FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Menorajinin Nedenleri Nelerdir, Nasıl Geçer?

Menorajiye sebep olan etkenler bayanların ömürlerini olumsuz etkilemekte ve çok adet kanamasına sebep olmaktadır. Tıp literatüründe Menoraji …

Kadinnews

Menorajiye sebep olan etkenler bayanların ömürlerini olumsuz etkilemekte ve çok adet kanamasına sebep olmaktadır. Tıp literatüründe Menoraji olarak bilinen çok adet kanaması adet devirlerinde meydana gelen kanama şiddetinin artmasını ve adet devrinin 1 haftayı geçmesini söz etmektedir.

Çok adet kanamasının tespit edilmesi epeyce güç bir durumdur. Bu sebeple bayanlar olağandan daha fazla kanama yaşıyorlarsa ya da her saat başında pet değiştirmek zorunda kalıyorlarsa Menorajiden kelam edilebilir. Birebir vakitte çok yorgunluk hissi ve kansızlık üzere sebeplerle meydana gelen çok adet kanamaları Menorajinin en besbelli belirtilerindendir.

Menoraji (Aşırı Adet Kanaması) Neden Olur?

Menoraji nedir sorusunun yanıtını adet periyotlarında çok adet kanaması görmek biçiminde cevaplamakla birlikte her bayanda çok adet kanaması farklı nedenlere bağlı gerçekleşebilir. Adet devri bayanlarda 12 yaşından itibaren görülmeye başlanır ve menopoza kadar devam eden bir süreçtir. Olağan durumlarda adet devri 28 günde bir tekrarlanmakla birlikte bu müddet 21 ila 35 gün ortasında da gerçekleşebilir. Her adet periyodunda sağlıklı bir bayanın 60 ila 80 ml ortasında kanaması olması beklenir. 80 ml üzerinde gerçekleşen çok adet kanamaları Menorajiye sebep olur.

Menorajiye;

  • Rahim kanseri,
  • Rahim ağzı ve rahim içi enfeksiyonları,
  • Hipotiroidi üzere hormon bozuklukları,
  • Karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları,
  • Yumurtalıkların adet düzensizliğine neden olacak halde düzgün çalışmaması

Üzere nedenler çok adet kanamasına neden olmaktadır.

Menoraji (Aşırı Adet Kanaması) Nasıl Anlaşılır?

Menoraji sürecini manalandırmak için rutin süreçlerin dışında birtakım farklı belirtilerin gerçekleşmesi ve adet devirlerinde çok adet kanaması görülmesi Menorajinin anlaşılması için en kıymetli işarettir. Adet devri ekseriyetle bayanlarda 7 ila 10 gün ortasında değişen süreçlerde gerçekleşmektedir. Bu devirde adet kanamasının yoğunluğu ve ölçüsü tıpkı olmaz. Lakin her gün bol ölçüde kanama gerçekleşiyorsa ve bu durum adet periyodunuz boyunca devam ediyorsa çok adet kanaması sorunundan kelam edilebilir.

Günlük aktiviteler sırasında her saat ped değiştirmek zorunda kalıyorsanız ve regl devrinizde gece daima kanamanız devam ediyorsa yeniden Menoraji sorunundan kelam edilebilir. Tıpkı biçimde adet düzensizliği belirtileri de çok adet kanamasına sebep olacaktır. daima yorgunluk hissi taşımanız, kansızlık, karın ve kasıklarda ağrı üzere semptomlarda Menorajinin anlaşılması için sizlere yardımcı olacaktır. Bu durumlara regl devrinizde rastlamanız halinde hekim muayenesi olmanızda ve hekiminizin gerekli gördüğü tedavi prosedürünü uygulamanızda fayda vardır.

Menorajinin Tedavi Edilmesi Nasıl Yapılmalıdır?

Menorajinin tedavi edilmesi hastalığın hakikat teşhisinin konularak hastalığa sebep olan durumların ortadan kaldırılması ile mümkün olacaktır. Adet düzensizliği tedavisi biçiminde uygulanan doğum denetim hapları üreme ve yumurtalık sisteminden kaynaklı adet kanamalarının önlenmesine yardımcı olmaktadır. Kolay ilaç tedavileri ile hormon istikrarının sağlanarak çok adet kanamasına neden olan durumlar tedavi edilmektedir.

Menoriji sorunu birçok bayan tarafından çok önemli bir sorun olarak karşılansa da tahlili kolay sistemler tedavide başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Çok adet kanamasına sebep olan rahim içinde meydana gelen tümörler ve polip biçimindeki iltihaplar cerrahi müdahaleler sonucunda Menoriji sorunu tedavi edilmekte ameliyat sonrasında nizamlı olarak yapılacak jinekolog muayeneleri ile regl periyodunuz takip edilmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi