FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Mide Kanseri Belirtileri Tedavisi

Mide kanserin tanısı ve tedavisi konusunda son yıllarda önemli ilerlemeler yaşanmış ve korunmanın yolları bulunmuştur. Dünya genelinde görülme …

Kadinnews

Mide kanserin tanısı ve tedavisi konusunda son yıllarda önemli ilerlemeler yaşanmış ve korunmanın yolları bulunmuştur. Dünya genelinde görülme sıklığına nazaran mide kanseri 4. Sırada yer almaktadır. Türkiye’de de sıklıkla karşılaşılan bir kanser çeşidi olan mide kanseri, midenin mukozasında berbat huylu tümörün oluşmasıyla başlar ve oradan öbür organlara sıçrayabilir. Dünya genelinde her yıl 800 bin kişinin vefatına yol açan mide kanseri için en kıymetli şey erken teşhistir. Aşağıda yazımızda yer verdiğimiz belirtiler şayet sizde varsa bir doktora başvurmanızı öneririz.

Mide Kanseri Belirtileri Neler?

Mide kanseri birinci evrelerinde pek fazla belirti göstermeyen bir hastalıktır. Genel belirtileri ise hazımsızlık, şişkinlik, doygunluk hissi, mide bulantısı, kusma’dır. Bilhassa bu stil şikayetleri olmayan şahıslarda bu şikayetler gözlenmeye başlandığında bir doktora başvurulmalıdır. Mide kanseri tedavisi için erken teşhis en kıymetli noktadır ve aşağıda sıraladığımız belirtiler sizde görülüyorsa hekim denetimine başvurmanız değerlidir.

  • Geğirme ve mide asidinin yüksek olması
  • Uzun süren doygunluk hissi ve erken doluluk hissi
  • Kilo kaybı
  • Mide de kanama
  • Kan pıhtısı oluşumuna bağlı ani göğüs ağrısı ve nefes darlığı
  • Bulantı
  • Mide ve göğüs boşluğunda ağrı ve yutma zahmeti

Üstteki belirtilere ek olarak ileri evre mide kanseri belirtileri olarak önemli kilo kaybı, dışkıda kan ve batında sıvı birikmesi meydana gelebilir. Fakat şunu da belirtelim ki bir kişi de bu belirtilerin gözükmesi kesin olarak mide kanseri demek değildir.

Mide Kanseri Tedavisi

Mide kanseri evreleri belirlendikten sonra tedavi süreci başlar. Çok kademeli bir tedavi süreci olan mide kanseri tedavisinde en değerli nokta berbat huylu tümörün çıkartılmasıdır. Bu kademede da en kıymetli nokta erken teşhistir. Zira ileri düzeyde bir mide kanseri hastasına cerrahi müdahale yapılamayabilir.

Cerrahi müdahale sırasında midenin bir kısmı yahut tamamı alınarak tümörden temizlenir. Hastaların günlük hayatlarına dönebilmeleri için diyetler önerilmektedir. Tüm midesi alınan hastalarda bağırsaktan yeni mide yapılır. Bu halde hastanın olağan hayatına devam etmesi sağlanır. Kimi durumlarda cerrahi müdahale sonrası ışın yahut ilaç tedavisi ile tedavi süreci devam etmektedir.

Mide Kanseri Ameliyatı Olanlar Tıklayın !

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi