FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Anoreksiya Nervoza Hastalığı

Kadinnews

Genç kadınlarda daha sık görülen bu hastalık yemek yiyememe, az uyuma ve aynı zamanda da oldukça aktif olmakla beliren psikolojik bir bozukluk..

Anoreksiya Nervoza Belirtileri

Yaşını ve boyunu göz önüne getirdiğimizde olması gerekenden daha düşük kiloda olduğu halde kilo alıp şişmanlamaktan korkma..

Bu hastalığa sahip kişinin kilo ve vücut tipi algılayaşındaki sorunların ortaya çıkması kilosu düşük olduğu halde bunun öneminin farkına varamama..

Toplum içinde yemek yemek konusunda çekingen ve isteksiz davranma, gün içinde defalarca tartıya çıkıp tartılma ve alınan gramlardan bile endişe duyma ve şişmanladığını hissetme..

Beğenilme ve ilgi çekme çabası içinde kilo almayı engelleyici aktivitelerde bulunma çabasının üst düzeyde olması..
Kendileri için kilo aldırmayacak besin listesi yapma ve bu listeye harfiyen uyma hatta yemin etme..
Zayıflıktan zafiyet geçirecek dereceye ulaşılsa bile ve sağlık sorunları yaşayacak raddeye kadar gelinse bile hala şişman ve kilolu olduğu düşüncesi..

Anoreksiya Nervoza Hastalığı

Anoreksiya Nervoza Hastalığı

Kendini sürekli eleştirme, güvensizlik, toplumsal ilişkilerde azalma, kendine beğenmeme ve mutsuzluk durumu..
Kimilerinde ise sürekli yemek yeme isteği tıkanırcasına gizlice yemek yeme sık sık yeme ve neticesinde kusma olarak da görülebilir..

Bu hastalık genellikle ergenlik döneminde görülen bir hastalık olsa da nadir olarak yetişkin yaşlarda da rastlanabilir..
Genellikle bu hastalığın başlangıcı bireyin aşırı kilo aldığını kanısına vararak rejim uygulamaya başlaması kararı ile başlar kontrollü bir şekilde devam eden rejim bir süre sonra kontrolden çıkar ve aşırı zayıflık durumu ortaya çıkar..
Çağın hastalığı olarak nitelendirilen yeme bozukluğu sendromu Anoreksiya Nervoza genç kızların yanı sıra artık erkeklerde görülen bir hastalık durumunda tedavisi oldukça güç olan bu hastalığın ölümcül tehlikeleri de söz konusu.

Ayrıca problemli hayat sürenlerin de yeme bozukluğu söz konusu olabilir, okul, iş, ailevi sorunlar, duygusal çöküntü yaşayanlarda da görülebilen bir hastalıktır.

Hastalığın tedavi edilmesiyle birlikte sorun ortadan kalksa da ciddi ve kalıcı fizyolojik sorunlar yaşayabilir hastalar.
Bir kişide anoreksiya başlangıcı olup olmadığı ise vücut kitle endeksi hesaplanarak saptanabilir. Mesela bireyin olması gereken en alt kilosu 100 kg ve bu kişi 85 kg inmişse anoreksiya hastası demektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi