FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Görme Bozukları Neden Olur?

Kadinnews

Görme Bozukları Neden Olur? Gözümüzün sağlıklı ve net bir şekilde görülmesi için göze gelen ışınların kırılması ve gözün arka tarafında bulunan retina adlı tabakada odaklanması gerekir. Görme bozuklukları sadece yaşlı insanları etkilemez. Görme sorunları yaşayan insanlar gözlük ve kontakt lensler sayesinde görme sorunlarını düzeltmektedir.

Görme bozuklukları neden olur? Sorusunun cevabı göze gelen ışınların kırılmaması nedeniyle retinada odaklaşamaz ve görme sorunları sonucunda görme bozukluklarına neden olur. Kırma kusuru olan gözlerin ön arka uzunluğunun kısa olmasından ve lensin kırma gücünün az olmasından kaynaklanmaktadır. Kırma kusuru çeşitli sebeplerden oluşmaktadır.

Görme Bozuklukları ve Tedavileri

Görme bozukları neden olur? Sorusunun ve görme hastalığı sorununa yol açan teşhislerden biri miyopidir. Miyopi kırma kusuru yakındakileri net, uzaktakileri bulanık görme kusurudur.miyopi kalıtsal bir göz hastalığıdır. Miyopi belirtileri çocukların televizyonu yakından izlemesi, arka taraflarda oturan bir çocuğun tahtayı görememesi ve gözün sürekli kısılma belirtileri Miyopi kusurunun bulgularındandır. Miyopi hastalığı ilerlemiş veya ilerlemiş bir hastalıktır. Miyopi kusurunun tedavisi için cerrahilere başvurulur. Cerrahilerden başka bir yöntem olarak gözlük ve kontak lens kullanılmaktadır. Miyopi kusuru için kullanılan gözlük lakın kenarlıdır. Sürekli temizlenmesi gerekir.

Retinanın göz üzerinde odaklanmayıp gözün arkasında odaklanmış olan gözün ön arka uzunluğu ve kırıcı özelliği normalden az olmasıyla oluşan göz kusuru Hipermetropi’dir. Genellikle bebekler de ve küçük çocuklarda görülmektedir. Hipermetropi kusuru genelde kalıtsaldır. Hipermetrop kusuruna sahip olan göz hastaları uzağı ve yakını net olarak görmektedir. Ama kasların çok hareket etmesi nedeniyle baş ağrısına ve gözlerde yorgunluk sorunlarına sebep olabilir. Hipermetrop kusuru olan hastalara Miyopi kusuru olan hastaların tedavi şekli uygulanmaktadır.

Görme Bozukları Neden Olur? Kadinnews.Com

Görme Bozukları Neden Olur? Kadinnews.Com

Görme Bozuklukları Neden Olur?

Düşüncesinin bir diğeri ise çift görme, gölgeli görme baş ve göz şikâyetlerine sebep olan astigmatizma sorunudur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi