde kullanılan gelişmiş bir video codec’i olan ProRes2 de sunuluyor. 3 Bu güçlü yeni pro iş akışını yeni kamera donanımı, A15 Bionic’teki gelişmiş video kodlayıcıları ve kod çözücüleri ve flash depolama kanalı sağlıyor. iPhone, dünyada uçtan uca iş akışı sağlayan (Dolby Vision veya ProRes formatında çekim yapıp düzenleyebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz) tek akıllı telefondur.

Sınıfının en iyi performansı için 5 Çekirdekli GPU ve A15 Bionic
iPhone 13 Pro ürün serisindeki daha da gelişkin A15 Bionic, etkileyici bir güç ve verimlilik sunuyor ve daha önce hiçbir iPhone’da bulunmayan inanılmaz yeni ekran, kamera ve video özelliklerini mümkün kılıyor. 5 nanometre teknolojisiyle birlikte, bir akıllı telefonda bulunan en akıllı çip olan A15 Bionic, Pro ürün serisinde rakiplerinden yüzde 50’ye kadar daha hızlı ve video oyunları, yüksek performans gerektiren oyunlar ve yeni kamera özellikleri için ideal olan, bir akıllı telefondaki en hızlı grafik performansını sunan yeni bir 5 çekirdekli GPU’ya sahip. İki yeni yüksek verimlilik çekirdeğine ve dört yeni yüksek verimlilik çekirdeğine sahip yeni 6 çekirdekli CPU, rakiplerine göre yüzde 50’ye kadar daha hızlı ve zorlayıcı görevleri sorunsuz ve verimli bir şekilde yerine getiriyor. Saniyede 15,8 trilyon işlem yapabilen yeni 16 çekirdekli Neural Engine üçüncü taraf uygulama deneyimleri için yapay öğrenme işlemlerinin daha da hızlanmasını ve iOS 15 ile Kamera uygulamasında Canlı Metin gibi özellikleri mümkün kılıyor. Yeni nesil ISP’deki büyük ilerlemeler daha iyi pürüz azaltma ve ton eşleme sağlıyor.

ProMotion özeliğine sahip Super Retina XDR: Daha parlak, daha hassas bir ekran
iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, iPhone’daki en gelişmiş ekran olan, ProMotion Özeliğine sahip Super Retina XDR’ı sunuyor. 10 Hz’den 120 Hz’e kadar uyarlamalı yenilenme hızını destekleyen bu yeni ekran, kullanıcılara ihtiyaç duyduklarında en yüksek kare hızlarını sağlıyor ve ihtiyaç duymadıklarında pil tasarrufu yapıyor. 6.1 inç ve 6.7 inç boyutlarıyla,4 bu akıllı yeni ekran daha verimli bir OLED panel, A15 Bionic’in yeni ekran motoru, daha hızlı GPU performansı ve hep açık dokunma yardımcı işlemcisinden yararlanıyor ve iOS 15 ile çalışmak için özel olarak tasarlanması sayesinde hareketler, animasyonlar ve oyun oynama gibi aktiviteler daha hızlı ve daha hassas hale geliyor. Bu, ister internette geziniyor ister HDR videolar izliyor olsunlar, kullanıcıların olağanüstü çözünürlük, renk ve kontrastı deneyimlemeleri için 1.000 nit’te maksimum dış mekan parlaklığında yüzde 25 artış sunan, bugüne kadar bir iPhone’da kullanılan en parlak ekran.

İçten dışa yeniden düşünülmüş dayanıklı tasarım ve pil ömründe büyük bir artış
Yepyeni Pro ürün serisi cerrahi sınıf paslanmaz çelik şerit gibi sıra dışı materyaller kullanılarak üretilen birinci sınıf bir düz kenarlı tasarıma, aşınmaya ve yıpranmaya dayanıklı şık bir yüzeye ve dokulu mat cam arka yüzeye sahip. Her iki model de, göz alıcı ve dayanıklı bir renk için yüzeye uygulanan nanometre ölçeğinde birden fazla metalik seramik katman kullanılarak ortaya çıkarılan, tamamen yeni Sierra mavisi dahil dört çarpıcı renk seçeneğiyle sunuluyor. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, olağanüstü bir dayanıklılık ve düşme performansı sunan, tüm akıllı telefon camlarından daha sağlam, iPhone’a özel, Ceramic Shield ön yüzey tarafından korunuyor. Her iki model de, TrueDepth kamera sisteminin yüzde 20 daha az alan kaplaması sayesinde, bir akıllı telefondaki en güvenli yüz tanıma teknolojisi olan Face ID gibi yenilikçi teknolojileri barındırırken, ekranda daha fazla görüntüleme alanı sunuyor. Arka kamera sistemi, her safir kristal lensin etrafında muhteşem bir paslanmaz çelik çerçeve bulunan yeni bir tasarım sunuyor ve suya dayanıklılık için sektör lideri IP68 derecesine sahip Pro ürün serisi, sık kullanılan sıvıların dökülmesine karşı koruma sağlayacak şekilde tasarlandı.5

İç tarafta ise A15 Bionic, daha enerji verimli bileşenler, daha büyük bir pil ve sıkı donanım ve yazılım entegrasyonunun sağladığı güç optimizasyonları, her iki Pro modeli için de olağanüstü tüm gün süren pil ömrü6 sağlıyor ve iPhone 13 Pro Max bir iPhone’da bugüne kadar sunulan en uzun pil ömrüne sahip. iPhone 13 Pro, iPhone 12 Pro’ya göre günde bir buçuk saat, iPhone 13 Pro Max ise iPhone 12 Pro Max’e göre iki buçuk saat daha uzun süre dayanıyor.

Daha fazla yerde 5G deneyimi
Dünya hızla 5G’ye geçiyor ve iPhone, kullanıcıların bağlanma, paylaşma ve içerikleri kullanma biçimini değiştiren gelişmiş bir 5G deneyimi sunuyor. Daha fazla 5G banda sahip özelleştirilmiş donanım tasarımı, iPhone 13 ürün serisinin daha büyük kapsama ve performans için daha fazla yerde 5G’de çalışmasını sağlıyor. 7 2021 yılının sonuna kadar, iPhone’daki 5G desteği, tüm dünyada 200’ün üzerinde operatör ve 60 ülke ve bölgeyle iki katına çıkacak. Kullanıcılar favori platformlarında daha yüksek kaliteli video yayınları, çok oyunculu oyunlarda daha rekabetçi oyunlar, daha yüksek indirme ve yükleme hızları ve çok daha fazlasını deneyimleyebilecek. iOS 15 ile 5G’deki SharePlay8, FaceTime görüşmesi yaparken arkadaşlarınızla eşzamanlı olarak HDR filmleri veya TV programları izlemek gibi güçlü paylaşım deneyimlerine imkan verecek. Ve Akıllı Veri modu, 5G hızları gerekmediğinde iPhone’u LTE’ye otomatik olarak geçirerek pil ömrünü akıllı şekilde koruyacak.

iOS 15 ile birlikte
iOS 15, iPhone deneyimini bağlantıda kalmanın yeni yolları, kullanıcıların aygıt içi akıllı teknolojilerle odaklanmalarına, keşfetmelerine ve daha fazlasını yapmalarına yardımcı olan güçlü özelliklerle geliştiriyor. FaceTime görüşmeleri uzamsal ses ve yeni Portre moduyla daha doğal görünüyor; yeni Odak özellikleri kullanıcıların dikkatlerinin daha az dağılmasına yardımcı oluyor; bildirimler yeniden tasarlandı ve Canlı Metin özelliği, aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanarak bir fotoğraftaki metinleri algılıyor ve kullanıcıların bu metinler üzerinde işlem yapabilmesini sağlıyor. Apple Harita uygulaması, üç boyutlu bir şehirde araba kullanma deneyimi ve artırılmış gerçeklikte yürüme rotalarıyla dünyayı keşfetmenin yepyeni yollarını sunuyor. Hava Durumu ise tam ekran haritalar ve verileri gösteren daha görsel grafiklerle yeniden tasarlandı. Wallet, ev anahtarları için destek sunarken Siri, Mail ve sistem genelinde daha fazla yerde sunduğu yeni gizlilik denetimleri ile kullanıcı bilgilerini daha da iyi koruyor.9

iPhone ve çevre
iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, MagSafe’dekiler gibi mıknatıslarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementleri, anakartın lehiminde ve ilk kez, pil yönetimi biriminde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay kullanımı dahil olmak üzere, çevre üzerindeki etkisini en aza indirecek şekilde tasarlandı. Her iki modelde de anakartın kaplamasında ve ön kamera ve arka kameralardaki kablolarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın kullanılıyor. Yeniden tasarlanan ambalajın dış yüzeyinde streç film kullanılmaması, plastik kullanımının 600 metrik ton azaltılmasını sağlıyor ve Apple’ı 2025 yılına kadar tüm ambalajlarda plastik kullanımını tamamen sona erdirme hedefine yakınlaştırıyor.

Fiyatlar ve bulunabilirlik
•iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, grafit, altın, gümüş ve sierra mavisi renk ve 128 GB, 256 GB, 512 GB ve yepyeni 1 TB depolama seçenekleriyle satışa sunulacak.
•Avustralya, Kanada, Çin, Almanya, Hindistan, Japonya, Birleşik Krallık, ABD ve 30’dan fazla ülke ve bölgedeki müşteriler iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max için 17 Eylül Cuma saat 05:00’ten (PDT) itibaren ön sipariş verebilir. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, 24 Eylül Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.
•Her iki model de Türkiye’de 1 Ekim Cuma gününden itibaren ve Malezya, Meksika, Güney Kore, Tayland ve 10 diğer ülke ve bölgede 8 Ekim Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.
• Müşteriler iPhone 13 Pro’yu 15.999 TL ve iPhone 13 Pro Max’i 17.999 TL’den başlayan fiyatlarla apple.com/store, Apple Store uygulaması ve Apple Store’lardan satın alabilecekler.10
• iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, ayrıca Apple Yetkili Satıcıları ve belirli iletişim operatörlerinde satışa sunulacak.
• ABD’deki müşteriler, 16 Eylül Perşembe günü 21:00’a (PDT) kadar apple.com/store sitesini ziyaret ederek veya Apple Store uygulamasını kullanarak iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max ön siparişleri için hazırlanabilirler. Aylık taksitlerle veya peşin ödemeyi seçebilir, yeni ürünleri için bir takas kredisi ekleyebilirler veya iPhone Yükseltme Programı aracılığıyla yeni bir modele geçebilirler.
• iOS 15, 20 Eylül Pazartesi günü ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak kullanıma sunulacak.
• Yeni iPhone için MagSafe özellikli Deri Cüzdan, iPhone’dan çıkarılırsa en son bilinen konumunun kullanıcılara bildirilmesini sağlayarak Bul uygulamasını destekliyor. iPhone için MagSafe özellikli Deri Cüzdan, yeni deri ve silikon MagSafe kılıflar ve MagSafe özellikli şeffaf kılıflar bugünden itibaren sipariş edilebilecek.

APPLE WATCH SERIES 7
Apple, daha büyük ve daha gelişmiş bir ekrana sahip Apple Watch Series 7’yi duyurdu.

Daha yüksek bir dayanıklılık, daha hızlı şarj, yeni alüminyum kasa renkleri ve watchOS 8 ile büyüleyici bir tasarım… Apple bugün, önemli oranda daha büyük ekran alanı ve daha ince kenarlarıyla şimdiye kadar üretilmiş en büyük ve en gelişmiş ekran olan Hep Açık Retina ekrana sahip Apple Watch Series 7’yi duyurdu. Daha dar kenarlar ekran alanının maksimuma çıkmasını sağlarken saatin boyutlarını minimum düzeyde değiştiriyor. Apple Watch Series 7’nin tasarımı daha yumuşak, daha yuvarlatılmış köşelerle daha büyüleyici hale geldi. Yeni ekran tam ekran kadranlarının ve uygulamaların kasanın eğimine kesintisiz bir şekilde bağlanıyormuş gibi görünmesini sağlayan benzersiz bir kenara sahip. Apple Watch Series 7, okumayı ve kullanmayı kolaylaştıran, büyük ekran için optimize edilmiş bir kullanıcı arayüzü ve yeni aygıt için özel olarak tasarlanmış iki eşsiz kadran (Contour ve Modular Duo) da sunuyor. Ekrandaki iyileştirmelerle, kullanıcılar yine aynı 18 saat tüm gün süren pil ömründen1 yararlanırken şarj işlemi şimdi %33 daha hızlı gerçekleşiyor.

Apple Watch Series 7, daha güçlü ve çatlamaya daha dayanıklı ön kristaliyle şimdiye kadarki en dayanıklı Apple Watch’tur. Toza dayanıklılık için IP6X sertifikasına sahip ilk Apple Watch’tur ve WR50 suya dayanıklılık derecesine sahip.

En yeni Apple Watch, sağlık ve zindelik için elektriksel kalp sensörü ve EKG uygulaması3 ve Kanda Oksijen sensörü ve uygulaması gibi vazgeçilmez araçlar sunmaya devam ediyor.4 WatchOS 8, yeni Farkındalık uygulaması, yenilikçi erişilebilirlik özellikleri, Apple Wallet ile daha fazla erişim ve Ev uygulamasında daha fazla özelliğin yanı sıra Mesajlar ve Fotoğraflar uygulamasındaki iyileştirmeler aracılığıyla müşterilerin sağlıklı, aktif ve bağlı kalmalarına yardım etmeye devam ediyor.

Apple Watch Series 7 beş yeni harika alüminyum kasa renginin yanı sıra yeni bir kayış renk ve stil serisiyle birlikte sunuluyor.

Apple Watch Series 7 ürün serisinin tamamı bu sonbaharda kullanıma sunulacak.
“Apple Watch Series 7, daha büyük ve daha gelişmiş ekrandan daha geliştirilmiş dayanıklılığa ve hızlı şarj özelliğine kadar önemli iyileştirmeler sunuyor,” diyen Apple COO’su Jeff Williams, sözlerine şöyle devam etti: “Gücünü watchOS 8’den alan Apple Watch müşterilerin bağlı kalmalarına, aktivitelerini ve antrenmanlarını izlemelerine ve genel sağlık ve zindelik durumlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olacak yeni yararlı özellikler sunuyor.”

Yeni tasarım ve optimize edilmiş kullanıcı arayüzü
Apple Watch Series 7’nin büyüleyici ekranı, yaklaşık yüzde 20 daha büyük ekran alanına ve sadece 1,7 mm kalınlığına sahip, yani Apple Watch Series 6’nınkine göre yüzde 40 daha ince. Genel kasa boyutlarında minimum düzeyde değişiklik yaparak ekran alanını maksimuma çıkaran yenilikçi bir tasarımla, Watch Series 7, 41 mm ve 45 mm boyut seçenekleriyle sunuluyor. Bileğiniz aşağıdayken, iç mekanlarda Apple Watch Series 6’nın ekranına göre yüzde 70’e kadar daha parlak olan Hep Açık Retina ekran, bileğinizi kaldırmanıza veya ekranı uyandırmanıza gerek kalmadan kadranı görmenizi kolaylaştırıyor.

Kullanıcı arayüzü yeni ekranın şeklinden ve boyutundan yararlanacak şekilde optimize edildi. Apple Watch Series 7 iki yeni büyük font boyutu ve kullanıcıların parmaklarını kaydırarak yazı yazabildikleri Quickpath ile kaydırılabilen veya dokunulabilen yeni bir QWERTY klavye sunuyor ve aygıt içi yapay öğrenme teknolojisinin yardımıyla, bağlama göre sonraki sözcüğü tahmin ederek metin girişini hızlandırıyor. watchOS 8 ile birlikte Kronometre, Aktivite ve Alarmlar gibi uygulamalardaki daha büyük menü başlıkları ve düğmeleri ekranda etkileşimi daha da basit hale geliyor.

Şimdiye kadarki en dayanıklı Apple Watch
Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 6’nınkine göre yüzde 50’nin üzerinde daha kalın, yeniden tasarlanmış ön kristali sayesinde optik netlikten taviz vermeksizin çatlamaya karşı daha dayanıklı. Apple Watch Series 7 şimdi IP6X toza dayanıklılık sertifikasıyla kumsal veya çöl gibi ortamlarda daha dayanıklı olduğu gibi, WR50 suya dayanıklılık derecesiyle mükemmel yüzme performansını da sürdürüyor.

Daha hızlı şarj
Apple Watch Series 7, tek bir şarjla tüm gün süren 18 saat pil ömrü ve yeni şarj mimarisi ve Manyetik Hızlı Şarj Cihazı USB-C Kablosuyla yüzde 33 daha hızlı şarj sağlıyor.5

watchOS 8
watchOS 8 ile Apple Watch Series 7’nin büyük ekranı için özel olarak tasarlanmış yeni saat kadranları kullanıma sunuluyor. Yeni Contour kadranı, göstergeleri ekranın hemen kenarına taşıyarak gün boyunca akıcı bir şekilde canlandırıyor ve o anki saati vurguluyor. Yeni Modular Duo kadran, büyük ve veri açısından zengin iki komplikasyonuyla ekstra ekran alanından yararlanıyor. Ayrıca, geleneksel saatlerden ilham alınarak tasarlanmış, gezginler için ideal klasik Dünya Saati kadranı saati iki farklı kadranda 24 zaman diliminde takip ediyor ve Apple Watch Series 4 ve daha yeni Apple Watch modellerinde kullanılabiliyor. Portreler kadranı muhteşem bir kişiselleştirilmiş deneyim oluşturmanız için iPhone’un Portre Modu’nun derinlik özelliklerini kullanıyor.

Yeni Farkındalık uygulaması, uyku sırasında solunum hızını izleme ve Tai Chi ve Pilates antrenman türleri, genel sağlık durumunuzu iyileştirmenize yardım edebiliyor. Yeni Wallet ve Ev uygulaması işlevleri kullanıcıların yaşadığı, çalıştığı ve ziyaret ettiği araç ve yerlere kolay erişim sağlıyor. Mesajlar ve Fotoğraf uygulamalarındaki iyileştirmeler sevdiklerinizle bağlantıda kalmanızı daha da kolaylaştırıyor.

Bisiklet, antrenman ve düşme algılama güncellemeleri
watchOS 8, bisiklet süren herkese yeni özellikler sunuyor. Apple Watch kullanıcıların ne zaman bisiklet sürmeye başladıklarını algılamak için GPS, kalp atış hızı, ivmeölçer ve jiroskop verilerini analiz etmek için gelişmiş algoritmalar kullanıyor ve henüz yapmamışlarsa, onları bir Bisiklet (Dış) antrenmanı başlatmaları için uyarıyor.6 Tüm Otomatik Antrenman anımsatıcılarında olduğu gibi, bisiklet sürücüleri ölçümlerini antrenmanlarını ilk başlattıkları andan itibaren görüyor. Buna ek olarak, bisiklet antrenmanları şimdi otomatik duraklatma ve sürdürme özelliklerine sahip olduğu için, hareket halinde ve örneğin trafik ışığında beklerken olduğu gibi hareketsiz anlarda harcanan zamanı daha doğru yansıtıyor.

Apple Watch, kullanıcıların bisikletlerini pedal desteğiyle mi yalnızca bacak gücüyle mi sürdüklerini daha iyi belirlemek için GPS ve kalp atış hızını değerlendiren güncellenmiş bisiklet antrenmanı algoritması sayesinde, bisiklet sürüşü sırasında yakılan aktif kalorileri daha doğru ölçebiliyor. Apple Watch’un yerleşik hoparlörü, AirPods veya diğer Bluetooth kulaklıkları aracılığıyla sağlanan yeni sesli bildirim özelliği, antrenman hedeflerini ve Aktivite halkalarının durumunu otomatik olarak bildirerek kullanıcıların koşu veya Yüksek Yoğunluklu Aralıklı Antrenman (HIIT) gibi aktiviteler sırasında odaklanmalarına yardımcı oluyor.

Apple Watch’taki düşme algılama özelliği, 2018’te kullanıma sunulmasından bu yana, sert bir düşme algıladığında kullanıcının bir dakika hareketsiz kaldığını belirlediği takdirde, doğrudan kullanıcının bileğinden acil servisleri arayarak değerli bir güvenlik aracı olduğunu kanıtladı. watchOS 8 ile, düşme algılama algoritmaları bisiklet dahil antrenmanlar sırasındaki düşmeleri algılayacak şekilde güncellendi ve optimize edildi ve bisiklet sürerken ve diğer antrenman türleri sırasında gerçekleşen düşmelerin benzersiz hareketini ve etkisini algılayacak şekilde ayarlandı.

Apple Watch ürün serisi
Apple Watch Series 7 koleksiyonu gece yarısı, yıldız ışığı, yeşil, yeni mavi ve (PRODUCT)RED renklerinden oluşan beş yepyeni alüminyum kasa rengiyle ve tüm Apple Watch modelleriyle uyumlu Apple Watch kayışlarından oluşan heyecan verici bir renk paletiyle sunuluyor. Bunlara ek olarak, Apple Watch Series 7 daha önce kullanıma sunulmuş Apple Watch kayışlarıyla da uyumluluk sunuyor. Paslanmaz çelik modeller, Apple Watch Edition, Apple Watch SE ve Apple Watch Series 3 mevcut renkleriyle devam ediyor.

Apple Watch Nike ve Apple Watch Hermès de bu sonbaharda özel yeni kayışları ve kadranlar sunuyor. Örgüsünde Nike logosu ve logo metni bulunan Nike Spor Loop üç renk seçeneğiyle sunuluyor ve ekranına dokunulduğunda, Digital Crown çevrildiğinde veya bilek hareket ettirildiğinde dinamik olarak canlanan yeni Nike Bounce saat kadranıyla akıllı bir şekilde eşleşiyor.

Classic, Attelage ve Jumping stillerindeki canlı renk güncellemelerine ek olarak, Apple Watch Hermès iki yeni stil daha sunuyor: özel çapa zinciri tasarımının cesur bir temsili olan ve Swift deriye basılan ve tamamlayıcı bir saat kadranı bulunan Circuit H ve 1930’ların Hermès gerdanlıklarına saygı gösterisinde bulunan, yumuşak Fauve deriyle akıcı bir şekilde örülmüş Double Tour Gourmette. Çift uzunluktaki kordon bileğin etrafına incelikli bir şekilde sarılıyor ve tekrarlanan zincir motifinin ironik bir sunumunu oluşturuyor.

Apple Fitness+
Tümüyle Apple Watch merkeze alınarak geliştirilen ilk fitness hizmeti olan Apple Fitness+, 27 Eylül’de Pilates ile yeni bir kondisyon antrenmanı ve rehberli Meditasyon’la her zaman ve her yerde farkındalık alıştırması yapmanın basit bir yolunu sunacak. Fitness+ ayrıca, iki olimpiyat altın madalyası sahibi ve beş kez dünya şampiyonu kayakçı Ted Ligety ve Fitness+ antrenörü Anja Garcia’nın katılımıyla Workouts to Get Ready for Snow Season adlı yeni bir program da sunuyor. Fitness+ bu sonbaharda, kullanıcıların birbirlerini motive etmek için aynı anda 32 kişiyle birlikte antrenman yapabilecekleri SharePlay ile Grup Antrenmanları özelliğini kullanıma sunacak.

Apple Watch ve çevre
Apple’ın çevreyi koruma kararlılığına uygun olarak, Apple Watch Series 7 tüm mıknatıslarda ve Taptic Engine’de yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementleri, ürünün tamamında neredeyse yüzde 100 geri dönüştürülmüş tungsten ve alüminyum modellerde, yüzde 100 geri dönüştürülmüş kasa kullanıyor. Apple Watch Series 7 cıva, PVC, berilyum ve BFR gibi zararlı kimyasallar da kullanılmadan üretiliyor.

Bulunabilirlik
• Tüm Apple Watch Series 7 modelleri bu sonbahar içinde daha ileri bir tarihte kullanıma sunulacak.
• Apple Watch SE ve USB-C şarj kablosu, yeni Apple Watch kayışları ve Apple Watch Nike kordonları çok yakında apple.com/store ve Apple Store uygulaması aracılığıyla sipariş edilebilecek.
• Apple Watch Hermès Series 7 ve yeni Apple Watch Hermès kayışları bu sonbaharda satışa sunulacak.
• 21 Eylül’de Apple Watch Series 3 ve daha yeni modelleri için kullanıma sunulacak olan watchOS 8 için iOS 15 veya daha yeni sürümü yüklü iPhone 6s veya daha yeni bir iPhone modeli gerekir. Her özellik her aygıtta veya bölgede kullanılamayabilir.

IPAD
Apple’ın en popüler iPad modeli daha da yüksek bir performans ve gelişmiş özellikler sunuyor

10.2 inç iPad, tümü olağanüstü bir değer sunan A13 Bionic, Ana Sahne ve True Tone’a sahip ve şimdi iki kat daha büyük bir depolama alanıyla başlıyor
Apple bugün, tüm gün süren pil ömrünü koruyarak en popüler iPad’e daha da fazla performans ve yetenek sağlayan güçlü A13 Bionic çipe sahip yeni iPad’i (9. nesil) tanıttı. Başlangıç fiyatı sadece 3899 TL olan yeni iPad, TrueTone özellikli 10.2 inç Retina ekrana, Ana Sahne özellikli 12 MP ultra Geniş ön kameraya, Apple Pencil (1. nesil) ve Smart Keyboard desteğine, kullanıcı dostu iPadOS 15’e ve önceki nesle göre iki kat daha büyük depolama alanına sahip. Yeni iPad bugünden itibaren apple.com adresinden sipariş edilebilecek ve ve 24 Eylül Cuma gününden itibaren mağazalarda satışa sunulacak.

“iPad çalışmak, öğrenmek ve iletişim kurmak için hiç bu kadar vazgeçilmez olmamıştı ve en popüler iPad’imizde bugüne kadarki en büyük güncellemelerimizden birini yaptığımız için çok heyecanlıyız,” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni iPad, güçlü A13 Bionic, Ana Sahne ile daha çekici görüntülü görüşmeler ve iki kat daha büyük depolama alanıyla, olağanüstü hesaplı bir fiyata gelişmiş özellikler, çok yönlülük ve basitlik sunuyor.”

Neural Engine birimine sahip A13 Bionic ile iPad’in performansı daha da artıyor
Yeni iPad, önceki nesle göre yüzde 20 performans artışı sağlayan güçlü A13 Bionic çip ile donatılmış olarak geliyor. Bu, yeni iPad’in en çok satan Chromebook’a göre 3 kat ve en çok satan Android tablete göre 6 kat daha hızlı olmasını sağlıyor.2 Bu ek performans, kullanıcıların en hesaplı iPad’de gelişmiş uygulamaları ve oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırmalarını sağlayacak. A13 Bionic çipteki Neural Engine, iPadOS 15 ile gelen ve bir fotoğraftaki metinleri tanıyarak kullanıcıların bu metinler üzerinde işlem yapmalarına imkan veren Canlı Metin özelliği gibi yeni nesil yapay öğrenme özelliklerine de güç katıyor.

Ana Sahne özellikli 12 MP ultra geniş ön kamera
Yeni 12 MP Ultra Geniş ön kamera ve Neural Engine sayesinde iPad Pro’daki Ana Sahne deneyimi, kullanıcıların daha da çekici görüntülü görüşmeler yapabilmesi için şimdi iPad’de de sunuluyor. Kullanıcılar hareket ettikçe Ana Sahne özelliği süjeyi kadrajda tutmak için otomatik olarak pan yapıyor. Başkaları katıldığında kamera onları da algılıyor ve görüntüyü onları da konuşmaya katacak şekilde kolayca uzaklaştırıyor. Ana Sahne özelliği FaceTime’da olduğu gibi üçüncü taraf görüntülü arama uygulamalarında da görüntülü görüşmeleri daha doğal hale getiriyor. İster sevdiklerinizle hasret gidiyor ister iPad’inizi bir uzaktan öğrenim ortamında kullanıyor olun, Ana Sahne özelliği bağlanma deneyimini hiç olmadığı kadar çekici hale getiriyor.

10.2 inç Ekran, geliştirilmiş bir görüntüleme deneyimi için True Tone özelliğine sahip
True Tone ilk kez iPad’in etkileyici 10.2 inç Retina ekranına geliyor. Yeni, yükseltilmiş ortam ışığı sensörü, ekran içeriğini odanın renk sıcaklığına göre ayarlayan True Tone özelliğini destekliyor. Yeni iPad’deki True Tone resimlerin daha doğal görünmesini sağlıyor ve kullanıcılara tüm ışık koşullarında daha rahat bir görüntüleme deneyimi sunuyor.

Hareket halindeyken daha fazlasını yapmak için iki kat daha büyük depolama alanı
İnce ve hafif tasarımı ve Cellular model seçeceğiyle,3 iPad kullanıcılara evde veya hareket halinde çalışma, öğrenme ve bağlanma özgürlüğü sunuyor. Yeni iPad’in en küçük kapasiteli modeli 64 GB, yani önceki nesle göre iki kat daha büyük depolama alanıyla iPad kullanıcılarına daha da fazla değer sunuyor. Daha fazla uygulama, oyun, fotoğraf ve video depolamak isteyen kullanıcılar için 256 GB seçeneği de sunuluyor.

iPadOS 15 ile daha da kullanıcı dostu bir kullanıcı deneyimi
iPadOS 15 ile, iPad’in benzersiz yeteneklerinden faydalanarak kullanıcıların daha üretken olmasına yardımcı olan ve iPad’i daha da çok yönlü hale getiren yeni özellikler geliyor:
• Split View ve Slide Over gibi özelliklerin daha kolay keşfedilmesini ve kullanılmasını sağlayan multitasking deneyimi daha da kullanıcı dostu ve daha güçlü.
• Ana Ekran ve Uygulama Arşivi için tasarlanan yeni araç takımı yerleşimleri, iPad deneyimini kişiselleştirmenin ve uygulamaları düzenlemenin kolay yollarını sunuyor.
• Hızlı Notlar özelliğiyle şimdi Notlar uygulaması sistem genelinde kullanılabiliyor ve ister klavyeyle ister Apple Pencil ile yazıyor olun, birlikte çalışmanın ve organize olmanın yeni yollarını sunuyor.
• Çeviri uygulaması, Otomatik Çeviri ve yüz yüze görünümü gibi konuşmaları daha kolay ve doğal hale getiren yeni özelliklerle iPad’e geliyor.
• Canlı Metin özelliği, aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanarak fotoğraflardaki metinleri algılıyor ve kullanıcıların bu metinler üzerinde işlem yapabilmelerini sağlıyor. Örneğin bir mağaza vitrinindeki telefon numarasının fotoğrafını çekerek telefon etme seçeneği sunabiliyor.
• Odak uygulaması, kullanıcıların bildirimleri çalışma, okuma, egzersiz, oyun oynama veya uyuma gibi o anda yaptıkları işe göre otomatik olarak filtrelemelerini sağlıyor.
• FaceTime görüşmeleri uzamsal ses ve yeni Portre moduyla daha doğal görünüyor. Şimdi Grup FaceTime, yeni ızgara görünümünde katılımcıları aynı boyutta kutularda görüntüleme seçeneğini sunuyor.

iPad ve çevre
Yeni iPad’in kasası yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor. iPad ürün serisindeki her modelin şimdi yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kasaya sahip olması önemli bir dönüm noktası anlamına geliyor. Ayrıca, iPad’in ana kartındaki lehimde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay ve kasasındaki mıknatıslarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementleri kullanılıyor.

Fiyatlar ve bulunabilirlik
• Yeni iPad bugünden itibaren ABD dahil 28 ülkede ve bölgede apple.com/store ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilecek ve 24 Eylül Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.
• iPad’in Wi-Fi modelleri 3899 TL ve Wi-Fi + Cellular modelleri 5399 TL başlangıç fiyatıyla, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle satışa sunuluyor. Yeni iPad’in en küçük kapasiteli modeli 64 GB, yani önceki nesle göre iki kat daha büyük depolama alanına sahip. 256 GB kapasiteli bir seçeneği de bulunuyor.
• iPad için özel olarak tasarlanan güçlü işletim sistemi iPadOS 15, 20 Eylül Pazartesi gününden itibaren kullanıma sunuluyor ve yeni iPad bu sürüm ücretsiz yüklü olarak gönderiliyor. iPadOS 15, iPad mini 4 ve daha yeni modelleri, iPad Air 2 ve daha yeni modelleri, 5. nesil iPad ve daha yeni modelleri ve tüm iPad Pro modelleri için ücretsiz yazılım güncellemesi olarak kullanıma sunulacak.
• 879 TL fiyatla ayrı satılan Apple Pencil (1. nesil) iPad (9. nesil) ile uyumludur.
• Basitleştirilmiş Çince Fransızca, Almanca, Japonca ve İspanyolca dahil 30’dan fazla klavye düzenini destekleyen Smart Keyboard 1499 TL karşılığı ayrıca satın alınabilir.
• iPad için Smart Cover siyah, beyaz ve İngiliz lavantası renk seçenekleriyle 429 TL fiyatla satışa sunuldu.
• apple.com/store veya Apple Store uygulamasında ücretsiz olarak iPad’inize lazer baskıyla emoji, metin ve sayılardan oluşan anlamlı bir mesaj yazdırın.

IPAD MINI
Apple, büyüleyici yeni tasarımında çığır açıcı bir performansa sahip yeni iPad mini’yi duyurdu.

iPad mini tam ekran bir tasarım, A15 Bionic çip, Ana Sahne, 5G ve daha fazlasına sahip… Apple bugün dört harika renk seçeneğiyle sunulan, daha büyük 8.3 inç Liquid Retina ekranlı güçlü yeni iPad mini’yi duyurdu. Yepyeni A15 Bionic çipe sahip yeni iPad mini önceki nesle göre yüzde 80 daha hızlı performans sağlıyor. Bu, onu bugüne kadarki en becerikli iPad mini yapıyor. Yeni bir USB-C bağlantı noktası daha hızlı bağlantı sağlıyor ve 5G Cellular modelleri daha esnek mobil iş akışları sunuyor. Yeni gelişmiş kameralar, Ana Sahne ve Apple Pencil (2. nesil) desteği kullanıcılara fotoğraf ve video çekmeleri, sevdikleriyle iletişimde kalmaları ve yaratıcı fikirlerini anında not almaları için yeni yollar sunuyor. Yeni iPad mini bugünden itibaren sipariş edilebilecek ve 24 Eylül Cuma gününden itibaren mağazalarda olacak.

“Ultra taşınabilir tasarımı ve günlük görevlerden yaratıcılık veya iş uygulamalarına kadar çok çeşitli kullanım alanlarıyla, iPad mini gibisi yok,” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Tam ekran tasarımına sahip yeni Liquid Retina ekranı, olağanüstü performans artışı, ön ve arkasındaki yeni gelişmiş kameralar, Ana Sahne, USB-C, 5G ve Apple Pencil desteğiyle, yeni iPad mini avucunuzda tutabileceğiniz büyük bir yenilik.”

Dört muhteşem renk seçeneğiyle sunulan yeni tam ekran tasarımı
Yeni iPad mini dört harika renk seçeneğiyle (pembe, yıldız ışığı, mor ve uzay grisi) olağanüstü bir deneyim sunuyor. iPad mini dar kenarlı ve daha büyük bir 8.3 inç Liquid Retina ekrana sahip olmasına rağmen aynı kompakt boyuta sahip. 500 nit parlaklık, P3 geniş renk yelpazesi, yansıma önleyici ekran kaplaması, True Tone ve tam laminasyon gibi gelişmiş teknolojilerle, görseller ve videolar daha canlı hale geliyor ve camın yüzeyinden taşıyor gibi görünüyor. Yatay modda stereo ses sunan yeni hoparlörler, yeni ekranla birlikte harika bir film izleme deneyimi yaratıyor.

Tam ekran tasarımı, Touch ID’nin iPad mini’nin üst düğmesine taşınmasıyla mümkün hale geldi. Touch ID, iPad mini’nin kilidini açmak, uygulamalarda oturum açmak veya Apple Pay’i kullanmak için kullanıcıların bildiği ve çok sevdiği kullanım kolaylığını ve güvenli kimlik doğrulama imkanını sunuyor. iPad mini şimdi, kablosuz şarj ve eşleşme için iPad mini’ye manyetik olarak yapışan Apple Pencil (2. nesil) için de destek veriyor.

A15 Bionic, iPad mini’ye güçlü performans katıyor
Tüm gün süren pil ömrü sağlayan olağanüstü verimli bir tasarıma sahip yeni A15 Bionic çip, iPad mini’nin performansında çok büyük bir artış sağlıyor.1 iPad mini’nin önceki nesliyle karşılaştırıldığında, 6 çekirdekli CPU yüzde 40, 5 çekirdekli GPU ise yüzde 80 performans artışı sağlıyor. iPad mini’deki A15 Bionic, grafikler açısından zengin oyunlardan tasarımcılar, pilotlar, doktorlar ve daha fazlası tarafından kullanılan profesyonel uygulamalara kadar en zorlu görevlerin bile üstesinden geliyor. Güçlü performansı ve kompakt tasarımıyla, iPad mini kullanıcıların yanlarında götürebileceği en gelişmiş araçtır.

Gelişmiş yapay öğrenme (ML) işlevleri CPU’daki 16 çekirdekli Neural Engine ve yeni ML hızlandırıcıları, ML görevlerini önceki modele göre 2 kat daha hızlı yerine getirmesini sağlıyor. Neural Engine, CPU ve GPU ile birlikte, uygulamaların görüntü tanıma ve doğal dil öğrenme gibi yeni nesil deneyimler sunmasını mümkün kılıyor. iPadOS 15 ile gelen yeni ML özellikleri arasında, fotoğraflardaki kullanıcının üzerinde işlem yapabileceği metinleri tanımak için aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanan ve hatta, fotoğraflardaki metinleri yedi farklı dile çevirebilen Canlı Metin özelliği de bulunuyor.2

Yeni gelişmiş kameralarla ana sahne iPad mini’ye geliyor
iPad Pro’daki Ana Sahne deneyimi şimdi iPad mini’de de sunuluyor. Bu sayede kullanıcılar daha çekici görüntülü görüşmeler yapabilecekler. Yeni bir 12 MP sensöre sahip Ultra Geniş ön kamera ve çok daha geniş görüş alanı sayesinde Ana Sahne, kullanıcılar hareket ettikçe süjeyi kadrajda tutmak için otomatik olarak pan yapıyor. Başkaları katıldığında kamera onları da algılıyor ve görüntüyü onları da kolayca konuşmaya katmak için sorunsuz bir şekilde uzaklaştırıyor.

Arka kamera şimdi daha net ve canlı fotoğraflar çekmek için Focus Pixels özellikli 12 MP sensöre ve daha büyük bir diyaframa sahip. Arka kamerada loş ışıkta fotoğraf çekmek için mükemmel seçenek olan True Tone Flash da bulunuyor. A15 Bionic’teki yeni bir ISP sayesinde kullanıcılar, gölgeli ve ışıklı alanlardaki detayları ortaya çıkararak görüntü kalitesini iyileştiren Akıllı HDR ile son derece doğal gözüken fotoğraflar görecekler.

Daha hızlı bağlantı için 5G ve USB-C
Şimdi iPad mini’de sunulan 5G teknolojisiyle, müşteriler hareket halindeyken daha hızlı kablosuz bağlantıyla daha da fazlasını yapabiliyor. 5G, iPad mini’nin ideal koşullarda 3.5 Gbps’e kadar en yüksek hızlara ulaşmasını sağlıyor.3Kullanıcılar şimdi nerede olurlarsa olsun bağlı kalabiliyor ve oyun oynayan arkadaşlardan yerinde hizmet veren saha servisi teknisyenlerine kadar her türlü günlük aktivitede daha üretken olmalarını sağlıyor. Gigabit LTE ve eSIM için destek sunmaya devam eden iPad mini, kullanıcılar bağlanmaya ihtiyaç duyduğunda inanılmaz bir esneklik sağlıyor. Wi-Fi 6 daha da hızlı Wi-Fi bağlantıları sağlıyor.

iPad mini şimdi kameralar ve harici sürücülere ve 4K’ya kadar harici monitörler gibi genel bir USB-C aksesuarları ekosistemine bağlanmak için 5 Gbps’ye kadar, yani önceki nesle kadar 10 kat daha hızlı veri aktarımı için bir USB-C bağlantı noktasına sahip. USB-C, yaratıcı profesyoneller kadar, iPad’lerini günlük işleri için kullananlara da yüksek bant genişliğinde giriş ve çıkış iş akışlarına imkan veriyor. Bu, stüdyo dışında çekim yaparken kameraları bağlayan bir fotoğrafçı veya uzaktan ultrason çeken bir doktor için mükemmel bir özellik.

iPadOS 15 ile daha da kullanıcı dostu bir kullanıcı deneyimi
iPadOS 15 ile, iPad’in benzersiz yeteneklerinden faydalanarak kullanıcıların daha üretken olmasına yardımcı olan ve iPad mini’yi daha da çok yönlü hale getiren yeni özellikler geliyor:
• Ana Ekran ve Uygulama Arşivi için tasarlanan yeni araç takımı yerleşimleri, iPad mini’yi kişiselleştirmenin ve uygulamaları düzenlemenin kolay yollarını sunuyor.
• Hızlı Notlar özelliğiyle şimdi Notlar uygulaması sistem genelinde kullanılabiliyor ve ister klavyeyle ister Apple Pencil ile yazıyor olun, birlikte çalışmanın ve organize olmanın yeni yollarını sunuyor.
• Çeviri uygulaması, Otomatik Çeviri ve yüz yüze görünümü gibi konuşmaları daha kolay ve doğal hale getiren yeni özelliklerle iPad’e geliyor.
• Split View ve Slide Over gibi özelliklerin daha kolay keşfedilmesini ve kullanılmasını sağlayan multitasking deneyimi daha da kullanıcı dostu ve daha güçlü.
• Canlı Metin özelliği, aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanarak fotoğraflardaki metinleri algılıyor ve kullanıcıların bu metinler üzerinde işlem yapabilmelerini sağlıyor. Örneğin bir mağaza vitrinindeki telefon numarasının fotoğrafını çekerek telefon etme seçeneği sunabiliyor.
• Odak uygulaması, kullanıcıların bildirimleri çalışma, okuma, egzersiz, oyun oynama veya uyuma gibi o anda yaptıkları işe göre otomatik olarak filtrelemelerini sağlıyor.
• FaceTime görüşmeleri uzamsal ses ve yeni Portre moduyla daha doğal görünüyor. Şimdi Grup FaceTime, yeni ızgara görünümünde katılımcıları aynı boyutta kutularda görüntüleme seçeneğini sunuyor.

Aksesuarlar
Apple Pencil (2. nesil) iPad mini’yi kullanıcıların yanlarında her yere götürebilecekleri dijital bir günlüğe ve eskiz defterine dönüştürüyor. Kablosuz şarj ve eşleme özelliğine sahip olan ve çift dokunmayı destekleyen Apple Pencil, sunduğu mükemmel piksel hassasiyeti ve sektördeki en düşük gecikme süresiyle yazmayı kalem ve kağıtla yazmak kadar kolay ve doğal hale getiriyor.

iPad mini için tasarlanan yeni Smart Folio, açtığınızda aygıtınızı uyandıran, kapattığınızda uyku moduna geçiren ince ve çok hafif bir kapak. Smart Folio şimdi yeni iPad mini’yi tamamlayan muhteşem renk bileşimlerine sahip: siyah, beyaz, koyu kiraz, İngiliz lavantası ve elektrik turuncusu.

iPad ve çevre
iPad mini’nin kasası yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor. iPad ürün serisindeki her modelin şimdi yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kasaya sahip olması önemli bir dönüm noktası anlamına geliyor. Ayrıca, iPad mini’nin ana kartındaki lehimde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay ve kasasındaki ve hoparlörlerindeki mıknatıslarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementleri kullanılıyor.

Fiyatlar ve bulunabilirlik
• Yeni iPad mini bugünden itibaren ABD dahil 28 ülkede ve bölgede apple.com/store ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilecek ve 24 Eylül Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.
• iPad mini’nin Wi-Fi modelleri 5799 TL ve Wi-Fi + Cellular modelleri 7499 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. Yeni iPad mini, 64 GB ve 256 GB konfigürasyonlarıyla ve pembe, yıldız ışığı, mor ve uzay grisi renk seçenekleriyle geliyor.
• iPad için özel olarak tasarlanan güçlü işletim sistemi iPadOS 15, 20 Eylül Pazartesi gününden itibaren kullanıma sunuluyor ve yeni iPad mini bu sürüm ücretsiz yüklü olarak gönderiliyor. iPadOS 15, iPad mini 4 ve daha yeni modelleri, iPad Air 2 ve daha yeni modelleri, 5. nesil iPad ve daha yeni modelleri ve tüm iPad Pro modelleri için ücretsiz yazılım güncellemesi olarak kullanıma sunulacak.
• 1119 TL fiyatla ayrı satılan Apple Pencil (2. nesil) ile uyumludur.
• iPad mini için yeni Smart Folio’lar siyah, beyaz, koyu kiraz, İngiliz lavantası ve elektrik turuncusu renk seçenekleriyle 529 TL fiyatla satışa sunulacak.
• apple.com/store veya Apple Store uygulamasında ücretsiz olarak iPad’inize lazer baskıyla emoji, metin ve sayılardan oluşan anlamlı bir mesaj yazdırın.

Apple, müşterilere mağazada ve online olarak alışveriş deneyimlerini Apple’a özel hale getiren bir dizi hizmet sunar. Apple Uzmanlarının sağladığı kişiselleştirilmiş destek ve öneriler, pratik teslimat ve teslim alma seçenekleri, ücretsiz lazer baskı ile Apple, Apple ürünlerini satın almanın en iyi yolunun Apple Store’lar ve apple.com/store olmasını sağlıyor.

Apple bugün küresel kurumsal operasyonlarında tamamen karbon nötr olmayı başardı. 2030’a kadar ise üretim tedarik zinciri ve ürün yaşam döngüleri de dahil tüm çalışmalarında iklim üzerindeki etkisinin net olarak sıfır olmasını planlıyor. Bu da satılan her Apple aygıtının bileşen üretimi, montaj, nakliye, müşteri kullanımı ve şarjdan geri dönüşüm ve malzemelerin geri kazanılmasına kadar her aşamada yüzde 100 karbon nötr olması anlamına gelecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi