Genel Sağlık

Hangi Ürünler bizi grip olmaktan korur 3?

Hangi Ürünler bizi grip olmaktan korur 3 Mevsim değişikliklerinden dolayı grip en çok görülen hastalıkların başında geliyor. Hangi Ürünler bizi grip olmaktan korur 3 ?

Gripten Korunmak İçin Tüketilmesi Gereken En Önemli Besinler

Mevsim değişiklikleri halsizlik, baş ağrısı ve yorgunluk olarak yansıyor. Bağışıklık sisteminin zayıf düşmesi halinde, grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi birçok hastalıkta beraberinde geliyor. Sağlıklı kalabilmek için düzenli ve doğru beslenmek altın kuraldır.

C vitamini

Kış ve yaz aylarında düzenli bir beslenme alışkanlığına sahip olmak şart. Bu yüzden; et, süt, sebze, meyve ve tahıllardan oluşan besin grupları düzenli tüketmeniz gerekiyor. Öncelikli olarak taze sebze ve meyveler, kış aylarında sağlığınızı koruyabilmek için ideal besinlerdir. C vitaminin tüketilmesi durumunda vücut zararlı maddelerden arınıyor ve savunma mekanizması güçleniyor.

A vitamini

A vitamini güçlü bir antioksidandır. Antioksidan içeren besinler düzenli ölçülerde tüketildiğinde hastalıklardan korunmanızda önemli bir etkisi olur. Yumurta, süt, balık, havuç ve portakal güçlü antioksidan kaynaklarıdır.

E vitamini ve Omega

Gripten Koruyan Besinler

E vitaminin en önemli görevi antioksidandır. En güçlü antioksidan kaynağı ise ceviz, badem, fındık, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagillerdir.

Bal

Bal, enerji vermesinin dışında, ısı sıcaklık farkının çok olduğu yerlerde soğuğa ve gribe karşı ağız, boğaz ve bronşlardaki rahatsızlıklarda ve enfeksiyonlarda ilaç olarak kullanılıyor.

Kadinnews

Recent Posts

TOKSİK BİR İLİŞKİYİ ANLAMANIN 5 YOLU

Toksik bir ilişki içinde misiniz? Belki de şimdiye kadar sadece rüyalarınızı süsleyen kişiyi bulduğunuzu zannediyorsunuz;…

3 sene ago

SONBAHARIN FAVORİ 10 TIRNAK TRENDİ

Sonbaharı doyasıya hissedeceğimiz Ekim ayına giriş yaptık. Soğuk havalar etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Hal…

3 sene ago

KONFORLU VE ŞIK KUCAKLAMA: PANÇOLAR

Her sonbahar-kış moda sezonu, podyumlarda öne çıkan dış giyim trendleri ortaya çıkıyor ve dünya çapında…

3 sene ago

MODA DÜNYASININ YENİ GÖZDESİ: DAMA DESENİ

Değişen ve gelişen modayla birlikte dolabımıza ve hayatımıza çok fazla yeni ve farklı kıyafet giriyor.…

3 sene ago