FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Farklı Mevsimlerde Atopik Dermatit Tedavisi Egzama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Havadaki değişikliklerin yıl boyunca atopik dermatitinizi nasıl etkileyebileceğini keşfedin ve her mevsimde alevlenmeleri önleyebileceğiniz …

Kadinnews


Havadaki değişikliklerin yıl boyunca atopik dermatitinizi nasıl etkileyebileceğini keşfedin ve her mevsimde alevlenmeleri önleyebileceğiniz yolları öğrenin. Atopik dermatiti olan bireylerde kırık bir cilt bariyeri vardır, bu nedenle etrafın ögeleri cildi etkileyebilir ve alevlenmeleri tetikleyebilir. Bu, çok soğuk yahut sıcaklıktaki ani değişiklikleri içerir. Çok soğuk hava ve rüzgar cildi kurutur.

Atopik Dermatit Tedavisi​


Çok sıcak yahut nemli hava, atopik dermatiti kötüleştirebilecek tuzlar içeren terlemeye neden olur. Farklı mevsimler ve hava durumu modelleri farklı beşerler tarafından farklı formda tolere edilir ve hangilerinin sizin için güç olduğunu bilmek değerlidir. Her mevsimin atopik dermatiti nasıl etkileyebileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin ve bu vakitlerde onu yönetmek için ipuçları alın.

Kış Ayı Atopik Dermatit İpuçları​

Kış, atopik dermatiti olanlar için ekseriyetle en güç mevsimdir ve bu birçok faktöre bağlıdır. Bu mevsimdeki düşük nem oranı, kırılan cilt bariyerinden kaynaklanan nem kaybı nedeniyle esasen çok kuru olan cildi kurutur. Rüzgar cilde de kurutuyor. Ayrıyeten, sıcak ve soğuk ortamlar ortasında sık sık geçiş vardır: soğuk ve rüzgâr dış yerlerden merkezi olarak ısıtılmış iç yerlere (bu da binada kuru havaya neden olur). Kış ayrıyeten, atopik dermatiti toz akarları tarafından tetiklenen beşerler için kuvvetli bir mevsimdir ve bu ekseriyetle insanların bu soğuk mevsimde vakitlerinin birçoklarını geçirdikleri iç yerlerde bulunur. Daha tahriş edici kumaşlardan yapılmış ağır giysiler giymek de kışın atopik dermatiti direktörün zorluklarına katkıda bulunabilir. İşte bu dönem boyunca cildinizi denetim altında tutmanız için birtakım ipuçları:

  • Dışarıda eldiven giyin. Eldivenler cildinizi soğuk ve rüzgarın kuruyan tesirlerinden korur. Yün üzere kaşıntılı gereçler yerine yumuşak esirgeyici materyalden yapılmış eldivenler kullanın.
  • Ilık su ile kısa duşlar alın. Banyo yapmaktan ve uzun sıcak duşlardan kaçının. Sıcak su cildi kurutabilir ve bilhassa soğuk bir ortamdan gelirken atopik dermatit semptomlarını tetikleyebilir. Cildinizi bir bezle ovmaktan kaçının. Duş sonrası nemli cilde nemlendirici uygulayın.
  • Güneş kremi uygulayın. Beşerler ekseriyetle kışın güneş kremi sürmeyi düşünmezler, lakin güneşe maruz kalmak hangi mevsimde olursa olsun cildinize ziyan verebilir. Kimyasal güneş kremleri cildi tahriş edebileceğinden, atopik dermatiti olan şahıslar mineral (veya fiziksel) güneş kremi kullanmalıdır. Mineral güneş koruyucusunda yaygın olarak bulunan faal bileşenler ortasında çinko oksit ve titanyum dioksit bulunurken, kimyasal güneş koruyucusunda yaygın olarak bulunanlar ortasında oksibenzon, avobenzon, oktizalat, oktokrilen, homosalat ve oktinoksat bulunur.
  • Yün üzere kaşıntılı giysilerden kaçının. Yün giyiyorsanız, cildinizi örtmek için altına pamuklu giysiler giyin.
  • Konutunuzu rahat ve dengeli bir sıcaklıkta tutun. Geceleri terlemeyi önlemek için termostatları düşük tutun ve uyku için ince pijamalar giyin.
  • Konut içi alerjenlerden kaçının. Evcil hayvanları yatak odanızdan uzak tutun ve mümkünse halıları çıkarın. Tertipli olarak tabanları süpürün ve yatakları yıkayın.

Yaz Ayı Atopik Dermatit İpuçları​

Atopik dermatiti olan birçok kişi kışın daha çok acı çekerken, kimileri terlemeye yol açan nem nedeniyle yazın daha sıkıntı anlar yaşar. Sıcaklığın kendisi de bir tetikleyici olabilir. Isı, beden ısısını düzenleme gayretiyle kan damarlarını daha büyük (veya genişlemesi) için uyarır. Genişlemiş kan damarları, atopik dermatitin temel itici güçleri olan inflamatuar hücrelerin daha fazla hareketine müsaade verir. Yaz aylarında atopik dermatit alevlenmesini önlemek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

  • Beden ısınızı tertipli tutun. Bol su için, klimalı olmayan yerlerden uzak durun ve dışarıda gölgede kalın.
  • Güneşte çok fazla vakit geçirmeyin. Kendinizi kıyafet ve şapka ile koruyun. Mineral bir güneş kremi kullan.
  • Nefes alabilen kumaşlardan bol giysiler giyin. Emici gömlekler ve pamuk üzere.
  • Terledikten sonra mümkün olan en kısa müddette duş alın ve kıyafet değiştirin.
  • Yüzerken tedbir alın. Atopik dermatiti olan şahısların, cildinin havuzlardan ve tuzlu sudan nasıl etkilendiğinin farkında olması değerlidir. Kimileri için yatıştırırken kimileri için rahatsız edici. Yüzmenin alevlenmesini önlemek için atabileceğiniz tedbirler var. Yüzmeden yaklaşık bir saat evvel kalın bir krem yahut hafif merhem katmanı uygulayın. Beden ısısını düzenlemek için yüzmeden evvel ve sonra su için. Çabucak akabinde duş alın (ılık suyla). Yüzme ve duşun kuruma tesirlerini dengelemek için üç dakika içinde bol ölçüde nemlendirici uygulayın.

Geçiş Sezonları​

Sonbahar ve ilkbahar geçiş mevsimleri olarak kabul edilir, havanın bir evvelki mevsim ile yaklaşan mevsimin bir kombinasyonu olabilir, bazen tıpkı gün içinde. Sıcaklıktaki bu ani değişiklikler, atopik dermatiti olan şahısların cildini kötüleştirebilir. Sıcak ve soğuk havada atopik dermatiti yönetmek için evvelki kısımlardaki ipuçlarını izleyin. Bu mevsimler, etraftaki alerjenler nedeniyle de sıkıntı geçer. Atopik dermatitiniz mevsimsel alerjenler tarafından tetikleniyorsa yahut hava durumu değiştiğinde, hazırlıklı olmak ve mevsimler değiştikçe bir plan yapmak en güzelidir. Tetikleyicilerden mümkün olduğunca kaçının. Antihistaminikler, alerjik konjonktivit üzere alerjik semptomlara yardımcı olabilir, fakat atopik dermatitin altta yatan nedenini ele almaz.

Oku: Atopik Dermatit Nedir? Nasıl Geçer?
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi