FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Seboreik dermatite ciltte kızarıklığa neden oluyor

Bedenimizi saran deri epey güçlü bir yapıya sahiptir. Ancak çeşitli etkenlere bağlı olarak hastalıklara karşı savunmasız kalabilir. Bunlardan …

Kadinnews

Bedenimizi saran deri epey güçlü bir yapıya sahiptir. Ancak çeşitli etkenlere bağlı olarak hastalıklara karşı savunmasız kalabilir. Bunlardan biri olan seboreik dermatit deride deforme ve tahribatlara yol açan bir hastalıktır. Çok yağlanma ve yağ bezi sayısının en çok bulunduğu alanlardaki iltihaplanmaya seboreik dermatit denir. Çoklukla derinin seboreik alanlarına yerleşen, lakin kesin sebebi aşikâr olmayan enflamatuar ve kaşıntılı bir hastalıktır. Toplumdaki sıklığı %1-3 oranında olup tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır.

Hastalığı tetikleyen durumlar nelerdir

Ciltteki yağ oranının fazla olması: Tam olarak bu durum sebep olmasa da ağır sebum üretimi olan bölgelerde daha çok çıktığı için bu hastalığa yer hazırlar.

Merkezi hudut sistemi hastalıkları: yapılan araştırmalar göstermiştir ki parkinson hastalığı, baş yaralanmaları, felç, AIDS üzere hudut sistemini etkileyen hastalıklarla seboreik dermatitin bir ilgisi vardır.

Cilt mantarları: Seboreik dermatit hastalarının birçoklarında bedendeki mantar ve maya sayısında artış görülür. Kesin olmamakla birlikte mantar ilaçlarının bu hastalığa yeterli gelmesi seboreik dermatitin bir mantar iltihabı olduğunu göstermektedir.

Beden istikrarının bozulması: Hormon düzeyindeki değişimler ve bağışıklık sistemindeki zayıflamalar bu hastalığa davetiye çıkarmaktadır.

Kesin bir yaş aralığı olmamakla birlikte sıklıkla görülen yaş kümelerini 3’e ayırabiliriz. Birincisi bebeklik devri, ikincisi orta yaş periyodu üçüncüsü ise yaşlılık devri. Ekseriyetle bebeklerde ömrün birinci 3 ayından sonra görülür. Hastalığın bu cinsine infantil seboreik dermatit denir ve çabucak hemen bebeklerin tümünde iki yaşına gelmeden geçer.

Yetişkinlerde görülen seboreik dermatit bebeklere oranla daha fazla nedene ve multifaktöriyel etkenlere dayandırılır. Hormon değişikliğine bağlı olarak ergenlikte görülme mümkünlüğü yüksek olsa da yaş skalası epey geniştir. Kronik bir hastalık olmasından ötürü itinayla takip edilmeli ve engellenmelidir. Yaşlılık periyodunda görülen seboreik dermatit ise tedavi edilsin yahut edilmesin tekrarlar ve kaybolur.

Hastalığı denetim altına almak mümkün

Seboreik dermatit hastalığı kimi durumlarda hiçbir müdahale gerektirmeden zaten güzelleşebilir. Ayrıyeten tertipli bir tedavi metodu ile denetim altına almak mümkündür. Hastalık ağır gerilim, hudut sistemi merkezine bağlı gelişen hastalıklarda daha fazla görülebilir. Bu hastalığın bağışıklık sistemi zayıf olan şahıslarda daha fazla görüldüğü düşünülmektedir. Hastalığı önlemenin ya da büsbütün hastalıktan kurtulmanın imkânsız olduğu düşünülmektedir. Hastalık muhakkak aralıklar ile tekrarlar ve devamlı tedavinin sürdürülmesi ile hastalığa karşı muvaffakiyet sağlanabilir.

– Keratolitik solüsyonlarla cilt döküntülerini temizlemek,

– İltihaplı cilt bölgesindeki Malassezia üzere maya ve mantarlardan kurtulmak için ketokonazol yahut siklopiroks içeren krem yahut şampuanlar kullanmak,

– Ketokonazol, siklopiroks, selenyum sülfür, çinko priton, katranlı sabun ve salisilik asit içeren şampuanlarla saç derisini tedavi etmek,

– Hakikat ve sistemli beslenme,

– Sistemli uyku,

– Spor aktiviteleriyle disipline edilmiş bir hayat üslubu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi