FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Yeni Doğan Bebek Nasıl Yıkanır?

Kadinnews

Bebeğiniz doğdu ve ele avuca gelmeye başladı (maşallah). Şimdi bakımı nasıl yapılır? Yeni doğan bebek nasıl yıkanır, hangi sıklıkta yıkanmalı, banyosunda bulunması gereken malzemeler ve göbek bağı ile ilgili bulgular verilmektedir.

Bebeklerin Banyo İlk tanışma Anları:

Banyo yavrularımız için çok önemlidir. Fakat bebekleri doğduktan hemen sonra yıkamak yanlıştır asla tavsiye edilmez. Bebek için ilk banyo, üç dört gün sonrasında yapılması sağlanabilir. Bu süre içerisinde yumuşak, nemli bir bezle cilde zarar vermeden temizleyebilirsiniz. İlk bir ay içerisinde bebeği haftada bir gün yıkamak yaralı olacaktır.Kış ayları için de yeterli olabilir. Yaz ayları içinse sıcaklık durumuna göre her gün yıkamayı tavsiye ediyoruz.Bu arada Emzirdikten hemen sonra asla yıkamayı düşünmeyin.Çünkü önerilmez.

Doğan bebeklerin banyo ile tanışmaları anne adayları için bazen sıkıntı yaratılabilmektedir. Fakat yeteri kadar bilgi sahibi olmayan anne adaylarının bazen hatalar yapmasına yol açabilir. Bebeklerin göbek kordonunun düşmesini beklememiz en doğru zaman olacaktır.Eğer göbek bağı düşene kadar anneler ılık ve yumuşak bir bezle hafifçe onu temizlemeye başlayabilirsiniz.Göbek bağı çok erken düşmüşse ve yıkamak isterseniz göbek bağına su gelmemesine özen göstermeniz ve kollarını,bacaklarını, poposunu ılık su ile yıkamanız önerilmektedir.Bildiğiniz üzere göbek bağı hijyenik tutulması gerekir.Göbek bağı alanı açık olduğundan oraya kolaylıkla mikrop gelebilir.Bu yüzden o bölgeye asla su getirmemelisiniz.

Göbek bağı düştükten ve o bölge iyileştikten sonra rahatlıkla çocuğunuzu banyo yaptırabilirsiniz.Bebeğiniz banyo keyfini çok sevecektir.Su bebekler açısından rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir.Ona uygun bebek şampuanları alabilirsiniz.Biliyorsunuz bebek cildi çok hassastır.Onun cildine zarar vermeyecek şampuanlar kullanabilirsiniz. Sabun asla kullanmayınız.Gözlerini yakabilir.Eğer bebeğiniz suyu sevmezse ağlamaya başlarsa hızlı hızlı yıkayıp banyo zamanını uzun tutmanıza gerek yoktur.

Bebekler nasıl yıkanır

Yeni Doğan Bebek Nasıl Yıkanır?

Yeni Doğan Bebek Nasıl Yıkanır?

İlk olarak yumuşak bir minderin üzerine sırtüstü yatırmalıyız.
Ilık suya batırılmış pamuğu göz etrafından dolaştırarak temizliyoruz.
Sonra tekrar yeni bir ıslatılmış pamuk alıp burun çevresini,yanaklarını, alnını ve kulaklarını silmeye başlıyoruz.Sonra havlu ile kurumaya geçiyoruz.
Bunları yaptıktan sonra minik ufaklığınızla ilk banyo deneyimi başlamış olacaktır. bu sayede ufaklığınız banyo konusunda size güven duyacaktır.
Sıra ufaklığımızın saçlarına geldi. Sırt üstü yatırarak bebeğin başını ensesinden destekleyerek hafifçe kaldırıyoruz. ve ılık su ile ıslatma işlemini gerçekleştiriyoruz.
Bebek şampuanı ile saçlarına masaj yapıyoruz ve yıkıyoruz.Bu arada gözlerine kaçırmamaya çalışıyoruz.tekrar ılık suyla yüzüne gelmeyecek şekilde arkaya doğru temizlemeye çalışıyoruz.Daha sonra yumuşak bir havlu alıp nazikçe kuruluyoruz.Tabi saçlarını taramayı da ihmal etmiyoruz.
Vücüdun temizliğine geldiğimiz zaman süngeri köpürtüyoruz.göbek çevresinden uzak durarak , silerek temizlemeye başlıyoruz.Vücudunu tamamen köpüklü süngerle sildikten sonra ılık su ile iyice yıkıyoruz.

Genital bölgenin temizleme aşamasına geldiğimiz zaman o bölgeyi önden arkaya poposuna doğru silmeye ve kurulamaya çalışın.( Göbek kordonuna asla su kaçırmamaya özen gösteriyoruz. )

Yavrumuzu aynı şekilde ellerini ve ayaklarını silerek temizliyoruz.Kuruluyoruz.

Son olarak bebeğimizin havlu ile sarıp kıyafetlerini giydirmeye doğru götürüyoruz. Böylelikle ilk banyosunu gerçekleştirmiş oluyoruz.

Aşağıdaki fotoğrafta bebeklerin yıkanırken hangi pozisyonda tutulmaları gerektiği gösterilmiştir.

Bebek Nasıl Yıkanır?

Bebek Nasıl Yıkanır?

Yavaş yavaş emeklemeye başlayan bebekler ve mama yemeye hazır olan bebekler, her akşam uyumadan önce yıkayabilirsiniz.Uyumadan önce yıkanması, yavrunuzun rahat uyumasını sağlar. Bu nedenle, 4-6 aydan sonra, bebeklerinizi daha sık yıkayabilirsiniz. Asıl önemli konu bebeğin, yemek yedikten birkaç saat sonra yıkanmasına dikkat edilmelidir. Yemekten hemen sonra bebeği yıkamak, onun kusmasına yol açar.

Bebek Banyosu

Bebek Nasıl Yıkanır?

Dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir;

ilk öncelikle bebeğinizin güvenliğini sağlamak olmaktır.

  1. Yavrunuzun yanından bir saniye de olsa sakın ayrılmamanız gerekir.
  2. Kapı çalınırsa asla bebeğinizi banyoda yalnız bırakmayınız.
  3. Çocuğunuz küvetteyken suyu asla açık bırakmalyınız.Boğulma tehlikesiyle karşılaşılabilir.
  4. Suyun sıcaklığı bebeğin vücut ısısıyla aynı oranda olmalı yani 32 derece olmasına özen gösterin.
  5. Küvete az su koymaya çalışın. ( 5 – 8 cm su olmalı )

Yavrunuzun küvetini 8-10 cm olmak üzere ılık su ile doldurmalısınız.Bebeğinizi kollarınızla iyice güvenli bir şekilde desteklendiğinden emin olmalısınız.

Minik yavrunuzu sıcak ve cereyansız bir odada banyo yaptırmaya özen gösterin.Soğuk bir ev ortamında yavrunuz hastalanabilir.Banyodan hemen sonra onu sarmak için kuru ve temiz bir havluya ihtiyaç olacağından yanınızda havlu bulundurun.

Elinize bir yumuşak bir bez alıp veya sünger ile de minik ufaklığı temizleyebilirsiniz. Diğer kısımlarını yıkarken karnının üzerine sıcak ve ıslak bir bez koyarak bebeğinizin rahat ettirebilirsiniz. Her yerini sırasıyla silmelisiniz.Kulaklarının arkasını, el ve ayak parmaklarının aralarını, kollarının altını iyice temizlemeyi unutmuyoruz. Özellikle boyun kısmını ve deri boğumlarını temizlerken çok dikkat etmelisiniz.
Banyo yaptırırken minik yavrunuzu gözünüzün önünden ayırmayınız. Banyosu süresince yavrunuzu suyun içinde kaymalara karşı güvende içerisinde tutmalısınız ve desteklemelisiniz.

Bebeğinizi tam anlamıyla temizledikten sonra onu kuvveten çıkartın ve havluya sarın ve başının üstünde havlu ile sarılmış olmasına dikkat edin. Çünkü başı kuru kalması için bu çok önemlidir. İyice kurlayıp bebek yağını süreriz ve göbek kordonu açıkta kalacak şekilde bezleriz. Bebek kıyafetlerini giydirip banyo keyfiniz güzelce tamamlarız.

Banyo Ortamı

  • Minik ufaklığınız küçük bir küvette veya leğende yıkanabilir.
  • Banyo yaptıracağınız yerin sıcaklığı 23-25 derece olmasına özen gösterin.
  • Ufaklığınızı sıcak bir ortamda yıkamayı sağlayın.
  • Yıkamaya başlamadan öncee küvetine ya da leğenine dirseğinizini dayayarak suyun bebeğiniz ile uygu derecede olduğuna emin olunuz. (37 derece).
  • O yıkanırken onunla konuşunuz ve ona gülümseyiniz.
  • Suda Kollarını ve bacaklarını çırpmasına izin verin.bebeğiniz rahat hareket etsin.
  • Ağzına ve burnuna su kaçırmamaya özen göstermelisiniz.
  • Bebeğinizi banyoda çok uzun süre tutmamalısınız. Küçük bebekler hemen üşütebilirler. 3 ile 5 dakika arasında bebeğinizi banyodan çıkarmaya başlayabilirsiniz.
  • İlk önce vücudu, sonra başı yıkanabilir. İlk haftalarda sabun kullanmayınız. Yaklaşık 1 ay sonra sabun kullanmaya başlayabilirsiniz. Yazın Sık banyo yaptırabilirsiniz.
  • İlk 4 ay boyunca bebeklerin çok sık yıkanmasına gerek duyulmaz.Kışın ise mevsim şartlarına göre sık yaptırmak çocukları daha fazla terleyip, daha sık hasta olunmasına neden olabilir.

Bebek banyosu için lazım olan malzemeler:

  • Bebek Vücut Şampuanı
  • Bebek saç şampuanı
  • Sıcak su
  • Papatya demlemesi-çayı
  • Pamuk
  • Tarak
  • Tırnak makası
  • Cildi silmek için çocuk yağı
Bebek Banyo Malzemeleri

Bebek Banyo Malzemeleri

  • Yumuşak sünger veya bez
  • Büyük havlu ve çocuk kıyafeti
  • Pişik kremi
  • Su emen pamuklu bir mendil
  • Küçük kapta bir ılık bir su ( ilk 6 ay boyunca bebeklerin kulaklarını, yüzünü,gözlerini temizlemek için ve olası enfeksiyonların önüne geçmek için )
  • Bebek yağı ve Zeytin yağı
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi