FLAŞ HABER
Kadın News – Kadına Dair Herşey

Tarihte bir birinci: Sümeyye Boyacı Amerika’da Türkiye’yi temsil edecek

Paralimpik Avrupa Şampiyonu Sümeyye Boyacı, ana sponsoru Bursa Kebap Meskeni ve ulaşım sponsoru Türk Hava Yolları’nın dayanağı ile 4 – 6 Nisan …

Tarihte bir birinci: Sümeyye Boyacı Amerika’da Türkiye’yi temsil edecek

Paralimpik Avrupa Şampiyonu Sümeyye Boyacı, ana sponsoru Bursa Kebap Meskeni ve ulaşım sponsoru Türk Hava Yolları’nın dayanağı ile 4 – 6 Nisan tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük spor kompleksinde yapılacak dünya serisi için İndianapolis’e uçtu. Ana sponsoru Bursa Kebap Konutu ve ulaşım sponsoru Türk Hava Yolları’nın pahalı takviyeleri ile Türkiye’yi Amerika’da temsil etme fırsatı bulan ulusal yüzücü, bu dayanak sayesinde şampiyonada yarışacak tek Türk atlet olacak. Tıpkı vakitte İndianapolis Dünya Paralimpik Yüzme Serisi’ne katılan birinci paralimpik sportmen da olan Sümeyye Boyacı, 50 metre sırt, hür ve kelebek, 100 metre hür ve 200 metre hür yarışları olmak üzere toplam 5 karşılaşmaya girecek. Dünya Paralimpik Yüzme ve Milletlerarası Paralimpik Komitesi tarafından düzenlenen bu seri, Sümeyye’nin dünya serileri içinde girdiği en şiddetli imtihanı olacak.

Türkiye’yi birinci defa temsil etmek heyecan verici

İrlanda’nın başşehri Dublin’de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’ndaki derecesiyle altın madalya kazanan Avrupa Şampiyonu, 2019’da dünya şampiyonluğunu ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor. Temmuz ayında gerçekleşmesi planlanan dünya şampiyonası öncesinde Amerika, Singapur, İtalya, Finlandiya ve Almanya üzere ülkelerde düzenlenecek olan dünya serilerine katılması gereken Sümeyye Boyacı, kendisi için birinci ve en şiddetli dünya serisi olan Amerika yarışına ana sponsoru Bursa Kebap Konutu ve ulaşım sponsoru Türk Hava Yolları’nın dayanağı ile gitti. Amerika Birleşik Devletleri Olimpiyat ve Paralimpik Komitesi konut sahipliğinde düzenlenen seriye geçtiğimiz yıl yaklaşık 17 farklı ülkeden 200 sportmen katıldı ve daha evvel bu yarışta Türkiye’yi temsil eden bir sportmen olmadı. Ulusal yüzücümüz bu seriye Türkiye’den giden birinci ve yarışta Türkiye’yi temsil eden tek paralimpik yüzücü olacak. Sümeyye Boyacı: “Türkiye’yi birinci sefer temsil etmek heyecan verici ve dünya şampiyonası öncesinde sıkıntı bir prova!”

Hoş sonuçlarla dönmeyi çok istiyorum

Amerika yarışından sonra federasyonun da dayanakları ile öbür dünya serilerine katılacak olan Sümeyye Boyacı, Amerika seyahati öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanın’ da basın ile bir ortaya gelerek hislerini paylaştı. Boyacı: “Amerika yarışı dünya serileri içinde en değerli yarışlardan bir tanesi ve bu yarışa bugüne kadar Türkiye’den benim branşımdan hiçbir temsilci gitmedi. Bu manada yarışa katılmayı çok istiyordum lakin yüksek maliyet nedeniyle gitme durumum yoktu. Artık ana sponsorum Bursa Kebap Konutu ve ulaşım sponsorumTürk Hava Yolları’nın bedelli takviyeleri ile yola çıkıyorum ve orada ülkemi temsil eden tek atlet olacağım. Bu hem çok heyecan verici, hem de dünya şampiyonası öncesi güç bir prova. Hoş sonuçlarla dönmeyi çok istiyorum.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

bahçe dekorasyonu evde ek gelir eskişehir haber sondakika haberleri magazin haberleri seo sorgulama site analiz seo analiz google sıra bulucu backlink sorgulama sunucu tarama çekiliş çekiliş sitesi Who is html kod şifreleme seo hacklink hacklink satış hacklink panel youtube video indir instagram video indir facebook video indir wso shell php shell hacklink hacklink panel hızlı seo hacklink seo nedir wso shell instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi