FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

REM uyku bozukluğu nedir? Belirtileri Tedavisi

Rem uykusu davranış bozukluğu olarak söz edilen meselede, hasta hayalinde yaptığı davranışları, sahiden de yapmaya eğilimlidir. Düş görürken …

Kadinnews

Rem uykusu davranış bozukluğu olarak söz edilen meselede, hasta hayalinde yaptığı davranışları, sahiden de yapmaya eğilimlidir. Düş görürken insan bedeni büsbütün hareketsiz olmalıdır. Bu duruma fizikî uyku felci ismi verilir. Fakat rem uykusu davranış bozukluğuna sahip olan bireyler bu durum tam bilakis işler. Bu hastalar, düşlerinde yaptıkları hareketleri, uyurken de yaparlar. Örnek olarak duvara vurma, yumruk atma, yürüme ya da konuşma vs. Bu hareketler birçok vakit rastgele bir meseleye sebep olmazken, birtakım durumlarda epey şiddetli durumlar ve kazalar meydana gelebilir. Genel olarak rem uykusu davranış bozuklukları hayatlarının bir periyodunda her insanın başına gelebilir. Uykuda konuşmak, hafif hareket etme ya da mırıldanmak olağan kabul edilir. Lakin uykuda yürüme, hareket etmek, kendine ya da diğerine ziyan verme üzere durumlarda tedaviye başvurulmalıdır.

Rem Uyku Bozukluğu Sebepleri Nelerdir?

Rem uyku bozukluğu nedenleri çeşitli sebeplerle meydana gelebilir. Parkinson hastalıkları ya da farklı hastalıklar sebebiyle rem uyku bozukluğu meydana gelebilirken, ruhsal problemlerde da bu sorunlar meydana gelebilir. Sağlıklı uykunun yaklaşık olarak %25’i REM uykusunu oluşturmaktadır. Bu noktada düş gören kişi büsbütün hareketsizdir. Beynin muhakkak noktaları düş sırasında hareket etmeyi ve rüyayı fizikî olarak gerçek algılamayı pürüzler. Lakin kimi hastalarda bu durum tam aykırısı formda meydana gelir. Arbede etme, yumruk atma, bir yerlerden zıplama üzere epey riskli durumlar uyurken meydana gelebilir.

Rem Uyku Bozukluğu Kimlerde Görülür?

Rem uyku bozukluğu olan şahıslar ortasında ekseriyetle Parkinson hastaları bulunmaktadır Parkinson hastalarının büyük bir kısmında rem uykusunda bozukluklar meydana gelebilir. Bundan ötürü da bu noktada uykun bir tıbbi geçmiş araştırması yapılmalıdır. Hastalığın tedavisi için klinik hikaye alınmalıdır. Kesin teşhis koyulması için uyku incelemesi yapmak epeyce değerlidir. Uyku sırasında meydana gelen hareketlerin tahlil edilmesi ve uzman şahıslar tarafından incelenmesi gerekmektedir. Hastanın inançlı bir yerde uyuması ve etrafında ona ziyan verebilecek gereçlerin olmaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra hastanın durumu ve düzeyi belirlendikten sonra en uygun ilaç tedavisine başlanır. İlaç tedavisi ile birden fazla vakit durum denetim altına alınır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi