FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Klimayla serinlemek isterken hastalıklarla çaba etmeyin

Birçok insan yazın sıcaklığından bunaldığında devayı klima ile serinlemekte buluyor. Klima anlık olarak serinlik sağlasa da birçok hastalığı …

Kadinnews

Birçok insan yazın sıcaklığından bunaldığında devayı klima ile serinlemekte buluyor. Klima anlık olarak serinlik sağlasa da birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Klimada kolaylıkla barınan bakteriler lejyoner hastalığına davetiye çıkarıyor. Bakteriler nemli ortamlarda rahatlıkla üreyip çoğalabilirler. Legionella pneumophila olarak isimlendirilen bakterinin neden olduğu bir akciğer enfeksiyonu olan lejyoner, halk ortasında zatürre olarak bilinir. Klimaların filtre sistemlerinde kendilerine üremek için uygun ortam bulan bakteriler, klimanın yaydığı hava ile insanların teneffüs yollarına ulaşırlar.

Bu belirtileri gösteriyorsanız dikkat

Her ne kadar zatürre olarak bilinse de Lejyoner hastalığı tipik zatürre belirtilerine misal belirtiler vermez. Tipik zatürrenin tersine bu hastalıkta akciğer ve teneffüs sistemine ilişkin şikayetler ön planda değildir. Daha çok üst teneffüs yolu hastalıklarına benzeri bulgulara yol açan lejyoner hastalığı vakitle akciğerlerde iltihaplanmaya yol açar. Birinci iki gün içinde

– Halsizlik,

– Kırgınlık,

– Kas ağrıları,

– Şiddetli baş ağrısı ve

– Huzursuzluk kelam bahsidir.

İki günlük devirden sonra ise ateş ve birinci iki günde ağır olmak üzere kuru öksürük görülür. Bulantı, kusma ishal, karın ağrısı üzere sindirim sistemi bulguları da olabilir. Hastaların %20’sinde hudut sistemi bulguları, konsantrasyon bozuklukları hatta koma görülebilir.

Her hastalıkta olduğu üzere lejyoner hastalığında da risk kümesinde yer alan şahıslar vardır. Bu şahıslar; Bebekler ve çocuklar, kanser tedavisi gören hastalar, 50 yaş üstündeki bireyler, astım ve KOAH hastaları, organ nakli olmuş şahıslar.

Ayrıyeten otel ve restoranlar üzere büyük havalandırmaya muhtaçlık duyulan yerlerde çalışan bireyler bu hastalığa yakalanma konusunda daha büyük risk altındadır. Lakin bilhassa yaz aylarında otomobile binen, konutunda klima çalıştıran, Alış Veriş Merkezlerinde vakit geçiren pek çok kişi için de risk kelam bahsidir.

Diğer hastalıklar ile karıştırmayın

Hastalıkta kullanılan en temel tedavi tekniği antibiyotiktir. Lejyoner hastalığının öbür akciğer enfeksiyonlarından ayrılması epey zordur, teşhis laboratuvar testleri ile konulur. Tedavide yaklaşık 20 gün boyunca bakterilere karşı antibiyotikler kullanılır. Hakikat antibiyotiğin uygun dozda kullanılması ile hastalık tedavi edilir.

Önemli ve tedbir alınmadığında öldürücü bir hastalık olan lejyonerden korunmak için yapılması gereken kimi ögeler vardır. Konut ve iş yerlerinin dezenfekte edilen ortamlar olması bu manada kıymetlidir. Bilhassa klimanın hastalık sebebi olmaması için, birtakım tedbirler alarak kendimizi müdafaamız mümkündür. Araçlarda ve meskenlerdeki klimaların direkt yüze ve göğse vurmayacak formda ayarlanması, ağır vakit geçirilen mesken ve iş yerlerindeki klimaların filtre bakım ve temizliklerinin makul aralıklarla yapılması bu manada epey kıymetlidir. Ayrıyeten içinde bulunan ortamın sıcaklığı için ülkü oran 25 derecedir, bu manada oda çok soğutulmamalıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi