FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Sırt Ağrısından Kurtulmak İçin Yapabileceğiniz 8 İdman

Sırt ağrısını önlemek ister misiniz? Sırtınızı ve destekleyici kaslarınızı germek ve güçlendirmek için birkaç temel idman deneyin. Sırt ağrısına …

Kadinnews


Sırt ağrısını önlemek ister misiniz? Sırtınızı ve destekleyici kaslarınızı germek ve güçlendirmek için birkaç temel idman deneyin. Sırt ağrısına güzel gelen idmanlar hareketler yazımızda sizlerle… Her idmanı birkaç kere tekrarlayın, akabinde antrenman kolaylaştıkça tekrar sayısını artırın. Sırtınızı incitirseniz yahut osteoporoz üzere diğer sıhhat meseleleriniz varsa, bu antrenmanları yapmadan evvel hekiminize danışın.

Bilim adamları, antrenmanın yalnızca bedenimiz için değil, beynimize de yardımcı olduğunu argüman ediyor. İdmanlar beynimizin yeni hücreler oluşturmasına ve aktivitesini artırmasına yardımcı olur. Beyin ve beden, bilgisayarlarımızda ve telefonlarımızda çok fazla vakit geçirdiğimizde yorulur, böylelikle gerçek idman ile ikisini de uygun durumda tutabiliriz.

Bel ağrısı için idmanlar sırt, mide ve bacak kaslarını güçlendirebilir. Sırt ağrısını hafifletmek için omurganızı desteklemeye yardımcı olurlar. Sırt ağrısı için rastgele bir idman yapmadan evvel sürekli sıhhat uzmanınıza danışın. Ağrınızın nedenine ve yoğunluğuna bağlı olarak birtakım idmanlar önerilmeyebilir ve ziyanlı olabilir.

Sırt Ağrısından Kurtulmak İçin Yapabileceğiniz 8 Egzersiz​

Alt sırtı güçlendirmek için antrenman yapmak bel ağrısını hafifletmeye ve önlemeye yardımcı olabilir. Tıpkı vakitte bacak ve kol kaslarını da güçlendirebilir.

Bedeninizin sonlarına dikkat edin ve bedeninizi çok fazla şey yapmaya zorlamayın. Bedeninizi dinleyin ve her an sizin için en uygun olanı yapın.

Bedeni yatay konumdan kaldırma​


Nasıl yapılır: Yüzünüz aşağı bakacak halde, kollarınız bedeniniz boyunca gerilmiş ve avuç içleriniz kalçalarınıza değecek formda yere yatın. Ayaklarınızı bir ortada tutun ve topuklarınızı ve ayak parmaklarınızı da bir ortada tutun. Bacaklarınızı hareket ettirmeden ve kollarınızı başlangıç konumunda tutarken bedeninizin üst kısmını bu durumdan kaldırmaya başlayın.
Yararları: Bu antrenman, hem gluteal kaslarınızı hem de omurga bölgenizi formda fiyat.

Yüzme hareketi​


Nasıl yapılır: Kollarınızı öne hakikat uzatarak yüz üstü yere yatın. Birebir vakitte, başınızın yanı sıra bacaklarınızı ve kollarınızı yerden (eğilmeden) kaldırın. Bir yay oluşturarak onları olabildiğince yükseğe kaldırmaya çalışın. Bu durumda 2-3 saniye tutun ve akabinde yavaşça başlangıç konumuna indirin.
Yararları: Bel ağrısından kurtulmak için en tesirli yollarından biridir. Bu temel antrenman tıpkı vakitte gluteal kasları güçlendirme de kullanır.

Geriye eğilme hareketi​


Nasıl yapılır: Başlangıç konumu – karnınızın üstüne yatarak. Dirseklerinize yaslanın, bacaklarınızı düzeltin ve ayak parmaklarınızı uzatın. Nefes alırken, yavaşça bükülmeye başlayın, göğsünüzü üst kaldırın, kollarınızı omuz hizasında yanlara yanlışsız açın ve ayaklarınızı yerden kaldırın.
Yararları: Bu idmanda sırt, omuzlar, boyun ve bacaklar çalışır.

