FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Unutkanlığınıza uygun gelecek doğal mucize: Tarçın

O denli besinler var ki, yediğinizde yalnızca karnınız doymaz sıhhat için değerli bir kaynak haline gelir. İşte tarçında bu besinler ortasında …

Unutkanlığınıza uygun gelecek doğal mucize: Tarçın

O denli besinler var ki, yediğinizde yalnızca karnınız doymaz sıhhat için değerli bir kaynak haline gelir. İşte tarçında bu besinler ortasında yer alıyor… Mucize besin tarçın, her ne kadar tatlıları süsleyen bir baharat olarak düşünülse de çok daha fazlasıdır. Avrasya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, tarçının bilinmeyen yararlarını anlatıyor.

Hastalıklara karşı esirgeyici kalenizi oluşturun

Defnegillerden olan tarçın güçlü besin pahası ile gerçek bir antioksidandır. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmaz, hastalıklara karşı savaşır. Tek bir çay kaşığı ölçüsünde bile sıhhat taşıyan tarçın, lezzetiyle olduğu kadar faydalarıyla da tatmin edicidir. Yüksek tansiyona kadar birçok sorunun denetim altına alınmasına yardımcı olan tarçın, kanserle savaşırken bile kişinin yanında yer alır.

Özgür radikallerin büyümesine mani olan tarçın, yüksek oranda antioksidan özelliği taşır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, tarçın ölçümlenen en yüksek antioksidan oranına sahip besindir. Bu sayede oksidatif hasarlara karşı bedeni korur ve bedenin erken yaşlanmasını önler.

Bağırsak hareketlerinde yaşanan meseleler için tarçın güzel bir kurtarıcıdır. Bilhassa de bağırsaklarda meydana gelen mantar ve bakterilerle savaşan tarçın, şişkinlik ve hazımsızlık sorunlarına de uygun gelir.

Kan şekerinin düşmesi beşerler için büyük bir sorundur. Zira kan şekeri düştükçe kişi kendini yorgun ve halsiz hisseder, konsantrasyon bozukluğu çeker. Düzgün bir kan şekeri düzenleyicisi olan tarçın, şekeri dengeleyerek kişinin güne daha dinç ve enerjik başlamasını sağlar.

Tatlı krizlerinizi bastırın

Kan şekerini düzenlemesi mümkün tatlı krizlerinin de önüne geçer. Ayrıyeten tokluk hissi veren tarçın, yiyeceklerin daha yavaş parçalanmasını sağlayarak açlık hissini azaltır. Yemek yeme isteğini azaltan tarçın sayesinde kişi ülkü kilosunu koruyabilir. Tüm bunların yanı sıra;

– Kalp krizi, felç ve yüksek tansiyon riskini azaltır,

– Hafızayı güçlendirerek kişinin Alzheimer’a yakalanma riskini düşürür,

– Nöronları ve motor duygusal aktiviteleri koruyarak parkinsonun önlenmesine yardımcı olur.

– Adet ağrılarının şiddetini hafifletir,

– Migren ağrılarını azaltmaya yardımcı olur,

– Ağız kokusunu önler.

– Tarçın bilhassa kas ağrısı, premestrüal ağrı ve yaşa bağlı ağrıları yönetmekte tesirlidir.

– Tarçın yüksek kan kolesterolünü, yüksek kan trigliseitini ve hatta yüksek kan basıncını düşürücü tesiri vardır.

– Bilhassa diş ağrısına âlâ gelmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi