Kadın Hastalıkları

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer

Sivilceler, bir bölgede çok uzun süre tekrar ederek kalıcı doku tahribatına neden olabilirler. Eğer hala sivilce gibi bir probleminiz varsa belirtmeden geçmeyelim, cildinizde daha fazla sivilce lekelerioluşmasını bir nebze de olsa engelleyebilmek için sivilcelerinizi kesinlikle sıkmayın.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer

Sivilce lekelerinin tedavisinde en etkili ve kesin çözüm fraksiyonel lazer tedavisidir. Bu tedavi çeşitli güzellik merkezlerinde uygulanmaktadır ve çok derin olmadıkça sivilce lekelerinizden 3-4 seansta kesin olarak kurtulabilirsiniz.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer

Bunun dışında evde uygulayabileceğiniz diğer yöntemler de mevcut. Her akşam yatmadan önce bir pamuğa bolca döktüğünüz elma sirkesini cildinizde sivilce lekesi olan bölgelere sürerek masaj yapmak, sivilcelerin oluşturduğu çukur bölgelerin dolmasına yardımcı olacaktır. Elma sirkesi cilt yenilenmesi için gerekli olan vitaminler bakımından zengindir.

Ayrıca kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de ince ince dilimlediğiniz patates dilimlerini suyunu cildinize bırakıncaya kadar sivilce lekesi olan bölgeye sürmek. 5-6 dilim patetesle sivilce izi olan bölgeler tamamen ıslanana kadar yaklaşık 5 dakika kadar uyguladıktan sonra cildinizin kendi kendine kurumasını bekleyip, bol ılık su ile cildinizi durulayın. Bu yöntemi de cildinizde sivilcelerin neden olduğu kızarıklıkların geçmesine yardımcı olmak için haftada 1-2 kere düzenli olarak uygulamanız önerilir.

Kadinnews

Recent Posts

TOKSİK BİR İLİŞKİYİ ANLAMANIN 5 YOLU

Toksik bir ilişki içinde misiniz? Belki de şimdiye kadar sadece rüyalarınızı süsleyen kişiyi bulduğunuzu zannediyorsunuz;…

3 sene ago

SONBAHARIN FAVORİ 10 TIRNAK TRENDİ

Sonbaharı doyasıya hissedeceğimiz Ekim ayına giriş yaptık. Soğuk havalar etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Hal…

3 sene ago

KONFORLU VE ŞIK KUCAKLAMA: PANÇOLAR

Her sonbahar-kış moda sezonu, podyumlarda öne çıkan dış giyim trendleri ortaya çıkıyor ve dünya çapında…

3 sene ago

MODA DÜNYASININ YENİ GÖZDESİ: DAMA DESENİ

Değişen ve gelişen modayla birlikte dolabımıza ve hayatımıza çok fazla yeni ve farklı kıyafet giriyor.…

3 sene ago