Pilates topu ile eğilme​

Nasıl yapılır: Karnınız ile topun üzerine uzanın, ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve dizlerinizi yavaşça bükerek kendinizi sabitleyin – bu konumu koruyun. Kollarınızı çaprazlayın ve önünüzde tutun yahut başınızın gerisine koyun. Bu durumdan, alt sırt bölgenizde sırtınızı yumuşak bir halde bükmeye ve açmaya başlayın. Antrenmanı 10-15 sefer tekrarlayın.
Yararları: Bu antrenman sırt, kalça ve kalça kaslarını çalıştırır.

Pilates topunun üzerine uzanma egzersizi​


Nasıl yapılır: Elleriniz ve ayaklarınız yerde olacak formda karnınıza uzanın ve bedeninizi mümkün olduğunca gevşetin. Nefes verirken olabildiğince sırtınızı çevirin, pelvisinizi içe yanlışsız bükün ve başınızı aşağı indirin. Antrenmanı ani hareketler olmadan sıkıntısız bir formda gerçekleştirin. Omurganızın gerildiğini hissetmelisiniz.
Yararları: Esneme için uygun harekettir.

Ayak yanda yatma hareketi​


Nasıl yapılır: Karnınızın üzerine uzanın. Kollarınız bedenin yanına gelecek biçimde bacaklarınız dizlerde düzleştirilmelidir. Bir bacağı yerinde bırakın, oburunu dizde 90 ° açıyla bükün ve yana yanlışsız hareket ettirin. Ayaklarınızı yüzeye sıkıca bastırın ve bedeninizi bükmeyin. Kollarınızı dirseklerden bükülü olarak başınızın her iki yanına rahat bir halde yerleştirin. Rahatlayın, sırtınızın üst ve alt kısmında hafif bir gerginlik hissedin. Bunu her iki tarafta 30 saniye boyunca yapın.
Yararları: Sırt, bacaklar ve kollardaki yorgunluğu giderir.

Sırt üstü yatarken bükülme hareketi​

Nasıl yapılır: Sırt üstü uzanın, bedeninizi gerin, bacaklarınızı düzeltin ve yere sıkıca bastırın. Ellerinizi, dirsekleriniz yavaşça bükülmüş, avuç içi her dirseğe yaslanacak biçimde başınızın üzerinde yere koyun. Bacaklarınızı çaprazlayın – birini başkasının üzerine koyun ve ayaklarınızı sıkın. Kollarınızı ve bacaklarınızı sağ tarafa çevirin, akabinde birebirini aksi tarafta yapın. Gerilmenizin genliğini kısa tutun, belinizin ve omurganın gerildiğini hissedin. Bacaklarınızı bükmeyin ve pelvisinizi yahut sırtınızı kaldırmayın.
Yararları: Bu hareketi uygularken gerginlik ve ağrı ortadan kalkacaktır. Tertipli idman ile duruş güzelleşecektir.

Gevşeme Hareketi​


Nasıl yapılır: Dizlerinizin üstüne çökün, ayaklarınızı ayak parmaklarınızın üzerine koymayın. İstenilen konuma gelmek için oturun, kalçalarınızı topuklarınıza kadar indirin, kalçalarınızı geniş bir biçimde açın – bedeninizin genişliğinden daha büyük bir aralık. Ayaklarınızı bir ortaya getirin. Eğilin, mümkün olduğunca derin uzanın, bedeninizi uyluklarınızın ortasına indirin. Kollarınızı öne yanlışsız uzatın. Boynunuzu omurganızla tıpkı hizada tutun ve başınızı yana yatırın. Sırtınızı yavaşça çevirin ve büsbütün gevşeyin.
Yararları: Omurgadaki gerginliği ve sertliği giderir, sırt kaslarını çalıştırır, esneklik geliştirir. Sonlar ve kaslar daha yeterli çalıştıkça kan akışı artar. İdmanın sonunda dinlenmek için yapılır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi