Categories: Genel Sağlık

Mide bulantısına ne iyi gelir? İşte mide bulantısını gideren 3 besin!

Mide bulantısı ve sıklıkla bulantıya eşlik eden kusma herhangi bir hastalığa özel değildir. Mide – bağırsak enfeksiyonları, kalp krizi ve menenjit gibi birçok farklı hastalıkta görülebilen bir belirtidir.

Mide bulantısının en sık rastlanan nedenleri şöyle: Besin zehirlenmesi, aşırı alkol ve nikotin tüketimi, kafeinli içeceklerin aşırı tüketimi, ilaç zehirlenmesi, gıda intoleransı, gastrit, mide ülseri, apandisit, pankreatit şeklinde sıralanabilir.

Mide bulantısı yaşandığında öncelikle mutlaka doktora başvurmak önemlidir. Altta yatan ciddi bir neden saptanmazsa doktor önerilerine ek olarak bulantıyı hafifletmek için evde yapabileceğiniz bazı tedaviler de vardır. Mide bulantısına iyi gelen bu tedaviler bulantıya eşlik eden kusma, mide ağrısı gibi belirtilere de iyi gelecektir. Peki mide bulantısının tedavileri nelerdir?

Zencefil

Zencefil, sindirim sistemi bozuklukları için son derece faydalı bir bitkidir, zira bulantıyı geçirmede çok etkili bileşenler içerir. Bu bileşenler sindirim fonksiyonunu düzenleyen ve teşvik eden özellikler barındırır. Özellikle taze zencefili dilimleyip üzerine kaynar su dökerek demledikten sonra içmek mide bulantısı ve ağrısına iyi gelir. Sindirim sorunları için taze zencefil yerine kuru toz zencefil de kullanılabilir.

Kadinnews

Recent Posts

TOKSİK BİR İLİŞKİYİ ANLAMANIN 5 YOLU

Toksik bir ilişki içinde misiniz? Belki de şimdiye kadar sadece rüyalarınızı süsleyen kişiyi bulduğunuzu zannediyorsunuz;…

3 sene ago

SONBAHARIN FAVORİ 10 TIRNAK TRENDİ

Sonbaharı doyasıya hissedeceğimiz Ekim ayına giriş yaptık. Soğuk havalar etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Hal…

3 sene ago

KONFORLU VE ŞIK KUCAKLAMA: PANÇOLAR

Her sonbahar-kış moda sezonu, podyumlarda öne çıkan dış giyim trendleri ortaya çıkıyor ve dünya çapında…

3 sene ago

MODA DÜNYASININ YENİ GÖZDESİ: DAMA DESENİ

Değişen ve gelişen modayla birlikte dolabımıza ve hayatımıza çok fazla yeni ve farklı kıyafet giriyor.…

3 sene ago