FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Konutlarınızı online tasarlayın

EvimiTasarla.net kurucuları Yüksek Mimar Banu Hatipoğlu ve İnşaat Yüksek Mühendisi Ebru Tamer ile siteleri üzerinden verdikleri iç ve dış yer …

EvimiTasarla.net kurucuları Yüksek Mimar Banu Hatipoğlu ve İnşaat Yüksek Mühendisi Ebru Tamer ile siteleri üzerinden verdikleri iç ve dış yer tasarım hizmetlerini, ayrıyeten günümüz tasarım trendlerini konuştuk…

– İç mimarlık ve dekorasyon hizmetlerini online ortama taşıma fikri nasıl doğdu? İş fikrinizin ana konusu nedir?
EvimiTasarla.net, iç mimari işler yükte olmak üzere geniş bir çerçevede proje uygulama ve danışmanlık, eser tasarımı, iç yer tasarımı sunan Olumlu Mimarlık’ın iç mimarlık ve dekorasyon tahlillerini online ortama taşıyan bir teşebbüs. Günümüzün süratli hayat akışında insan kaynaklı işgücü ve vakit her geçen gün daha çok değerlenmekte ve pahalılaşmakta. Çağdaş çağın insanı hizmete zahmetsizce ulaşmayı tercih ediyor. Çabucak hepimiz artık bir ayakkabıyı ya da elbiseyi hiç denemeden online mağazalardan satın alıyoruz. EvimiTasarla.net de bu fikirden hareket ederek ortaya çıktı. “Profesyonel bir iç mimarlık müşteriyle hiç müsabakadan online hizmet verilebilir mi” sorusuna yanıt aradık ve geliştirdiğimiz bu modelle karşılığını verdiğimizi düşünüyoruz. Günümüz gençleri kendi gereksinimleri için bile bu vakti vermek istemiyor ve her türlü işlerini online çözmeye çalışıyor. Ulusal ve milletlerarası araştırmalar da online alışverişin her geçen gün ne kadar çok arttığını ve yakın bir gelecekte varacağı noktayı gösteren projeksiyonlar sunuyorlar. Bunlar incelendiğinde artık online hizmet ayağı olmayan bir kesimin ayakta kalmasının mümkün olmadığını görüyoruz. İç mimari hizmeti verdiğimiz için bu işi yarınlara nasıl taşıyabileceğimizi düşünerek araştırmalar yaptık ve bilhassa ABD’de bu işin esasen yaygın bir formda varolduğunu gördük. Biz de kendi insanımızın kullanım alışkanlıklarına nazaran bu iş modelini geliştirdik. 2017 yılından bu yana hizmet veriyoruz.

– Evimitasarla.net’e olan ilgiyi nasıl buluyorsunuz? Beşerler dijital ortamın pratik ve süratli tahlillerinden şad mu?
Olumlu geri dönüşler alıyoruz ve memnuniyet seviyemiz yüksek. Zira bizden hizmet alanlar tercih ettikleri dekorasyon tarzlarını sitemizin “stil galerisinden” seçebilme imkanına sahip bulunuyor. Dekorasyon trendlerini takip edenler, konutlarında farklı biçimleri, tarzları denemek isteyen her kesim tarafından tercih ediliyoruz. Yüklü olarak dijital teknolojiye aşina ve vakti kıymetli genç ve orta yaşlı çalışan kısımlardan talep alıyoruz.

– İç mimaride 2019 yılında bizi neler bekliyor? Neler öne çıkıyor? Hangi renkler ön planda olacak?
Boya dalında tüm dünyayı yönlendiren birtakım firmalar yılın renklerinin belirlenmesi konusunda faal rol oynuyor. Önümüzdeki sene 2018 yılının son yarısında öne çıkmaya başlayan mavinin ve lacivertinin tonlarının devam edeceğini düşünüyoruz. Bunun dışında ‘süper beyaz’ diye isimlendirilen net beyaz hala devam ediyor olacak. 2019 yılının rengi olarak ‘mağara kili’ rengi diye isimlendirebileceğimiz renk seçilmiş durumda. Çömlekçilerin kullandığı kilin ıslak halinin rengi olarak tanımlayabileceğimiz ya da terracotta diyebileceğimiz bu sıcak toprak tonunun bu sene çokça kullanılacağını varsayım ediyoruz.

– Son periyotlardaki meskenlerin metrekareleri küçüldü. Küçük meskenler için dekorasyon teklifleriniz nedir?
Kentsel yenileme çalışmaları nedeniyle de yeni inşa edilen konutların değerli bir kısmı, eskisine kıyasla daha küçük ölçeklere sahip. Küçük mesken dekorasyonu için 7 parlak ipucumuz var.

Kullanılmayan küçük köşelerden başlarsak, koridorlarda ya da odalarda iki kapı ortasında kalan küçük köşelere ne yapabileceğini birçok insan bilmiyor. Lakin derinliği fazla olmayan ya da üçgen biçimdeki raflar, bu alanlara hem fonksiyonellik hem de estetik katıyor. Kullanılmayan kapı üstleri de pratik kıymetlendirilebilir. Dar alanlarda kapıların üstlerindeki boşlukta yapılacak küçük raf eklemeleri yer küçükse ruhsal olarak kullanıcıyı rahatsız etmiyor.

Lakin çok büyük faydalar sağlıyor. Birebir formda kullanılmayan duvar alanlarına da fonksiyon katılabilir. Birçok meskende hiçbir işlevi olmayan boş duvarlar mevcut. Bu duvarlara bir mana katmak ise hiç güç değil. Tablolar, çerçeveler ve birbirinden renkli duvar nesneleriyle bu alanlara yüksek bir estetik kazandırmak çok kolay. Kullanılmayan dolap iç kısımlarına de fonksiyon katmak mümkün. Birçok dolabın iç bölmeleri gereksinimlere nazaran tasarlanmıyor. Bu tip kısımlar için üretilmiş son derece akıllı aksesuarlarla bunun da üstesinden gelmek mümkün. Paravan tipi bölücü kullanımı da tevsiye ediyoruz.

Yerleri hafif ancak maskeleyeci paravanlarla bölerek mahremiyet alanlarını genişletebilir, yerlerde farklı işlevleri iç içe geçirebilirsiniz. Bu paravanlar cam ya da ahşap gereçlerle kurgulanabilir, tül perde ile oda içinde oda yaratılabilir. Öbür yandan, paklık materyallerinin depolanması da en büyük meselelerden biridir. Bunlar için de akıllı tahliller mevcut. Küçük bir aralığa sürgülü bir sistemle tüm gereçler yerleştirilebilir. Akılcıl, pratik ve estetik tahlillerle yeni evlenenler çok farklı ve güzel dekore edilmiş hayat alanları yaratabilirler.

– Gereç kullanımında tabiata dönüş olduğunu söyleyebilir miyiz?
Söyleyebiliriz. Aslında ahşap ve doğal taşlar projelerimizde sıkça kullandığımız eserler. Bir yerin ruhunu tabiatın bizimle paylaştıklarıyla daha yeterli ortaya çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Dizaynlarımız da buna nazaran şekilleniyor. Yer, tavan, duvar, şömine yüzeyleri üzere yerin en görünür kısımlarında tabiata ve doğala gönderme yapmaya çalışıyoruz.

– Düşük bütçelerle de hoş bir dekorasyon yapmak mümkün mü? Püf noktalar nedir?
Dekorasyon hayat şeklinizin, şahsî zevklerinizin yaşadığınız yere yansımasıdır.

Bunun için büyük bütçeler gerekmiyor. Püf noktası dekorasyonla ilgili elinizde bir yol haritası olmasıdır. Şayet profesyonel iç mimarlık dayanağı alamıyorsanız, çok mütevazı bütçelerle profesyonel manada EvimiTasarla.net üzerinden her türlü dekorasyon tahlili için takviye almak mümkün.

– Dünyada minimalizme olan ilgiyi nasıl yorumluyorsunuz? Beşerler neden bu türlü bir şeye muhtaçlık duyuyor günümüzde sizce?
Minimalist usulü tercih edenler daha yalın, sade ve fonksiyonel istikametin öne çıktığı ömür alanlarını seviyorlar. Minimalist biçim birebir vakitte rahatlatıcı, dinlendirici, huzur verici yerlerin kurgulanmasına imkan veriyor. Bu nedenle son periyotta öne çıkan biçimler ortasında olduğunu söylemek mümkün.

– Türk insanı, dünyadan iç dekorasyon konusunda ayrılıyor mu? Bizim beklentilerimiz nedir?
Kültürel faktörler sırf Türkiye için değil, dünyanın her ülkesi, hatta bir ülke içinde farklı bölgeler için de belirleyici olabiliyor.

Fakat modernizmin beraberinde getirdiği hayat üslubuna uygun tarzlar de dünyanın her ülkesi için geçerli ve buna bağlı olarak çağdaş dekorasyon tazları ülkemizde de çok yaygın olarak tercih ediliyor. Türkiye’de dünyada gelişen dekorasyon tahlillerini takip eden ve uygulayan geniş kısımlar bulunuyor. Kültürel manada ayrışmadan çok benzeşmenin olduğunu söyleyebiliriz.

– Siz tasarım yaparken, müşterilerinizin hayat şekillerini, karakterlerini göz önünde bulunduruyor musunuz?
Biz değil, müşterilerimiz göz önünde bulunduruyor. Zira müşterilerimize yüzlerce çeşit dekorasyon şekli ortasından kendi beğenilerine uygun seçim yapabilmeleri için EvimiTasarla.net’in “Stil Galerisi”nde sınırsız seçenekler sunuyoruz. Sonrasında beğenilerine ve yaşadıkları yerin özelliklerine uygun tavsiyelerde bulunuyoruz.

– Teşekkür ediyoruz.

Hülya Saraçoğlu Akhan

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi