FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Ses Kısıklığına Ne Yeterli Gelir? Doğal Devalar

Boğaz ağrısına ve ses kısıklığına ne güzel gelir bulunabilmesi için birinci olarak sesin nasıl ziyan gördüğü yani sesin kısıklığına neyin sebep …

Kadinnews

Boğaz ağrısına ve ses kısıklığına ne güzel gelir bulunabilmesi için birinci olarak sesin nasıl ziyan gördüğü yani sesin kısıklığına neyin sebep olduğunun belirlenmesi gerekir. Altta ses kısıklığı sebepleri listelenmiştir:

Ses Kısıklığı Sebepleri

  • Soğuk algınlığı yahut üst teneffüs yolu viral enfeksiyonu
  • Sesin makûs kullanılması: Sesin çok yüksek, bağırarak uzun mühletler boyunca yanlış kullanılması sonucunda
  • Gastroözofageal reflü: Mide asidi yutulduğunda ve vokal kıvrımları tahriş ettiğinden ötürü
  • Sigara içmek
  • Alerji, tiroit sorunu, nörolojik bozukluklar, romatoid arterit ve seste travma üzere meselelerde ses kısıklığına sebep olabilmektedir.

Ses kısıklığına ne âlâ gelir konutta tahlil arayanlar için altta tedavi usulleri yer almaktadır.

ses kısıklığı

Ses Kısıklığı Tedavisi

Her nedene nazaran tedavisi de farklılık göstermektedir. Sırası ile nedenlere nazaran tedavi formüllerine değinilecektir.

  • Soğuk algınlığı nedeniyle oluşan ses kısıklığı: Bu sorunun çözümlenebilmesi için birinci olarak soğuk algınlığından tedavi edilmesi lazımdır. Hem ses hem de soğuk algınlığı için birebir olan zencefil çayı hazırlanarak doğal tedavi usulü ile uygulanabilir. Şayet ses kısıklığı ve soğuk algınlığı 2 günden fazla devam eder yahut acıları artarsa en yakın hastaneye gidilerek denetim ettirilmelidir.
  • Bağırmadan ve uzun müddet yüksek sesli konuşmadan kaynaklanan ses kısıklığı: Bu ses kısıklığı için genelde hiçbir tedaviye muhtaçlık duyulmasına gerek kalmaz. Muhakkak bir müddet içinde geçer. Lakin tekrar de tedavi süreci hızlandırılmak istenirse zencefil ile balı güzelce karıştırarak yenilmesi en süratli doğal tahlillerden biridir.
  • Gastroözofageal reflüden ötürü kaynaklanan ses kısıklığı: Birinci olarak bir mühlet bir şeyin yenilmemesi gerekir. Bu sırada doğal tedavilerden biri olan tuzlu su gargarası yapılabilir.
  • Sigara içmekten kaynaklanan ses kısıklığı: En tesirli tahlil sigaranın bırakılmasıdır. Ayrıyeten bu durum düzeldikten sonra tekrar birebir durum ile karşılaşılırsa ses kalıcı olarak gidebilme ihtimaline karşı sigara kesinlikle bırakılmalı ve bunun için tıbbi tedavi görülmesi gerekebilir.
  • Alerji ve tiroit gibisi durumlardan kaynaklanan ses kısıklığı: Tıbbi bir tedavi ile daha düzgün bir tahlil getirilebileceğinden hastaneye gidilerek denetim ve tedavi süreçleri gerçekleştirilebilir. Ses kısıklığına yeterli gelen bitkiler bu durum için tavsiye edilmemektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi