Categories: Genel

Evde Mantı ve makarna yaparak para kazanma

Mantı ve makarna yapıp ek gelir elde etmek

Ülkemiz de ne yazık ki tek maaşla ev idare etmek oldukça çok zor bir hal aldı. Tek maaşla çalışan kişiler evlerini ne yazık ki geçindirmekte bir hayli zorlanmaktadır. Bu saye de artık ek iş fırsatlarını göz önüne alarak ev ekonomisine artık kadınlar da katkı sağlamak istemektedir. Kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması için yemek yaparak belirli dükkanlara sattıkları görülmektedir. Aslında pek çok iş yeri öğle yemekleri ev yemekleri yemek için bazı firmalar ile anlaşma yapmaktadırlar. Bu firmalar da ev hanımlarından öğle yemekleri için yemek talep ederek her gün onların evinden yemekleri arabalar ile aldırarak firmalara bırakmaktadır. Firmalara bırakılan yemekler de genel de makarna ve mantı çeşitleri olmaktadır.

Çalışanlar öğle arasında en çok mantıyı tercih etmektedir. Bilirsiniz ki ülkemizde mantı çok sevilen bir yemektir. Çalışan kişiler de ya makarna ya da mantı yiyerek açlıklarını gidermektedir. Bu da ev hanımlarına ek iş olarak geri dönen bir durumdur. Ev hanımları günlük olarak yemek yaparak ve yaptığı yemek başına da ücret alarak ev ekonomisine kazanç sağlamaktadır. Bu durum her geçen gün daha da artarak devam etmektedir. Aslında bir diğer nedeni de dışardan fast food tarzı yemeklerden sıkılan iş yeri çalışanları ev yemeklerini bir hayli çok sevmişlerdir. Bu yüzden her geçen gün bu ev yemekleri akımı diğer dükkanlara ve büyük firmalara sıçrayarak devam etmektedir. Bu da haliyle ev hanımlarına ekstra iş fırsatı olarak devam eden bir süreçtir.

Ev hanımları mantıyı günlük olarak değil de daha önceden hazırlayarak yemeğini yapmaktadır. Bütün maliyet ev hanımlarına aittir. Bu yemekleri alan kişi de ev hanımlarından hem maliyetini hem de karını koyarak bir ücret ödemektedir. Eğer ki yemeklerin yapılması için malzemeleri bu işi veren firma karşılar ise sadece bu işin yapılması için bir ücret ödemek zorunda kalabilir. Ne kadar çok yemek yapar iseniz o kadar çok para kazanırsınız.

Kadinnews

Recent Posts

TOKSİK BİR İLİŞKİYİ ANLAMANIN 5 YOLU

Toksik bir ilişki içinde misiniz? Belki de şimdiye kadar sadece rüyalarınızı süsleyen kişiyi bulduğunuzu zannediyorsunuz;…

3 sene ago

SONBAHARIN FAVORİ 10 TIRNAK TRENDİ

Sonbaharı doyasıya hissedeceğimiz Ekim ayına giriş yaptık. Soğuk havalar etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Hal…

3 sene ago

KONFORLU VE ŞIK KUCAKLAMA: PANÇOLAR

Her sonbahar-kış moda sezonu, podyumlarda öne çıkan dış giyim trendleri ortaya çıkıyor ve dünya çapında…

3 sene ago

MODA DÜNYASININ YENİ GÖZDESİ: DAMA DESENİ

Değişen ve gelişen modayla birlikte dolabımıza ve hayatımıza çok fazla yeni ve farklı kıyafet giriyor.…

3 sene ago