FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Varikosel nedir, nasıl tedavi edilir?

Varikosel nizamlı cinsel alakaya karşın çocuk sahibi olamayan ve kısırlık riski olan şahıslara koyulan teşhistir. Kısırlık sorunu yaşayan …

Kadinnews

Varikosel nizamlı cinsel alakaya karşın çocuk sahibi olamayan ve kısırlık riski olan şahıslara koyulan teşhistir. Kısırlık sorunu yaşayan erkeklerin yaklaşık olarak yüzde 30’unda varikosel teşhis edilmektedir. Varikosel meselesinde testis toplardamarların bacaklardaki varis meselelerinde olduğu üzere genişlemesi kelam mevzusudur. Genel olarak varikosel sıkıntısına yol açan en değerli ögeler testis ısısındaki kalıcı bozulmalar olmaktadır. Genel prestiji ile kirli kan içinde biriken toksik unsurlar testislerde toplanır. Bu sebeple de testis kan akımında bozulmalar meydana gelir. Varikosal genel manada belirti veren ve tedavi edilebilen bir sıhhat problemidir. Varikosel belirtileri ise:

  • Testis ve peniste şişlikler,
  • Testiste kabarıklık,
  • Testislerde ağrı

Varikosel sebebiyle damarlarda meydana gelen genişlemeler, dışardan da fark edilecek kadar belirginleşmeye başlar. Bilhassa de testislerin şişmesinin yanı sıra terleme ve sıcaklık hissi de yaygın halde yaşanır.

Varikosel Ağrılı Mıdır?

Varikosel ağrısı genel olarak rahatsız edici olmaktadır. Testislerde meydana gelen ve künt niteliğinde olan ağrılardır. Bu ağrı ekseriyetle kasık bölgelerinde ve testislerde ağır formda hissedilir. Genel olarak varikosel kaynaklı ağrılar sırf hekim önerisi ile verilen ağrı kesiciler ile geçmektedir.

Varikosel Sebepleri Nelerdir?

Varikosel sebepleri genel olarak net olarak açıklanamamıştır. Genel prestiji ile toplumda kısırlık sorunu yaşayan erkeklerin yüzde 30’unda varikosel olduğu teşhis edilir. Varikosel ekseriyetle testislerin sol tarafında görülmektedir. Az durumda da hem sağ hem de sol testiste varikosel olabilir.

Varikosel için Risk Faktörleri Nelerdir?

Varikosel risk faktörleri çoklukla genetik olarak belirlenmektedir. Risk faktörlerini arttıran ögeler:

  • Kilolu olmak,
  • Karın içi basıncının artmasına sebep olacak kadar ağır spor ve idman yapan şahıslar,
  • Kronik astı ve kronik öksürük varikosele yol açabilir.

Bu sebeplerin yanı sıra ayakta kalınması gereken mesleklerde varikosel görülmesi daha yaygındır. Varisi olan erkeklerin büyük bir kısmında varikosel sorunu da kelam mevzusudur. Ailesinde genetik olarak varikosel olan şahıslar için varikosel riski epey yüksektir. Varikosel kısırlık sebebi olsa da tedavisi yapılabilir. Varikosel için en tesirli tedavi metodu ameliyattır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi