Genel Sağlık

Dünyanın En Sağlıklı 12 Yiyeceği

Hepimizin arzu ettiğidir aslında katkısız ve sağlıklı yiyecekler tüketmek. Bu yazımızda sizlere en önemli sağlıklı yiyecekleri sıraladık.

Dünyanın En Sağlıklı 12 Yiyeceği

Somon; içinde barındırdığı omega-3 ile beyni ve kalbi korur, Şekerini düzenlediği gibi ruh halini de dengeler. Aynı zamanda en iyi anti-aging gıdasıdır.

Brokoli; Bütün kanser risklerini azaltır. Hem mineral hemde vitamin oranı oldukça yüksektir. Ayrıca vücudunuzu toksinlerden arındıran kimyasallara sahiptir.

Elma; Akciğer kanseri başta olmak üzere, astım ve diyabete karşı korur. İçerisinde bulunan K vitamini sayesinde kemiklerinizin daha güçlü olmasını sağlar. Yemeğe başlamadan yarım saat öncesinde tüketildiğinde iştah bastırmaya yardımcı olur.

Fasulye; Kolon kanserinden ve kalp hastalığından korur. Kan şekerini düzenler ve kiloyu dengeler.

Fındık-Fıstık; Hemen hemen her gün düzenli tüketildiğinde kalp krizi ve kalp hastalığı riskini yüzde 50 oranda azaltıyor.

Dünyanın En Sağlıklı 12 Yiyeceği

Kırmızı Et; Omega-3 bakımından zengindir. Protein ve B12 vitamini kaynağıdır. Makul miktarda tüketildiğinde kanserden korur.

Nar; Antioksidan bakımından oldukça zengindir. Kan basıncını düzenleyerek, damarları korur ve tümörlerin büyümesini engeller.

Soğan-Sarımsak; Mide, prostat, yemek borusu kanserlerine karşı koruyucudur. Kalp hastalığı riskini yüzde 20 oranda azaltır.

Süt; Vitamin, mineral ve diğer yararlı besinler bakımından oldukça zengin olan süt, kansere savaş açan CLA asidini de içerir.

Yaban Mersini; Kanserden koruyan antioksidanlar içerir. Lif bakımından zengindir ve hafızayı güçlendirir.

Yeşil Çay; Kolon, pankreas, mesane, nefes borusu, rektum ve mide kanserlerine yakalanma riskini yüksek miktarda azaltır.

Yumurta; Protein bakımından oldukça zengindir. Beyni korur ve göz sağlığını güçlendirir.

Kadinnews

Recent Posts

TOKSİK BİR İLİŞKİYİ ANLAMANIN 5 YOLU

Toksik bir ilişki içinde misiniz? Belki de şimdiye kadar sadece rüyalarınızı süsleyen kişiyi bulduğunuzu zannediyorsunuz;…

3 sene ago

SONBAHARIN FAVORİ 10 TIRNAK TRENDİ

Sonbaharı doyasıya hissedeceğimiz Ekim ayına giriş yaptık. Soğuk havalar etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Hal…

3 sene ago

KONFORLU VE ŞIK KUCAKLAMA: PANÇOLAR

Her sonbahar-kış moda sezonu, podyumlarda öne çıkan dış giyim trendleri ortaya çıkıyor ve dünya çapında…

3 sene ago

MODA DÜNYASININ YENİ GÖZDESİ: DAMA DESENİ

Değişen ve gelişen modayla birlikte dolabımıza ve hayatımıza çok fazla yeni ve farklı kıyafet giriyor.…

3 sene ago