FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilceler (başka adıyla akneler), başta buluğ çağında olmak üzere yağlı ciltlerin en büyük problemi olmuştur. Ergenlik devreinde başlayan sivilceler genelde bu devre ardından geçmektedir. Fakat başka cilt sorunlarınden ötürü değişik devrelerde ve sıksık meydana gelen sivilce sorunları de vardır. Bunların dışında kullandığınız bir kozmetik ürün de sivilce meydana gelmesine namacıyla olabilir.

Sivilce Nasıl Geçer?

  • Her gün düzenli olarak cildinizi sabunlayın. Sabun hem cildinizi kurutarak sivilcelerin oluşma sebebi olan yağlanmayı giderecek hem de cildinizdeki bakterileri öldürecektir.
  • Cildinizi yıkadıktan sonra kesinlikle iyice kurulayın. Nemli bir cilde havadaki tozlar yapışarak sivilce meydana gelmesine namacıyla olabilir.
  • Fazla yağlı yiyeceklerden ve çikolatadan olası mertebe uzak durun. Bu mevzu bilimsel olarak ispatlanmış olmasa da, yağlı gıdaları tüketmeyi azaltan şahıslarda sivilcelerde azalma gözlemlenmiştir.
  • Kolonya ve pamuk sayesinde cildinizi derli toplu olarak temizleyin. Kolonya amacıyladeki alkol sivilce meydana gelmesine namacıyla olan bakterileri öldürerek ve gözeneklerinizi açıp hava almasını sağlayarak sivilce oluşumunu engeller.
  • Sivilcelerinizi kesinlikle patlatmayın. Sivilcelerinizin kesinlikle natural olarak gelişip patlamasını bekleyin.
  • Patlayan sivilceyi ve etrafını gene kolonya sayesinde kesinlikle temizleyin. Sivilceleri sıkmak hem cildinizde kalıcı izlere namacıyla olabilir hem de sivilce amacıyladeki bakterilerin cildinizdeki başka bölgelere erişerek daha çok sivilce çıkmasına namacıyla olur.
  • Cildinize fondöten vb. kapatıcı kozmetik mamülleri sürmeyin. Bu tip mamüller gözeneklerinizi tıkayarak cildinizin hava almasını engeller. Sivilceleriniz varken bu tip mamüller kullanmak sivilcelerinizi geçici olarak kapatacak fakat daha çok sivilce çıkmasına namacıyla olacaktır.
Sivilce Nasıl Geçer

Sivilce Nasıl Geçer

Tüm bunların yanı sıra ciddi sivilce sorunları amacıyla kesinlikle bir cildiye doktoruna görünmeyi ihmal etmeyin.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi