FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Yeni Doğan Bebeğin Refleksleri

Yeni Doğan Bebeğin Refleksleri; emme, sıçlama, yakalama, öksürme, adımlama, ve yüzme gibi reflekslerin birçoğu bebekler için önemli davranışlardır.

Yeni Doğan Bebeğin Refleksleri

Yeni doğan bebeğin refleksleri; Doğumdan itibaren bebekler birçok refleksle tanışırlar. Sıralayacak olursak; emme, sıçlama, yakalama, öksürme, adımlama, ve yüzme gibi reflekslerin birçoğu bebekler için önemli davranışlardır. Çocuk geliştikçe bu davranışlar gelişir ve güçlenir. Özellikle bu refleksler bebekler için hayati bir öneme sahiptir. Bunların başında emme refleksi gelir.

Emme Refleksi:

Bebeklerde Emme Refleksi

Bebeklerde Emme Refleksi

Bebeğin memeyi bulmasını sağlar. Anne karnında bazı bebeklerde parmak emme şeklinde ve bebek uyurken de bu refleks görülür. Doğum sonrası , bebek uyanıkken 3-4. aya, uykuda ise 7.aya kadar emme sürebilir. Yedinci aydan fazla sürerse bu beyin hasarına yol açar.

Eğer bu refleks bir bebekte yoksa beyin yapısının doğumsal bozukluklarını ve oksijensiz olduğunun habercisidir.

Sıçrama Refleksi:

Bebeklerde Sıçrama Refleksi

Bebeklerde Sıçrama Refleksi

Bebeğinizin ani hareketlere tepki vermesinden kaynaklanır. Sırt üstü yatan bir bebeğin başını biraz kaldırarak baş arkaya doğru bırakılır. Ardından bebeğin 2 elini tutarak vücudunu hafif kalacak şekilde kollar aniden bırakma işlemidir.

4 şekilde yapılır.

  1. Kolları omuzdan itibaren gövdeden uzaklaştırarak
  2. Dirsekten itibaren düz olarak uzaklaştırma yapılabilir.
  3. Kollar dirseklerden bükülür hale alınır.
  4. Kollar gövdeye yaklaştırarak başka bir duruma geçmesi sağlanır. Parmaklar açılır ve bu durumda bebeğiniz ağlamaya başlar.

Yakalama Refleksi:

Bebeklerde Yakalama Refleksi

Bebeklerde Yakalama Refleksi

Bebeğinize bir şey uzattığınızda sıkıca onu kavrayarak tutmaya çalışır. Bu en çok 36.haftadan büyük bebeklerde görülür. Elinizi sıkıca tutmaya ve kendi bedenini yukarı doğru çekmeye çalışırlar.
Çocuğunuz iki aylıksa istemli yakalama başlayacağından bu refleks ortadan kalkar genellikle ayaktaki refleksler onuncu aya kadar sürmektedir. Yine yakalama refleksi bir bebekte görünmüyorsa sinirlerde oluşabilecek bozukluklardan dolayıdır.

Öksürme Refleksi:

Bebeklerde Öksürme Refleksi

Bebeklerde Öksürme Refleksi

Yeni dünyaya gelmiş bebeklerde hava yolunun açık olmasını bize gösterir. Ayrıca aksırma ve öksürme solunum yolunun temizlenmesinin de bir göstergesidir. Yaşam boyu böyle devam edip sürmektedir.

Tonik Ense Refleksi:

Bebeklerde Tonik Ense Refleksi

Bebeklerde Tonik Ense Refleksi

Biliyorsunuz; bebeğinizi sırt üstü yattığınızdada bebek kafasını bir tarafa yatırır, döndüğü taraftaki kol ve bacağını ileri uzatır ve daha sonra uzuvlarını büktüğü görülür, bu onun savunma pozisyonudur. Bu refleks doğumdan 3 yada 4 hafta sonra belirgin bir hale dönüşür. Üç veya dördüncü ayda ise sağlık ile azalma gösterir.

Dört aydan daha uzun sürmesi durumunda serebral palsi hastalığının habercisi olabilmektedir.

Adımlama Refleksi:

Bebeklerde Adımlama Refleksi

Bebeklerde Adımlama Refleksi

Yavrunuzu koltuk altından tutarak kaldırdığınıza havada adım atmaya çalışır. Bu refleks sekiz hafta içinde kaybolur. Bebeğe egzersiz yaptırılırsa bu refleks daha uzun sürebilir. Gelişimi geri olan bebeklerde bu refleksler görülmez.

Yürüme Refleksi:

Bebeklerde Yürüme Refleksi

Bebeklerde Yürüme Refleksi

Yine aynı şekilde koltuk altlarından tutularak yere basması sağlanır. Bu şekilde bebeklerde yürüme eğilimi görülür. Zamanında doğan bebeklerde ayak tabanları yere tam olarak basabarken, erken doğan bebeklerde ayak parmak ucunda yürüme gerçekleşir. Bu refleks doğumdan dördüncü aydan itibaren kaybolmaya başlar.

Yüzme Refleksi:

Bebeklerde Yüzme Refleksi

Bebeklerde Yüzme Refleksi

Bebeğinizi göğüs kısmından ellerinizle tutarak , yere paralel kaldırdığınızda bacaklar serbest kalacak şekilde ve kollarını yüzüyormuş gibi hareket ettirdiğini görürsünüz. Yüzme refleksi dört ve altı ay içinde kaybolur. Ancak bu refleks bebekler için önemlidir. O yüzden anneler suda doğum tercih etmesi bu refleks ile mümkündür.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi