FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

‘BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER’ FİLMİ HAKKINDA BİLDİĞİMİZ HER ŞEY

2018’de yayınlanan ilk ‘Black Panther’ filminin başarısından sonra herkes ikinci bir filmi bekliyordu. Ancak 2020’de filmin ana karakterini …

2018’de yayınlanan ilk ‘Black Panther’ filminin başarısından sonra herkes ikinci bir filmi bekliyordu. Ancak 2020’de filmin ana karakterini canlandıran Chadwick Boseman’ın kanser mücadelesine yenik düşmesi ile birlikte prodüksiyona ara verilmişti. Vefatı ile hayranlarını, oyuncu arkadaşlarını ve Hollywood dünyasını yasa boğan Boseman’ın ardından ‘Black Panther’ filminin devamı da soru işareti olarak kalmıştı.

‘Black Panther’ filminin devamı 2019’da duyurulsa da Boseman’ın vefatı ile birlikte Marvel, çekimlere ara verdiğini duyurmuştu. Şimdi ise yeni kadro üyeleri ile birlikte prodüksiyona geri dönen Marvel, ikinci ‘Black Panther’ filminin çok yakında vizyonda olacağının sinyallerini verdi.

TCHALLA KARAKTERİ İÇİN YENİ BİR OYUNCU OLMAYACAK

Boseman’ın vefatının ardından Disney, “Chadwick Boseman’ın mirasını ve TChalla karakterini canlandırmasını onore edeceğiz. Marvel Studios bu karakter için yeni bir oyuncu aramayacak ama ilk filmde gördüğümüz Wakanda dünyası ve karakterleri keşfedilecek” diyerek ikinci filmin farklı bir yol izleyeceğini belirtmişti. Ryan Coogler tarafından yazılan ve yönetilen ikinci ‘Black Panther’ filminin 8 Temmuz, 2022’de vizyona gireceği belirtilirken, TChalla karakteri için yeni bir oyuncu seçilmeyeceği belirtildi.

Aynı şekilde farklı bir açıklamada Chadwick Boseman için dijital CGI bir karakter de yapılmayacağını söyleyen Marvel Studios Başkanı Kevin Feige, “Wakanda ve içerisindeki karakterleri daha fazla keşfedeceğiz. Bu her zaman ikinci hikayede odak noktamızdı. Chadwick’in dijital bir uyarlaması olmayacak ve TChalla karakteri için yeni bir oyuncu seçmeyeceğiz. Ryan Coogler saygı, sevgi ve dehası ile yeni senaryo üzerinde çok çalışıyor. Wakanda’nın ilham kaynağını ve mitolojisini daha derin işleyeceğiz. Bir yandan da Chad’in öğretilerini onore edip saygı duyacağız” demişti.

FİLM NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Disney’in açıklamasında göre 8 Temmuz, 2022’de vizyona girecek olan ‘Black Panther 2’ filmi orijinalde 6 Mayıs, 2022 olarak planlanmıştı.

İKİNCİ FİLMİN ADI NEDİR?

‘Black Panther 2’ olarak adlandırılan ikinci ‘Black Panther’ filmin adı Marvel tarafından ‘Black Panther: Wakanda Forever’ olarak açıklandı. Yeni bir teaser videosu ile ikinci filmin tanıtımını yayınlayan Marvel, yeni filmin adını da doğrulamış oldu.

KADRODA KİMLER OLACAK?

Son kadro tam olarak belli olmasa da Nakia karakterini Lupita Nyong’o, Okoye karakterini Danai Gurira, Shuri karakterini Letitia Wright, Kraliçe Ramonda karakterini Angela Bassett, M’Baku karakterini Winston Duke, W’Kabi karakterini Daniel Kaluuya ve CIA ajanı Everett K. Ross karakterini de Martin Freeman’ın canlandıracağı belirtildi. Bu şekilde orijinal kadronun çoğu ekranlara geri dönerken Michael B. Jordan’ın canlandırdığı Killmonger karakterinin dönüp dönmeyeceği net olarak açıklanmadı. Orijinal karakterler ile birlikte yeni yüzlerin de olacağı söylenirken, ‘Narcos’ serisinden tanınan Tenoch Huerta’nın ‘Black Panther 2’ filminde yer alacağı belirtildi.

İKİNCİ FİLMİN YÖNETMENİ KİM?

Aralık 2020’de Disney’in doğruladığı habere göre Ryan Coogler, ilk filmde olduğu gibi ikinci filmin de senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenecek. Daha önce IndieWire için bir röportajda konuşan Coogler, “İkinci bir film yapmaya gelince, böyle bir şeyi daha önce yapmamıştım. Özellikle kendim yönettiğim bir filmin ikincisinde yer almamıştım. Bu yüzden çok fazla baskı olacağını hissediyorum ama her zaman olduğu gibi en iyisini yapmaya çalışacağız” demişti.

PRODÜKSİYON BAŞLADI MI?

Variety’nin haberine göre çekimler 29 Haziran’da Atlanta, Georgia’da başladı. Chadwick Boseman’ın yokluğu ile oldukça duygusal bir set olduğu söylenirken herkesin Wakanda evrenini yeniden ekranlara taşıyacakları için heyecanlı olduğu söylendi. Çekimlerin ortalama 6 ay süreceği söylenirken, prodüksiyonun Mart 2021’de başlaması bekleniyordu. Boseman’ın vefatı ile ertelenen çekim süreci geçtiğimiz aylarda başladı.

BOSEMAN’IN MİRASI ANILACAK

Kısa bir süre önce ‘Good Morning America’ programında Boseman’ın vefatı hakkında konuşan Lupita Nyong’o, “Bu gerçekten çok zor olacak, kralımız olmadan bu dünyaya geri dönmek çok farklı olacak. Ama hepimizin yeni Black Panther dünyasına Boseman’ın mirasını anmak ve taşımak için dedike olduğumuzu biliyorum. Ve Ryan Coogler’ın gerçekten çok ama çok heyecanlı ve yeni fikirleri var” demişti.

KADROYA YENİ BİR İSİM KATILDI

‘I May Destroy You’ yaratıcısı ve oyuncusu Michaela Coel, ‘Black Panther 2’ filminde göreceğimiz yeni isimler arasında. Henüz Coel’ın canlandıracağı karakterin detayları bilinmese de Variety’nin haberine göre Coel’ın çekimlerde bulunduğu söyleniyor.

YENİ FİLMDE YENİ BİR SÜPER KAHRAMAN VAR

Riri Williams olarak bilinen Ironheart süper kahramanının ‘Black Panther: Wakanda Forever’ filminde yer alacağını söyleyen Kevin Feige, ‘Judas and the Black Messiah’ filminden tanıdığımız Dominique Thorne’un bu karaktere hayat vereceğini duyurmuştu. İlk defa ‘Black Panther 2’ filminde tanışacağımız Riri Williams / Ironheart adlı süper kahramanın aynı zamanda Disney+ platformunda bir dizi serisi de hazırlanıyor.

İlk olarak 2016’da Marvel’ın tanıttığı Ironheart süper kahramanı, Tony Stark’tan daha zeki 15 yaşında bir MIT öğrencisi. Iron Man kıyafetlerini kullanarak kendisine bir süper kahraman kıyafeti hazırlayan Williams, Tony Stark’ın yardımı ile yeni bir süper kahraman oluyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi