FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Tez Ağaran-Beyazlaşan Saçlar Bu Hastalıklara İşarettir

Tez Ağaran-Beyazlaşan Saçlar Bu Hastalıklara İşarettir

Her saç teli rengini

“melanosit” adı verilen ve renk pigmenti salgılayan hücrelerden almaktadır.

Bu saç teli rengi veren hücrelerin zamanla işlevini kaybetmesi, pigment azalması, ya da yok olması saçlarda beyazlaşma ile sonuçlanır. Saç beyazlaşma yaşı ülkeler göre değişiklik göstermekle beraber nihayetinde yaşlılıkla beraber tüm insanların saçları beyazlaşmaktadır. Yapacağını bazı tedavi veya yöntemler saçın erken ağarmasına durdurabilirsiniz.

Asya ırkından olanlarda saç ağarması 30 yaşın ortalarından itibaren başlar. 50 yaşlarından itibaren ise tüm kişilerde az da olsa saç ağarması olur. Bazı hastalıklar saç ağarmasına neden olabilir.

Tez Ağaran-Beyazlaşan Saçlar Bu Hastalıklara İşarettir

Tez Ağaran-Beyazlaşan Saçlar Bu Hastalıklara İşarettir

20 yaşından sonra başlayan saç ağarması erken saç ağarması olarak adlandırılır. Erken saç ağarmasının birçok sebebi olmakla beraber genetik nedenleri de var. Hem de bazı autoimmun hastalıklar, saçkıran, vitiligo (ala hastalığı), B12 vitamini eksikliği ve bazı tiroit hastalıklarında erken saç ağarması beklenebilir.

Yapılan bazı çalışmalarda saç ağarmasının kalp ve damar hastalıklar ile ilişkisi olduğu görüldü. Bu yüzden erken saç ağarması problemi olanların kardiyoloji muayenesinden geçmesi tavsiye edilir.

Erken saç ağarması olan insanlarda kemik azalması da görülebilir. Kemik azalması (osteopeni) olan erkeklerde bunun önüne geçmek için önlemler alınmalıdır.

Saç Beyazlamasının-Ağarmasının Tedavisi

Saç ağarmasının tedavisi için kalıcı saç boyaları, geçici saç spreyleri ve bazı renklendirici şampuanlar kullanabilirsiniz.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi