Kadın Hastalıkları

Argan Yağının Faydaları 12

Argan Yağının Faydaları vücut bakımına ve vücut güzelliğine olan faydasını bilseydiniz sürekli kullanırdınız. Cilt, tırnak ve saç bakımı ve güzelliği için argan yağının çok etkili faydaları vardır. Argan yağını aktarlarda rahatça bulabilirsiniz.

Argan yağının içeriğindeki aktif bileşikler cildi en yüksek derecede korur. Bu bitki yağı yaraları iyileştirmek yeteneğine sahiptir. Argan yağı cildi güneş ışınlarından korur ve mikropları öldürür.

Argan yağının içeriğinde steroller var ki, cildin nemliliğini korumaya ve cildin yaşlanmasını önler. İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde cildi nemlendirir, kırışıklıkların sayısını azaltır ve cildi gençleştirir.

Argan yağı ciltte bulunan akne hastalığını, güneş yanıklarından kalan izleri ve bazı deri hastalıklarının tedavisinde de kullanılıyor. Bunun için pamuk argan yağına batırılır, cilde sürülür ve 1 saat sonra ılık su ile yıkanır.

Argan Yağının Vücut Bakımına ve Güzelliğine Faydaları

Argan yağı saç derisini ve saçları da nemlendirir. O saç diplerini besler ve saçların uzamasına neden olur. Argan yağı ile bir süre saçlara bakım ettiğinde, saçlar daha dolgun ve hacimli olur.

Argan yağı modern dünyada saç bakım araçları arasında ön sıralarda durur. Bu amaçla argan yağı saç derisine sürülür 1 saat sonra saçlar şampuanla yıkanır.

Tırnakları çabuk kırılmaya meyilli

ve zayıf olan kişiler de dertlerinin çaresini argan yağında bulabilirler.

 

Öyle ki, tırnak patolojileri olanlar bir süre tırnaklarına argan yağı sürdükten sonra sorunların ortadan kalktığını görürler.

Argan yağı ile tırnaklara bakım yaptıktan bir süre sonra tırnaklar güçlenir ve güzelleşir. En iyi sonuç için tırnaklara argan yağı sürdükten sonra birkaç saat içinde elleri suya vurmamak gerekir.

Kadinnews

Recent Posts

TOKSİK BİR İLİŞKİYİ ANLAMANIN 5 YOLU

Toksik bir ilişki içinde misiniz? Belki de şimdiye kadar sadece rüyalarınızı süsleyen kişiyi bulduğunuzu zannediyorsunuz;…

2 sene ago

SONBAHARIN FAVORİ 10 TIRNAK TRENDİ

Sonbaharı doyasıya hissedeceğimiz Ekim ayına giriş yaptık. Soğuk havalar etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Hal…

3 sene ago

KONFORLU VE ŞIK KUCAKLAMA: PANÇOLAR

Her sonbahar-kış moda sezonu, podyumlarda öne çıkan dış giyim trendleri ortaya çıkıyor ve dünya çapında…

3 sene ago

MODA DÜNYASININ YENİ GÖZDESİ: DAMA DESENİ

Değişen ve gelişen modayla birlikte dolabımıza ve hayatımıza çok fazla yeni ve farklı kıyafet giriyor.…

3 sene ago