FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Tuzlu Su ile Gargara Nasıl Yapılır? Yararları Nelerdir?

Boğaz ağrısı yahut diş eti kanaması çekiyorsanız, ekseriyetle tuzlu su ile gargara yapmanız tavsiye edilir. Kolay, ucuz ve asırlık bir mesken …

Kadinnews


Boğaz ağrısı yahut diş eti kanaması çekiyorsanız, ekseriyetle tuzlu su ile gargara yapmanız tavsiye edilir. Kolay, ucuz ve asırlık bir mesken ilacıdır. En değerlisi rastgele bir yan tesiri yoktur. Tuzlu su gargaralarının hafif sıhhat meselelerini tedavi etmenize yardımcı olabileceğini öne süren kimi araştırmalar var. Tuzlu su ile gargara yapmanın gerçek, kanıtlanmış yararları sizlerle paylaşacağız.

Tuzlu su gargarası yapmak epey kolaydır. Sadece iki bileşen gerektirir – su ve tuz – ve üretimi ve uygulaması çok az vakit alır. Ayrıyeten 6 yaşın üzerindeki çocuklar ve basitçe gargara yapabilenler için büsbütün inançlıdır. İşte her gün tuzlu su gargarası yapmanın kimi şaşırtan yararları…

TUZLU SU İLE GARGARA YAPMANIN FAYDALARI​

Mikropları öldürür. Tuzlu su konsantredir ve bakteriler, mayalar ve başka mikroplar ortasında bir difüzyon gradyanı oluşturur. Hasebiyle, esasen, tuzlu su bu mikropları kurutabilir ve öldürebilir. Bu, tuzlu su ile gargara yapmanın temel yararlarından biridir.

  1. Enflamasyonu ve Enfeksiyonu Rahatlatın: Tuzlu su gargaraları, birincisi boğaz ağrısı ve boğaz tahrişi olan çok sayıda sorunu hafifletir. Gargara bilhassa mevsimsel alerji, soğuk algınlığı ve sinüs enfeksiyonlarının neden olduğu boğaz iltihabında yararlıdır. Bununla birlikte, bu kolay deva, bir enfeksiyonun iki defa ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olabilir.
  2. Ağızdaki Ziyanlı Bakterilerin Azalması: Tuzlu su, ağızda bakterilerin çoğalmasına neden olan asitlerin nötrleştiricisidir. Bu nedenle, bu, diş eti iltihabıyla (diş eti hastalığı) çaba eden ve önleyen istikrarda bir pH düzeyini muhafazaya yardımcı olur. Tuzlu su, bakterilerin en sevdiği saklanma yerini alır, bu da buharlı ve asidik bir yuvadır. Tuzlu su, ağız ve boğazı işgal eden bir maya enfeksiyonu olan Candidiasis üzere enfeksiyonların (mantar) yayılmasına karşı müdafaa sağlar.
  3. Alerjiler: Saman nezlesi üzere kimi alerjiler, bir kişinin burun kanallarının ve boğazının şişmesine neden olabilir ve bu rahatsızlık verici olabilir. Tuzlu su ile gargara yapmak alerjiyi engellemese de boğaz rahatsızlığının bir kısmını hafifletmeye yardımcı olabilir.
  4. Burun tıkanıklığını temizler: Tuzlu suyla gargara yapmak ayrıyeten teneffüs yolunuzdaki ve burun boşluğunuzdaki mukus birikimini gidermeye yardımcı olur. Karışım, iltihabı azaltır ve boğazdaki ağrıyı hafifletir. Japonya’da yapılan bir araştırmaya nazaran, günde üç sefer ılık tuzlu suyla gargara yapmak, üst teneffüs yolu enfeksiyonu gelişme riskini yüzde 40 oranında azaltmaya yardımcı olabilir.
  5. Bademcik iltihabından kurtulma sağlar: Bademcikler, boğazın gerisinde bulunan ve bir bakteri ve viral enfeksiyon nedeniyle iltihaplanan iki yumru dokudur. İltihaplı bademcik iltihabı yiyecekleri yutarken ağrıya neden olabilir. Tuzlu su ile gargara yapmak ağrıdan kurtulmanıza ve bu semptomları hafifletmenize yardımcı olabilir.
  6. Ağız kokusunu giderir: Ağız kokunuzun bilincindeyseniz, tuzlu su gargarası ondan kurtulmanın tesirli bir yolu olabilir. Ağızdaki bakterileri temizleyerek ağız kokusuna neden olabilir.
  7. Diş eti kanaması ve diş ağrısı: Ağzınızı tuzlu suyla çalkalamak, iltihabı azaltmaya ve bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilir. Tuzlu su ile gargara yapmak da diş ağrısından kurtulmanıza yardımcı olabilir. Tuzlu su ile gargara yapmak diş plağını azaltır. Plak ve asit kombinasyonu diş çürümesine yol açar. Neyse ki, tuzlu su ile gargara yapmak bakterileri öldürür. Tuzlu su alkali olduğu için asidi de nötralize eder.
  8. Ağız ülseri: Ağız ülserinden daha acı verici bir şey yoktur. Hatta yemeğinizi yemekte zorlanabilirsiniz. Tuzlu su, ağrıyı hafifletmeye ve güzelleşme sürecini artırmaya yardımcı olur.
Oku: Sinüzite En Yeterli İlaç Tuzlu Su ile Gargara

Tuzlu Su ile Gargara Nasıl Yapılır?​

  1. Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı sofra tuzu ekleyin. Büsbütün eriyene kadar karıştırın.
  2. Tuzdan büyük bir yudum alın ve ağzınızda tutun.
  3. Başınızı geriye gerçek eğin ve boğazınızdaki tuzlu suyla yaklaşık 30 saniye gargara yapın ve sonra tükürün.
  4. Tüm tuzlu su bitirene kadar tıpkı süreci tekrarlayın.

Riskler​

Tuzlu su ile gargara yapmak hem çocuklar hem de yetişkinler için inançlı kabul edilir. Lakin gargara yapmakta zahmet çeken bireyler tuzlu su gargarası kullanmamalıdır. Birtakım küçük çocuklar da tesirli bir halde gargara yapamayabilir. Bir çocuk hekimi, bir çocuğun ne vakit gargara yapmaya hazır olduğu konusunda tavsiyelerde bulunabilir. Tuzlu su gargaralarının istenirse günde birkaç defa kullanılması inançlıdır ve mümkün yan tesiri yoktur. Yüksek tansiyonu olanlar hekimine danışmalıdır. Tuzlu su çözeltilerinin tadını sevmeyenler, tadı güzelleştirmek için bal yahut sarımsak eklemeyi deneyebilirler.

Tuzlu su ile gargara yapmak kişinin ağzını pak tutmaya yardımcı olabilir ve boğaz ağrısı, ağız yaraları ve diş prosedürlerinden kaynaklanan ağrı ve rahatsızlığı hafifletebilir. Tuzlu su gargaraları süratli ve kolaydır ve ilaçlı gargaralara ucuz ve doğal bir alternatiftir. Bir kişi günde birkaç defa tuzlu suyla itimatla gargara yapabilir. Tipik olarak hiçbir yan tesiri yoktur. Bununla birlikte, yüksek tansiyonu olan yahut sodyum alımını sınırlaması gereken bireyler, tuzlu su ile gargara yapmadan evvel bir tabiple konuşmalıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi