Categories: Genel Sağlık

Bayanlarda cinsel uyarılma bozukluğu sebepleri

Bir bayan, cinsel olarak uyarılamadığında ve fizikî ve duygusal muhtaçlıkları karşılanmadığında, bu durum cinsel soğukluğa neden olabilir. Hadiselerin birçoklarında, çift ortasındaki bağlantı boşluğu bayanlarda cinsel ilginin azalmasına yol açmaktadır.

Bayanlar, cinsel alakayı yalnızca fizikî bir bağlantı olarak algılamazlar. Onlar için vücudun ötesine geçen bir duygusal bağ demektir. Bu duygusal bağın eksik olduğu yerlerde, cinsel ömrün olmayacağı ihtimalleri yüksektir.

Anksiyete, erkeklerde; erken boşalma ve erektil disfonksiyon meselelerine yol açtığı üzere, bayanlarda uyarılma eksikliği ile sonuçlanabilir. Kronik depresyon nedeniyle ilaç kullanan bayanlarda gereğince uyarılma olsa bile, cinsel olarak uyarılamazlar.

Farklı doğum denetim prosedürleri hakkında uygun bir şuurun bulunmaması durumunda, bir bayan gebe kalmaktan korktuğu için seks yapmak istemeyebilir.

Kimi bayanlar, tabuları nedeniyle cinsel bağdan kaçınabilir.

Çoğunlukla yeni evli kimi bayanlar, cinsel alakanın neden olabileceği acı nedeniyle dehşet duyabilirler. Kimileri ayrıyeten cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara ve AIDS üzere hastalıklara yol açmasından korkuyor.

Bayanlarda cinsel istek, bilhassa menopozdan sonra yaşlandıkça kıymetli ölçüde azalır. Bu östrojen düzeylerinde azalma ve menopoza bağlı başka komplikasyonlardan kaynaklanmaktadır.

Uterusun çıkarılması üzere ameliyatlar da cinsel olarak performans gösterememesine neden olabilir.

Çocukluk devrinde tecavüz, aile üyelerinden fizikî taciz vb. üzere makûs tecrübeler de dahil olmak üzere bayanlarda derinlere oturmuş ruhsal sorunlar, cinsel ömürlerinin sağlıklı olmasını önler.

Kadinnews

Recent Posts

TOKSİK BİR İLİŞKİYİ ANLAMANIN 5 YOLU

Toksik bir ilişki içinde misiniz? Belki de şimdiye kadar sadece rüyalarınızı süsleyen kişiyi bulduğunuzu zannediyorsunuz;…

3 sene ago

SONBAHARIN FAVORİ 10 TIRNAK TRENDİ

Sonbaharı doyasıya hissedeceğimiz Ekim ayına giriş yaptık. Soğuk havalar etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Hal…

3 sene ago

KONFORLU VE ŞIK KUCAKLAMA: PANÇOLAR

Her sonbahar-kış moda sezonu, podyumlarda öne çıkan dış giyim trendleri ortaya çıkıyor ve dünya çapında…

3 sene ago

MODA DÜNYASININ YENİ GÖZDESİ: DAMA DESENİ

Değişen ve gelişen modayla birlikte dolabımıza ve hayatımıza çok fazla yeni ve farklı kıyafet giriyor.…

3 sene ago