FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Sheryl Sandberg’in ilham veren muvaffakiyet hikayesi

Sheryl Kara Sandberg (kızlık soyadını da kullanıyor) 1969’da Washington DC’de doğdu. Babası bir göz tabibiydi ve annesi öğretmeni idi. Sheryl iki …

Sheryl Sandberg’in ilham veren muvaffakiyet hikayesi

Sheryl Kara Sandberg (kızlık soyadını da kullanıyor) 1969’da Washington DC’de doğdu. Babası bir göz tabibiydi ve annesi öğretmeni idi. Sheryl iki yaşındayken aile Florida’ya taşındı. Her iki ebeveyn de çocuklarını yanlarında mitinglere götürecek toplumsal aktivistlerdi; bu da Sandberg’in ekonomik ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği etrafında kendi toplumsal aktivizminin temelini attı.

Sandberg eyalet çapında bir konuşma müsabakasında ikinci oldu. Altıncı sınıftaydı. Öbür iştirakçiler lisedeydi. Harvard’dan MBA derecesi ve işletme okulunun birinci yılında burs kazandı.

Hiçbir vakit çocuk olarak oynamadı

Sandberg’in küçük kardeşleri David ve Michelle, küçük bir çocuk olarak bile, Sandberg’in öbür çocuklarla nasıl başa çıktığını ve onları yönettiğini anlatıyor; “Bildiğimiz kadarıyla Sheryl hiçbir vakit çocuk olarak oynamadı”. Bir röportajda ​​”Gerçekten yalnızca öbür çocukları yönetir ve oyunları düzenlerdi” diyorlar.

Google mesleği

Sandberg, 1996’da Lider Bill Clinton’un idaresi sırasında ABD Hazine Bakanlığı’ndan Harvard ekonomisti Lawrence Summers tarafından işe alındı. Oradan 2001’de, Google’daki bir iş için ayrıldı. Sandberg, 1997 Asya mali krizi sırasında gelişmekte olan ülkelerin borçlarını bağışlamaya yönelik bir program oluşturulmasında kilit bir rol oynadı. Google’a 2001’de katıldıktan sonra Sandberg, Google’ın karlarından sorumlu olan ve şirketin kârlı olmasına yardımcı olan işletme üniteleri olan AdWords ve AdSense’i geliştirmekle görevlendirildi . Bununla birlikte, iş ünitelerini karlı hale getirdikten sonra, Sandberg daha fazla idare sorumluluğu istedi ve Google kendisine yalnızca Operasyon Şefi (COO) rolü yerine Şef Mali Vazifelisi (CFO) olarak iş önerdi.

Noel sürprizi

Sandberg kıdemli bir yönetici olarak Washington Post’a geçiş yapmayı düşünüyordu, lakin 2007’de bir noel partisinde Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile yapılan toplantı Sandberg’in Facebook’a katılmasına neden oldu. Müzakerelerin akabinde Sandberg, istediği COO işini aldı ve yeni bir kültür şirketi kurmakta hayli görünür ve güçlü bir rol aldı.

Sandberg, 2008’de Facebook’a COO olarak geldiğinde, Facebook yıllık 56 milyon dolar ziyan ediyordu. 2018 yılında ise Facebook artık yıllık 55,8 milyar dolar gelir elde eden bir şirket haline gelmişti. Sandberg, Facebook’un gelir odağını, şirketi kârlı hale getirmek için Google’da başarılı bir formda geliştirdiği bir model olan reklamcılığa yönlendirdi.

Memleketler arası çalışmalar yaptı

2009 yılında Sandberg, Walt Disney Company’nin idare şurasına katıldı. Ayrıyeten, Women for Women International (savaştan kurtulan bayanlara yardım eder), Center for Küresel Development (uluslararası gelişmeyi inceleyen bir niyet kuruluşu) ve V-Day (kadına yönelik şiddete son vermeye çalışıyor) konseylerinde vazife aldı.

Sandberg’in merhum kocası Dave Goldberg, Yahoo’daki yeterli bir işi bıraktı, Sandberg ve çocukları ile Kuzey Kaliforniya’ya taşındı ve Sandberg’in Facebook’taki mesleğini sürdürmesi için start-up Survey Monkey ile bir iş aldı. (2015 yılında, 47 yaşındayken, ailesi tatildeyken apansız öldü.)

Feminist akımın başkanı

Facebook’un büyük global tesiri nedeniyle, Sandberg sık sık dünya başkanlarıyla buluşuyor ve Davos, İsviçre’deki Dünya Ekonomik Forumu üzere global forumlarda sistemli olarak yer alıyor. New York Times’taki bir makaleye nazaran, Sandberg, bu tıp toplantılarda, az görülen bir bayan milyarder şirket yöneticisi ve “feminist ana akımın ikonik lideri” olarak görülmesi nedeniyle davet edilen az sayıda bayandan biri.

Sandberg, 2013 yılında, bayanların iş dünyasında nasıl başarılı olabileceğinin bir manifestosu olan “Lean In – Hudutlarını Zorla” kitabını yayınladı. Kitabı, New York Times’ın en çok satanlar listesine bir yıldan fazla yer aldı ve 2018 başlarına kadar 4.2 milyon adet sattı.

Psikolog Adam Grant ile birlikte yazdığı “Option B” isimli ikinci kitabı, trajediden sonra canlanmaya odaklandı. Sandberg kocası öldükten sonra çocuklarını yalnız yetiştirme ile başa çıkmaya çalıştı.

Bayanlar için

Birinci kitabı “Lean In”, çalışan bayanlara odaklanmaktadır. “Lean In”in satışından elde edilen tüm geliri, yardım kuruluşlarına bağışladı. Sandberg Google’da çalışırken Google Bağış programının kurulmasında büyük rol oynadı. Ekonomist Mecmuası Sandberg için, “Google.org’un yaratılmasının arkasındaki görünmeyen itici güç” demişti. Google’ın hayırsever şubesi olan Google.org, şirketin kârının yüzde 1’ini ve işçi uzmanlığını dünyadaki kar gayesi gütmeyen kuruluşlara bağışlamaktadır. Sandberg ayrıyeten, ölen kocasının ve bir hayır kurumu olan Sheryl Sandberg & David Goldberg Ailesi Fonu’nun anısına bir burs programı hazırladı.

Beyoncé ve Sandberg , bayanları liderlik rolleri konusunda teşvik etmek için #banbossy isimli bir toplumsal medya kampanyası başlattılar. Lean In, projeye takviye olarak Beyoncé, Sandberg, Jennifer Garner, Condoleezza Rice ve öbür üst seviye yönetici bayanları içeren bir görüntü yayınladı.

Önde gelen bir teknoloji şirketinin COO’su olmasına karşın, Sandberg kalem ve kağıt kullanmayı ve notlarını spiral deftere yazmayı tercih ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi