FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

İşe gitme motivasyonu nasıl kazanılır

Yakın vakitte dünya çapında yapılan bir ankete nazaran, çalışanların %85’i işinden nefret ediyor. Ankete nazaran bu %85’lik kısım, işyerleriyle …

İşe gitme motivasyonu nasıl kazanılır

Yakın vakitte dünya çapında yapılan bir ankete nazaran, çalışanların %85’i işinden nefret ediyor. Ankete nazaran bu %85’lik kısım, işyerleriyle duygusal olarak temaslarının kesildiğini belirtti. Bu istatistikler, dünya çapında çok sayıda insanın işe gitmekten korkarak uyandığı manasına geliyor.

Bizi çalışırken bu kadar mutsuz yapan şey nedir? Neden birçoğumuz işimizden şad olmadığımızı hissediyoruz?

Kişinin işinden nefret etmesine katkıda bulunabilecek birtakım durumlar vardır, örneğin:

– Çok iş yoğunluğu

– Güvenlik tasaları

– Fırsat eksikliği

– Zayıf maaş

– Saygısız bir ortam

– Berbat önder

Motivasyon stratejileri

Gerçek şu ki, çoğumuz geçim için çalışmamız gerekiyor. O vakit hayatta kalmak için temel güdümüzün bizi her gün motive etmek için kâfi olacağını, ilkel beynimizin bir istikametinin bizi yataktan ve kapıdan dışarı itmek için tekmeleyeceğini varsayabiliriz.

Ne yazık ki, beyin sabırsız bir çocuğa çok benziyor. Uzun vadeli ödül değil, anlık memnuniyet istiyor. Pekala beynimizi, her gün yataktan kalkmak ve işe gitmek için uygun ve kalıcı motivasyon geliştirecek kadar uzun mühlet nasıl ikna edeceğiz? Kalıcı memnunluk ve memnuniyet için, hem kısa hem de uzun vadede bize yararlı olabilecek öz motivasyon stratejileri geliştirmemiz gerekir.

Temel olarak, seçimlerimiz ve kararlarımız için iki temel motivasyonumuz var. Ya kestirim edilen olumsuz bir sonuçtan uzaklaşmayı ya da iddia edilen olumlu bir sonuca gitmeyi seçiyoruz. Olumsuz bir sonuçtan kaçmak kısa vadede davranışları değiştirmek için epey güçlü bir motivasyon olsa da (yani, ‘bu keki yersem, şişmanlayacağım ve kimse beni sevmeyecek’ ya da ‘bugün işe gitmezsem, kovulacağım’), uzun vadede çok tesirli olduğu söylenemez. Ayrıyeten düşük özgüven, tasa ve güçsüzlük hislerinin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Nasıl motive olacağız

– Olumlu hisleri geliştirmek için olumlu kanılarla kendinizi motive edin. “Yapabilirim”, “yapmak istiyorum”, “yapacağım” üzere olumlu, teşvik edici cümlelerle kendinize güç verebiliriz.

– Büyük bir işi daha küçük, daha yönetilebilir adımlara bölelerek çalışın.

– Çoğumuzu için tatmin olacağımız bir iş bulmak her vakit kolay değildir. Şahsî tatmin ve tutku üzere işe gitme konusunda daha içsel motivasyonlar keşfetmek ve geliştirmek, bize dış baskılardan yahut beklentilerden çok daha âlâ motivasyon kazandıracaktır.

– Akıllı, tesirli ve olumlu motivasyon stratejileri geliştirmek, hem kısa hem de uzun vadede mutluluğumuza yol açabilecek yeterli kararlar almamıza yardımcı olabilir.

– Şayet işe gitmekten korktuğunuz için sabahları kendinizi yataktan çıkarmakta zorlanıyorsanız, işinizde bir değişikliğe gitmek çabucak uygulanacak bir seçenek değildir. İç diyaloğunuza bir göz atmayı ve değişiklik yapmayı deneyin. Kendinizi motive edin.

Buraya tıklarak “Başarısızlık korkusu işinizi erteliyor mu” yazısını okuyabilirsiniz.

Maksatlarınız ve hayalleriniz motivasyonunuzun temel taşı olunca elde edebileceğiniz sonuçlara hayran kalacaksınız…

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi