FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Açlık Bastıran Yiyecekler

Kadinnews

Açlık Bastıran Yiyecekler adlı yazımızda, Gün içerisinde yemek yemeye vaktiniz yoksa ya da diyetteyseniz ve açlığınızla bir türlü baş edemiyorsanız, işte açlığınızı bastıracak yiyecekler…

Şehir hayatının koşturmacası içinde sık sık öğün atlar, bol şekerli ve kalorili yiyeceklerle açlığımızı bastırmaya çalışırız. Bu da hem sağlıksız beslenmeye hem de kilo almamıza neden olur. Hangi tür besinleri nasıl tüketmeniz gerektiğini öğrenerek daha sağlıklı ve fit bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Pek çoğumuz kahvaltı yerine pastanelerde satılan poğaça, simit ya da şekerli gıdaları tercih ederiz. Ancak pastane ürünlerinde tespit edilen işlenmiş karbonhidratlar resmen tokluğun katilidir. Fazla şeker almak vücudumuzda insülin salgısını artırır, bu da kan şekerinde azalmaya ve açlık hissine neden olur. Yani bu tür besinler bizi doyurmak yerine daha da acıktırır. Bu yüzden açlık bastırırken seçtiğimiz gıdaları doğru seçmeliyiz. Açlık bastıran yiyecekler ile siz de gün içinde sağlıklı beslenebilirsiniz…

Açlık Bastıran Yiyecekler

Açlığımızı bastırmada bize en çok yardımcı olan besinler lifli gıdalardır. Lifli besinlerin ortak özelliklerinden biri tok tutmalarıdır. Lif-posa içeren yiyecekler, midedeki besinlerin sindirimini geciktirir ve mideyi daha yavaş terk eder. Ayrıca kan şekerimizi hızla yükseltmedikleri için, tokluk hissini daha fazla artırır. Lifli gıdalar hem tokluk hem de doyum hissi oluşturur.

Tam buğday ekmeği, kepekli pirinç pilavı, kepekli makarna, kepekli bulgur, yeşil yapraklı sebzeler bunlardan bazıları. Türk kahvesi de lifli bir gıda bulunduğu amacıyla tok tutmaya yardımcı olur.

Kas Gelişimi için Ceviz ve Badem

Diyet yapanlar kuru yemişlerden özellikle kaçınır, fakat kuru yemişler içerdikleri yüksek kalori ve krom sayesinde tokluk hissi verir. Ceviz ve bademin kas gelişimi ve onarımı için muhteşem birer protein kaynağı olduğunu da hatırlatalım. Özellikle spor yapmadan önce ya da sonra, ceviz ve badem tüketmenizi tavsiye ederiz.

Açlık Bastıran Yiyecekler - Kadinnews.Com

Açlık Bastıran Yiyecekler – Kadinnews.Com

Açlığımızı bastıracak bir diğer besin gurubu ise sebzelerdir. Yüksek lif içeren sebzeler hem kan şekerimizin yavaş yükselmesini hem de midemizi dolu hissetmemizi sağlar. Mevsimine uygun sebzelerden hazırlayacağınız salatalar açlığınızı bastırmada çok işinize yarar.

Kas Yapısının Temel Taşı Proteinler

Proteinler kas yapımızın temel taşlarıdır. Bu yüzden güçlü kaslara sahip olmak isteyenlerin muhakkak protein bakımından zengin gıdalar tüketmesi gerekir. Proteinler beynimize “doydum” mesajının iletilmesine yardımcı olan peptitlerin miktarını artırır ve açlığımızı bastırır. Yanınızda taşıyabileceğimiz kurutulmuş et parçaları ile hem açlığınızı bastırıp hem de kas yapınızı güçlendirebilirsiniz.

Kurubaklagiller

Bitkisel protein oranı ve lifi yüksek olan kuru baklagiller, uzun süre tokluk hissi veren bir diğer besin gurubu. Kuru baklagilleri yemek olarak ya da haşlanmış olarak salatalarınızda kullanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi