FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Tüp Bebek Süreçlerinde SGK Devlet Katkısı 2020

2020 SGK tüp bebek tedavisinin ne kadarını karşılar? Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar iştirak hissesinden muaf değildir. Devlet Dayanağı …

Kadinnews

2020 SGK tüp bebek tedavisinin ne kadarını karşılar? Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar iştirak hissesinden muaf değildir. Devlet Dayanağı ilaçları karşılıyor mu?

SGK Tüp Bebek Kuralları 2019-2020

2019-2020 SGK tüp bebek koşulları üç deneme ile hudutlu olmak üzere uygulanan IVF tedavi masraflarının devlet dayanağı ile karşılanması için gerekli olan koşullar şunlardır;

Sıhhat konseyi raporu düzenlenmiş olmalıdır. Düzenlenen sıhhat konseyi raporunun içeriğinde yapılan tıbbı tedaviler sonrasında ebeveynin olağan tekniklerle çocuk sahibi olamayacağının belirtilmesi gerekir. Rapor içeriğinde ayrıyeten yardımcı üreme yollarının gerekliliği bulunmalıdır.

Devlet dayanağından faydalanmak için 43 yaşından gün almamış ve 23 yaşını doldurmuş olmak gerekir.
3 yıllık evli olma koşulu bulunur ve üç yıl evlilikleri olan çiftlerin en az iki kere aşılama yapmaları zaruriliği vardır.
İstisna durumlarda 3 yıllık evlilik kaidesi aranmamaktadır. Bu istisnalar ise; sperm sayısı 5 milyondan az olanlar, tüpleri kapalı olanlar ve yumurta rezervleri düşük olanlar halindedir.

Tüp bebek uygulaması yapılacak olan merkezin SGK ile mukavelesi bulunması gerekir.

Son üç yıl içerisinde tedavi yollarını deneyerek sonuç alamamış olmak gerekir. Bu durumun sıhhat hizmeti veren kurum tarafından belgelenmesi zaruridir.

En az beş yıllık süreyi kapsayan sıhhat sigortası prim gün sayısının tamamlanmış olması ve eşlerden rastgele birisinin bu şartı yerine getirmesi gerekir.

Tüp Bebek Devlet Dayanağı 2020

Tüp bebek tedavi dayanağı almak için belirtilen kaideler hakkında bilgi sahibi olan şahıslar koşulları tam olması durumunda rapor alarak ilaç dayanaklarını de kurum tarafından sağlamaktadır. Toplumsal Güvenlik Kurumunu 3 denemeye kadar dayanak sağladığı tedavi tekniğinde kişinin daha evvel evliliğinden çocuk sahibi olması kurum dayanağını etkilememektedir.

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler devlet dayanağı ile 3 deneme hakkına sahip olarak tüp bebek metodundan fiyatsız olarak faydalanmaktadır. Devlet dayanağına mani olmayan öteki bir durum ise evlat edinmektir. Daha evvel çocuk evlat edinmiş olan çiftleri için bu durum kurum takviyesi almalarına mahzur teşkil etmemektedir.

Tüp bebek devlet dayanağı almak isteyen çiftler kaideleri taşımaları durumunda yalnızca katkı hissesi ödemesi yaparak tüp bebek dayanağından faydalanma talihine sahip olmaktadır.

Tedavilerde Yaş Hududu

Tedaviye başlamış olan bayanın yaşı 40 yaşın üzerinde ise tedavi bedelleri kurum tarafından karşılanmamaktadır. SGK tarafından tedavi masraflarının karşılanması için tedaviye başlayan bayanın 40 yaşından gün aldığı tarih öncesinde düzenlenmiş olan sıhhat raporuna gereksinim bulunur. Rapor tarihi prestiji ile 30 gün içerisinde embriyo transferi gerçekleşmiş olursa tedaviye ait masraflar kurum tarafından karşılanmaktadır.

Tüp Bebek Tedavisi SGK Raporu Nedir?

Tüp bebek tedavi raporu alınarak devlet dayanağından yararlanmak mümkün olmaktadır. Tüp bebek raporu nedir ve almak için yapılması gerekenler şunlardır;

Tüp bebek raporu almak için tüp bebek ünitesinin bulunduğu üniversite hastanelerine ya da devlet hastanelerine başvurmak gerekir.

Tüp bebek tedavi raporunda istenen analizler FSH, AMH bedelleri, rahim sineması ve en az üç farklı vakitte verilmesi gereken sperm analizleri olmaktadır.

İlaç ve tedavi raporu ismi ilaç ve tedavi raporları olarak 2 başka formda çıkmaktadır. İlaç raporlarını müddeti 1 ay geçerdir. Tedavi rapor mühleti 6 ay geçerli olacak halde düzenlenmektedir.

Her uygulamada yeni rapor çıkarılması gerekir.

Düzenlenen raporların SGK kurallarına uygun olması gerekir.

Rapor çıkarma müddetleri müracaatta bulunulan hastaneye nazaran değişmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi