FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Montignac Diyeti Nasıl Yapılır? Diyet Kuralları Nelerdir?

Montignac diyeti , Fransız bir diyetisyen olan Michel Montignac tarafından sunulmuş bir diyet programıdır. Kalori azaltmaya dayanan bir programı …

Kadinnews


Montignac diyeti, Fransız bir diyetisyen olan Michel Montignac tarafından sunulmuş bir diyet programıdır. Kalori azaltmaya dayanan bir programı olmadığı için; başka diyetlerde kilo verememiş olan bireylerin uygulayabileceği bir diyettir. Glisemik indeksin, yani kan şekeri ölçüsünün yüksek olduğu besinlerin tüketilmesi yasaklanıp, kalan yiyeceklerin daha özgürce tüketilmesine imkan sağlanan bir programa sahiptir.

Montignac Diyetinin Kuralları Nelerdir?
Montignac diyetinde uygulanan birtakım kurallar şunlardır:

  • En güzel karbonhidratlar glisemik indeksi düşük olan karbonhidratlar olduğundan, buna nazaran bir seçim yapılmalıdır.
  • İşlenmiş ve doymuş yağlar tüketilmemelidir. Yağlı yiyeceklerin kalite oranı, doğal yağ içeriklerine nazaran belirlendiğinden doymamış yağ sitlerine sahip olan besinler tercih edilmelidir.
  • Protein konusunda bir seçim yapılırken, zerzevat ve etin birbirine ne oranda karıştırıldığı göz önüne alınmalıdır.
  • Bilhassa kahvaltı öğünü atlanmamalıdır ve geçiştirici yerine doyurucu bir kahvaltı yapılmalıdır.
  • Akşamları ağır ve sıhhatsiz yiyecekler tüketmekten kaçınılmalıdır.

Montignac Diyeti Nasıl Yapılır?
Montignac diyetinin uygulanması gereken 2 kademesi şu formdadır:

  • Zayıflama Fazı: Birinci kademedir. Tüketilecek olan besinler; glisemik indeksi 35 ve altında olan besinler olmalıdır. Kişinin günlük tüketmesi gereken protein ölçüsü ise; beden yükünün 1.3-1.5 katı üzerinden hesaplanır.
  • Dinlenme ve Korunma Basamağı: Düşük kalorili karbonhidratların tüketildiği, ikinci evredir. Bu evrede maksat kiloyu denetim altında tutmaktır. Bu kademe geri kalan ömür müddeti kadar sürdürülebilmektedir.





BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi