FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

TÜP BEBEK TEDAVİSİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Tüp bebek tedavisi en genel şekliyle kadına ve erkeğe ait üreme hücrelerinin vücut dışında döllenmesi süreci olarak tanımlanabilir. Doğal …

TÜP BEBEK TEDAVİSİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Tüp bebek tedavisi en genel şekliyle kadına ve erkeğe ait üreme hücrelerinin vücut dışında döllenmesi süreci olarak tanımlanabilir. Doğal yollarla gebe kalamayan çiftlerde kullanılan yardımcı üreme tekniklerinden biridir. Tüp bebek tedavisi kapsamında kadından alınan yumurta erkekten alınan spermle laboratuvar ortamında birleştirilir. Döllenme sonucunda elde edilen embriyo anne adayının rahmine yerleştirilir. Gebeliğin gerçekleşmesi durumunda bundan sonraki süreç başta kullanılan hormon destekleri haricinde doğal gebelik şeklinde ilerler. Tüp bebek tedavisinin aşamalarını tüm detaylarıyla, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Erbil Yağmur anlattı.

Tüp Bebek Protokolleri
Tüp bebek tedavisi birçok farklı yumurta büyütme protokolü kapsamında gerçekleştirilebilir. Uygulanacak olan tedavi çiftin öyküsü dinlenip muayene ve tetkikler tamamlandıktan sonra belirlenir.

Yumurtaların Uyarılması

Yumurtaların uyarılması sürecinde hasta sürekli olarak kontrol altında tutulur ve gerek duyulduğunda kan hormon düzeylerine göre doz ayarlaması yapılır. Foliküllerin yeterli büyüklüğe erişmesiyle hCG (Human Chorionic Gonadotropin) enjeksiyonu gerçekleştirilir. Uyarı tedavisine başlandıktan sonra kontroller çok daha sık bir şekilde gerçekleştirilir ve ultrason ile düzenli gözlem yapılır.

Yumurtaların Toplanması
Çatlatma iğnesi diğer bir deyişle hCG hormonu yapıldıktan sonra yaklaşık 32-36 saat beklenir ve ardından yumurta toplama işlemi gerçekleştirilir. Genel anestezi altında gerçekleştirilen işlemde iğne ile yumurtalara erişilir. Alınan sıvıda yumurta bulunup bulunmadığı mikroskop altında incelenerek kontrol edilir. Bu işlem 5-15 dakika arasında sürer.

Döllenme
Yumurta toplama işlemi sırasında erkeğin spermleri de alınır. Sperm alınması rutin olarak mastürbasyon, gerekli durumlarda ise cerrahi yolla olur. Mikroenjeksiyon işleminin yapılmasının 16-18. saatinde döllenmenin gerçekleşip gerçekleşmediği kontrol edilir.

Embriyo Transferi
Embriyo transferi genellikle döllenmenin 3-5. gününde yapılır. Duruma göre 2. ya da 4.gün transferi de tercih edilebilir. Embriyo transferi sırasında hasta muayene pozisyonunda yatırılır. Rahim ağzı temizlendikten sonra embriyo kateter içinde getirilir ve ultrasonografi eşliğinde rahim içerisine yerleştirilir. İşlem ağrısız olup anestezi uygulanması gerekmez. Transferin 12. gününde yapılan gebelik testiyle gebeliğin oluşup oluşmadığı öğrenilebilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi