FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

KERING VE CARTIER YENİ BİR ÇEVRE PAKTI BAŞLATIYOR

Fransız lüks moda grubu Kering ve Richemont moda grubunda yer alan mücevher markası Cartier, saat ve mücevher üretim sürecinde çevresel hedefler …

KERING VE CARTIER YENİ BİR ÇEVRE PAKTI BAŞLATIYOR

Fransız lüks moda grubu Kering ve Richemont moda grubunda yer alan mücevher markası Cartier, saat ve mücevher üretim sürecinde çevresel hedefler belirlemek ve sektörün standartlarını değiştirmek için Responsible Jewellery Council (Sorumlu Mücevherat Konseyi) ile bir araya geldi. Özellikle genç nesilde yükselen bilinçli tüketim trendleri ve çevresel sorunların daha da acil hale gelmesi ile birlikte bu partnerliği kuran Kering ve Cartier, sektörün geleceği için gerekli adımları atmayı planlıyor.

“2030 Saat ve Mücevher İnsiyatifi’ olarak adlandırılan yeni girişimde, hedefler arasında karbon emisyonlarını azaltma, biyolojik çeşitliliği koruma ve 2030 yılına kadar standart belirleyen bir endüstri kuruluşu olan Sorumlu Mücevherat Konseyi tarafından tanımlanan uygulamaları benimseme hedefleri yer alıyor.

Boucheron ve Pomellato mücevher markalarının sahibi ve Ulysse Nardin ve Girard-Perregaux marka saatlerin sahibi Kering’in genel müdürü Jean-Francois Palus, “Birlikte olmakla bu tür hedeflere ulaşmak için çok daha güçlü olduğunumun kanıtına sahibiz.” dedi. Kıyafet sektöründe çevresel insiyatifler açısından bir sektör lideri olan Kering, 2019’da Başkanı François-Henri Pinault ile birçok uluslararası markanın karbon emisyonunu ve plastik kullanımını azaltma sözü veren ‘Fashion Pact of Commitments’ (Moda Taahhütleri Paktı) adlı paktın imzalamasına öncü olmuştu.

Cartier CEO’su Cyrille Vigneron, Tiffany de dahil olmak üzere büyük markaların bir listesine atıfta bulunarak, saat ve mücevher girişimindeki ortakların, diğer ülkelerdeki markalara geçmeden önce Avrupa’daki markaların pakta dahil olmalarını planladıklarını söyledi.

Vigneron, “Bu paktta çok sayıda önemli markaların yer alacağını ve daha sonra ise daha küçük markaların da katılacağını düşünüyoruz, aynı zamanda ana tedarikçilerin de bu girişime katılacak distribütörlerle birlikte olacağını öngörüyoruz.” dedi.

Lüks mücevher markaların bu pakta dahil olmaları ile ilgili baskının artacağı tahmin edilirken, geçtiğimiz aylarda Tiffany & Co. Markasını satın alan moda grubu LVMH, Hermes ve Zara sahibi Inditex gibi Kering’in ‘Fashion Pact of Commitment’ insiyatifini imzalamamıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi